Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szabad röntgeneztetni a fogaimat?

Szabad röntgeneztetni a fogaimat?

Figyelt kérdés

23 hetes terhes múltam, és most jutottam el odáig, hogy elvonszoljam magamat a fogorvoshoz.

Mivel húzni is kellene, úgy néz ki, hogy röntgen is szükséges lesz, de olvastam róla, hogy nem szabad, mert hiába csak a számat röntgenezik, az kihat a testemre is, és árthat a babának.

vélemények, tapasztalatok?

2012. márc. 27. 12:11
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

mondta a védőnő hogy ha lesz olyan hogy ólom köpeny akkor nyugodtan lehet :S

az orvos meg nem mondott még semmit, mert nem kérdeztem, egy másik doki azt mondta mindennemű röntgen tiltott

2012. márc. 27. 15:52
 12/15 A kérdező kommentje:
a fontosságára visszatekintve, azzal ijesztgetnek a többi kismamák ha nem megyek el és hagyom a lyukas fogamat ugy ahogy van akkor begyulladhat, és az már árt a babának :(
2012. márc. 27. 15:53
 13/15 anonim ***** válasza:

Nekem a combcsontom tört el terhesen, sokszor kellett röntgenezni. Azt mondták az orvosok, hogy ha a hasam le van takarva ólomköpennyel, akkor semmit nem árthat a babának.

Most 5 hetes a babám, teljesen egészséges.

Az viszont tényleg csinálhat bajt, ha begyullad a fogad.

2012. márc. 28. 00:34
 14/15 anonim ***** válasza:
És igazuk van, a gyulladás jóval veszélyesebb.
2012. márc. 28. 08:20
 15/15 A kérdező kommentje:
no mindegy ma megyek ugyhogy majd kiderül :S
2012. márc. 28. 09:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!