Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A röntgen árt a babának?

A röntgen árt a babának?

Figyelt kérdés
9 hetes vagyok és beutaltak reumatológiára a lábammal illetve gerincemmel.A párom azt állítja ,hogy a röntgensugár ártana a babának.Így van ez??
2012. okt. 15. 13:46
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Igen, nem véletlenül kell jelezned a tüdőszűrésen is, ha babát vársz. Akkor nem készítenek felvételt.
2012. okt. 15. 13:47
 2/12 anonim ***** válasza:
Igen.
2012. okt. 15. 13:48
 3/12 anonim ***** válasza:

Természetesen ártalmas a babának,a terhesség elején meg különösképpen.

Mindenképpen jelezd ezt az orvosnak,hogy ne készítsenek most felvételt.

2012. okt. 15. 13:54
 4/12 A kérdező kommentje:
és akkor milesz nem tudnak most megvizsgálni?? illetve kideríteni hogy mi a probléma a gerincemmel és lábammal?
2012. okt. 15. 14:08
 5/12 anonim ***** válasza:

Engem baleset ert es eltort a keresztcsontom. Azota faj, voltam tobb dokinal, meg kell varni mig megszulsz addig nem tudnak sajnos vizsgalni. Se rontgen se ct mri... Artalmas a babara.

29h km

2012. okt. 15. 14:26
 6/12 anonim ***** válasza:
Elvileg ólomköpenyben lehet röntgeneztetni, ha nagyon indokolt, és nem lehet elhalasztani terhesség utánra a vizsgálatot. Mindenképp jelezd az orvosnak, hogy babát vársz.
2012. okt. 15. 14:35
 7/12 anonim válasza:
Igen,én emiatt születtem szájpadhasadékkal. Bár mikor anyumat röntgenezték a fogával, akkor ő még nem tudta hogy babát vár
2012. okt. 15. 14:37
 8/12 A kérdező kommentje:

mi az a szájpadhasadék?

akkor most hiába megyek nem vizsgálnak meg??

valami kenőcsöt írhatnának pedig.

2012. okt. 15. 14:48
 9/12 anonim ***** válasza:

Nekem sem röntgenezték meg az arcüregemet, mert aznap reggel pozi lett a tesztem, még ólomköpenyben sem.

Én nem kockáztatnám a babám egészségét.

Egyébként sem hinném, hogy egyből röntgenezni fognak. Jelezd mindenképpen a dokinak, mert a kenőcsökből sem lehet mindenfélét kenegetned terhesség alatt.

2012. okt. 15. 15:20
 10/12 A kérdező kommentje:
mindenképpen jelzem.
2012. okt. 15. 15:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!