Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szabad röntgeneztetni a fogaimat?

Szabad röntgeneztetni a fogaimat?

Figyelt kérdés

23 hetes terhes múltam, és most jutottam el odáig, hogy elvonszoljam magamat a fogorvoshoz.

Mivel húzni is kellene, úgy néz ki, hogy röntgen is szükséges lesz, de olvastam róla, hogy nem szabad, mert hiába csak a számat röntgenezik, az kihat a testemre is, és árthat a babának.

vélemények, tapasztalatok?

2012. márc. 27. 12:11
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Nekem röntgenezték a fogam terhesen, rám terítettek egy nehéz köpenyt és azt mondták semmi baja nem lesz a babának.
2012. márc. 27. 12:14
 2/15 anonim ***** válasza:
Én nem mertem magam ilyenkor röntgeneztetni.
2012. márc. 27. 12:16
 3/15 A kérdező kommentje:

hát én is parázok tőle :S

fel is hívom a védőnőt, hátha megnyugtat vagy javasolja hogy igenis parázzak és ne engedjem :)

2012. márc. 27. 12:18
 4/15 anonim ***** válasza:
Ha nem létfontosságú, inkább ne. De a dokid megmondja. Gondolom szóltál neki a babáról, ő tudja mit csinál.
2012. márc. 27. 12:18
 5/15 A kérdező kommentje:

most hivtam a védőnőt, azt mondta, hogy régebben is röntgenezték a kismamákat amikor még nem volt ultrahang -.-

de jo most megnyugodtam

és még azt is mondta hogy ha kapok olyan ólom köpenyt akkor elvileg nem lehet bajom :S

ELVILEG???

inkább huzzák ki a fenébe a fogamat nem kell hogy lássák honnan jön ki :D

meg furják ki tömjék be aztán hagy menjek :)

2012. márc. 27. 12:23
 6/15 anonim ***** válasza:
Szabad. Mást is szabad, ha szükség van rá, sőt, ha muszáj, adott esetben CT is szokott készülni, ami sokszorosan a röntgen sugárzásnak. Szisztémás hatása egy fogászati röntgennek nincsen. De elég rákeresni... [link]
2012. márc. 27. 12:49
 7/15 anonim ***** válasza:
Nekem a védőnő és az orvos is azt mondta, hogy ne röntgenezzék a fogam, panaszom nincs így azt mondták a szülés után inkább.
2012. márc. 27. 13:16
 8/15 A kérdező kommentje:
na akkor most mit tegyek? :-O
2012. márc. 27. 13:32
 9/15 anonim ***** válasza:
Nekem a fogorvos mondta, hogy nem röntgenezheti meg a fogamat, majd ha megszültem. Én nem röntgeneztetném meg. Mindenféle röntgen sugár árthat a babának. Ezt nem mondta a védőnőd vagy a fogorvosod???
2012. márc. 27. 14:23
 10/15 anonim ***** válasza:
Javaslom, ha nem sürgősség halaszd a szülés utánra. De akkor is figyelj oda, hogy mit csinálnak, ha szoptatsz. Engem nem zsibbasztottak amíg szoptattam.
2012. márc. 27. 14:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!