Anyukák! Járt valaki így a babájával?
Figyelt kérdés
Kislányom 9 hónapos. Tegnap éjszaka 40 fokos láza volt. Ma egész nap szerencsére csak hőemelkedése volt. Az érdekesség az, hogy nem hányt, nem fáj a hasa, nem folyik orra, nem köhög. Étvágya jó, folyadékot iszik. Kedve sem rossz, annyi, hogy nem olyan mozgékony, mint általában. Voltunk a dokinál, aki elküldött minket holnap vér és vizeletvizsgálatra. Azt mondta, hogy valamilyen húgyúti fertőzés lehet. De annak nem kéne fájdalommal járni? Nem pisil sem többet, sem kevesebbet, mint szokott. Szagra is ugyanolyan, mint általában. Teljesen tanácstalan vagyok. Volt valaki így a gyermekével? Tényleg húgyúti fertőzés lehet?2015. jan. 27. 15:30
1/19 anonim válasza:
Nem voltunk így. Lehet viszont hogy mondjuk egy vírussal küzd a szervezete, ami nem fog rajta kijönni ennél jobban. Ilyen van.
2/19 anonim válasza:
esetleg influenza? Így szezonban.
3/19 A kérdező kommentje:
Azért nem tudom mi tévő legyek, mert olyan a doktornénink, hogy a gyerek csak köhint és már küldi vérvételre. Én arra gondolok, hogy influenza szerűséggel van dolgunk. Ha tényleg csak valami vírus, akkor nem szívesen vinném vérvételre, hogy feleslegesen kínoztassam szegényt 9 hónaposan.
2015. jan. 27. 15:42
4/19 anonim válasza:
És még ott is elkap vmit (így szezonban), én nem vinném. Bár akkor fel kell vállalnod a konfliktust a dokival, gondolom.
5/19 A kérdező kommentje:
Nem lesz konfliktus, mert nem szokott általában emlékezni semmire. Nem akarom vinni, mert feleslegesen nem akarom kínozni szegénykét. Meglátom, hogyan alakul az éjszaka.
2015. jan. 27. 16:45
6/19 anonim válasza:
Én meg inkább elvinném. Nyilván a doki sem viccből küld. Azért 40 fokos láz egy 9 hónapos babánál nem mókás dolog...Szerintem is lehet húgyúti fertőzés, ami még nem fáj, de majd fog, ha elhanyagoljátok. Akár vesemedence gyulladás is lehet, ha jól tudom, az is csak magas lázzal jár, egyéb fájdalommal nem.
7/19 anonim válasza:
Igen! Kisfiamnak 6 és 10 hónapos korában is volt vesemedence gyulladása. Semmi előzmény, semmi más tünet, csak magas láz. Nem gyerekjáték, antibiotikum szükséges, ha valóban ez a gond. Ezt pedig csak vér- és vizelet vizsgálattal lehet kideríteni.
8/19 A kérdező kommentje:
Köszi utolsó. Az a baj, hogy a doktornénink már nagyon öreg és nagyon sokszor diagnosztizál félre. Sokszor ijeszti meg az embert és általában nincs nagy baj. Ezért vagyok bizonytalan, hogy most is csak túloz, vagy tényleg baj van. Csak lázas volt és semmi más probléma? ugyanúgy volt étvágya és nem volt levert? nem fájt neki mikor pisilt?
2015. jan. 27. 19:13
9/19 A kérdező kommentje:
Doki néni írt fel antibiotikumot, a betegtájékoztatón rajta volt, hogy alsó és felső húgyúti betegségekre is javasolt.
2015. jan. 27. 19:14
10/19 anonim válasza:
Így van, semmi más tünete nem volt. Szerintem inkább egy "felesleges" szuri, mint egy esetleges húgyuti gyulladás szövődményei...
Ha viszont tényleg ez a helyzet a doktornénivel, én elgondolkodnék az orvosváltáson is.
Jobbulást a kicsinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!