Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Anyukák! Járt valaki így a...

Anyukák! Járt valaki így a babájával?

Figyelt kérdés
Kislányom 9 hónapos. Tegnap éjszaka 40 fokos láza volt. Ma egész nap szerencsére csak hőemelkedése volt. Az érdekesség az, hogy nem hányt, nem fáj a hasa, nem folyik orra, nem köhög. Étvágya jó, folyadékot iszik. Kedve sem rossz, annyi, hogy nem olyan mozgékony, mint általában. Voltunk a dokinál, aki elküldött minket holnap vér és vizeletvizsgálatra. Azt mondta, hogy valamilyen húgyúti fertőzés lehet. De annak nem kéne fájdalommal járni? Nem pisil sem többet, sem kevesebbet, mint szokott. Szagra is ugyanolyan, mint általában. Teljesen tanácstalan vagyok. Volt valaki így a gyermekével? Tényleg húgyúti fertőzés lehet?
2015. jan. 27. 15:30
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Igen én is gondolkozok rajta. Emberileg nagyon szeretem (nekem is ő volt a dokim), de szakmailag mostanában nagyon nincs toppon. Sokan mentek el tőle az utóbbi időben. Így mindenképpen elviszem holnap. Köszönöm, hogy írtál.
2015. jan. 27. 19:30
 12/19 anonim ***** válasza:

Én meg kifejezetten örültem, amikor ősszel a helyettes gyerekorvos ilyen tünetekkel elküldött vizelet- és vérvizsgálatra.

Örültem, hogy végre egy alapos doki, akit érdekel, mi van a tünetek mögött.

Ugyanis a mi gyerekorvosunk semmit nem csinál csak legyint, hogy adjak neki Nurofent, ha lázas. Antibiotikumot még soha nem írt fel, akkor sem, amikor már cataflam folyt a gyerek ereiben, és akkor sem ment a láza 39 alá egy bakteriális fertőzés miatt! (A másik véglet sem jó...)

2015. jan. 28. 09:21
 13/19 A kérdező kommentje:
Elmentünk reggel vérvételre. Éjszaka ügyesen sikerült pisit is gyűjtenünk (izgultam, hogy sikerül-e a pisigyűjtő zacsival elsőre). Szegénykémet nagyon megkínozták. Nem találták az erecskét, aztán pedig nem akart folyni a vére, szóval a karocskáját is jól megnyomkodták. Nagyon kíváncsi leszek az eredményre. Éjszaka átlagban 38.5 volt a láza, most pedig egy kis hőemelkedése van. Remélem minden rendben lesz. A mi dokinknál nem feltétlenül nevezném ezt alaposságnak, inkább felelősség hárításnak. Volt olyan szomszédom, akit beküldött ugyanígy a doki, és az asszisztens mondta neki, hogy X.Y. doktornő arról híres, hogy minden aprósággal beküldi a gyereket és a szülőket meg halálra rémíti a diagnózisokkal.
2015. jan. 28. 12:27
 14/19 anonim ***** válasza:

Van 3 napos láz nevezetű betegség. 3 napig láz más tünet nincs és amikor vége a láznak piros kiütések lesznek a testén.

A vizelet vizsgálat tényleg nem felesleges.

Az én gyerekem lázas típus vagyis az összes oltásnál, betegségnél 40-41 fokos láza volt. Amióta sikerült elengednem az orvos rémisztgetését és nem tömöm nurofennel nem napokig lázas hanem max fél napig.

2015. jan. 28. 14:27
 15/19 A kérdező kommentje:
Én is ilyesmi betegségre gondoltam, mint a 3 napos láz. Remélem minél hamarabb meggyógyul a kismanóm.
2015. jan. 28. 22:16
 16/19 A kérdező kommentje:
Szóval a vérkép szinte tökéletes. Látszik egy kicsi gyulladás. Vizelet negatív. A kórházban mondták, hogy ne ijedjek meg, mert valami vírust kapott el, de az erős immunrendszere miatt nem tudta teljesen ledönteni a lábáról. Megnyugodtam. Ma már semmi baja. Elmúlt a láz. Most már biztos vagyok benne, hogy orvost fogok váltani.
2015. jan. 29. 11:14
 17/19 A kérdező kommentje:
3 napos láz. Ma estére kijöttek a kiütések.
2015. jan. 30. 19:49
 18/19 anonim ***** válasza:
Örülök, hogy nem lett nagyobb baj. Én egyébként inkább a felesleges vizsgálatok híve vagyok, biztos, ami biztos alapon, mint a ó, ez biztos ez meg az, várjunk egy hetet, és meglátjuk mi lesz...Könnyen lehetett volna az ellenkezője is! Nekem 1 éves a lányom, és sokat beteg, már kétszer vettek tőle vért, de egyiket sem bántam, mert legalább jól látszódott, hogy milyen irányban nem érdemes keresni a bajok forrását.
2015. jan. 31. 07:55
 19/19 A kérdező kommentje:
Persze igazad van, de a doktornőnek a 9 hónap alatt már nem ez volt az első téves diagnózisa. Ez volt a harmadik eset, mikor félre nézte a dolgokat. Az a baj, hogy már nem bízok benne és ezért merülnek fel bennem kétségek. Jó, hogy vettek vért, mert legalább visszaigazolást kaptam, hogy egészséges, de az emberre ezek a félre nézett dolgok a frászt hozzák.
2015. jan. 31. 12:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!