Hogy kezeljem? Attól félek, hogy egyszer kiveri a fogaimat.
23 hónapos kisfiam megint úgy lefejelt tiltakozásképpen, mikor át akartam pelenkázni, hogy vérzett az ínyem. Nem először fordult elő és nagyon félek, hogy egyszer tényleg kiveri a fogaimat.
Mit tegyek, hogy rögzüljön benne, hogy ilyet nem szabad csinálni?
Sírni tudtam volna :(
Hatszázadszorra is el kell mondani, hogy nem szabad, ez fáj anyának. Illetve büntetés.
A nagyot kicsit rácsapásnak szerintem nem sok értelme van, ha nem fáj, akkor nem büntetésnek fogja fel, ha viszont fáj, akkor az rögzül benne, hogy az erősebbnek van igaza.
Köszönöm a válaszokat!
A 11:20-as válaszolótól kérdezném, hogy mennyi idős volt akkor a gyerkőcöd mikor ez történt?
Az utolsónak szerencséje van...
Én mindent megpróbáltam, semmi nem vált be, csak az idő...
Lányom rúgdosott nagyon még egy évesen is, én meg már terhes voltam, rettegtem, hogy elvetélek...
Kértem szépen, kértem határozottan, odacsaptam finoman, semmi nem vált be... elhagyta pár hónap múlva.
Én is sok mindent probáltam most 21 hos fiamnál de semmi nem vált be addig mig egyszer mérgében megcsapott a cumisüvegel és bekönyezett a szemem is.Ekkor vettem észre milyen hatásal van rá ha látja is hogy fáj Ugy döntötem legközelebb is eljátszom és bevált.Eltakartam az arcom és ugy tettem mintha sirnék.Közben hajtogattam hogy "jaj de fáj,jaj de fáj"ez volt két hete azota egyszer sem probált megütni inkább földhöz csapja magát és ugy sir de nem bánt.
Beszélni még nem tud igy ha véletlenül megüt valakit akkor megsimogatja ugy kér bocsánatot.
Egy időben az én fiam is arcon ütött. Már felkészült voltam, és a levegőben elkaptam a kezét, és szépen türelmesen, mosolyogva elmagyaráztam neki, hogy anyát csak simogatni szabad, mert anya nagyon szeret téged. Megsimogattattam a kis kezével az arcomat, a két kezét a nyakam köré fontam, "meg is öleled anyát, és meg is puszilod". Ezt kb. százszor. Türelemjáték, de szépen rögzült idővel. Most már mindig csak azért emeli a kezét, hogy simogassa az arcom, utána megölel, megpuszil.
Szerintem semmiképpen ne üsd meg, csak növeled benne az agresszivitást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!