Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Miért "zavarom" én az orvost...

Miért "zavarom" én az orvost ha bemegyek a gyerekkel? Valamit rosszul csinálok?

Figyelt kérdés

orvost váltottunk, és ez is kezdi a szájhúzást, ha megjelenünk..

sztori:

kórházban voltam betegen amikor kiderül a babának valami "nyavajája"felhívtam, hogy nem tudok bemenni, nem e kijönne, vagy hogy működik ez. mondta ír beutalót kórházba agyereknek, valakit küldjek el érte. ez megvolt.

ezután felépültem, kórházban még nem voltunk mert távoli az időpontunk, de közben lesz majd a 6.hónapos kontrollja, de még ezelőtt elvittem, mert kb 5 új bajunk volt(orrvérzés, hasmenés, gyakori fejvakarás, stb stb)szóval bementem személyesen

ahogy meglátott meglepődött, hogy látja rendben vagyok már, hamar kihevertem a kórházat és ahogy magyarázkodok, hogy tudom nemsokára lesz a 6 hós kontroll, és nemsokára megyünk a beutalóval is, de nem bírtam ki addig, hogy ne hozzam el, mert több bajunk is van.

gyors adott tanácsokat, de egyik bajnál vetkőztetni is kellett, de a végén még pelenka nélkül kitessékelt, hogy jöttek a 9 órásiak..

kérdem én, időpontot kell kérni ha beteg a gyerek...?

vagy hogy működik ez?

az előző dokinál akkor kaptam szájhúzást, amikor "kemény" 1 nappal hamarabb vittem szurira..és 10 szer kötötték lelkemre a köv. szuri időpontját.

nem értem én ezt a rendszert..

időpontra kell betegnek lenni? fel kell hívni előtte hogy szabad e mennünk..?

2014. okt. 29. 17:28
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:
Lehet idegi alapú is a fájdalom, vagy izomtónus probléma, ezt a neurológián vizsgálják, tehát nem rossz ötlet elmenni. Valószínű, hogy előbb ezt akarja kizárni az orvos, mert leggyakrabban ez van a háttérben.
2014. okt. 30. 17:36
 32/44 anonim ***** válasza:
Milyen idős a gyerek? Merre laktok? Kihez utalt be?
2014. okt. 30. 18:42
 33/44 A kérdező kommentje:

5 hónapos múlt, kisvárosban lakunk,me adott egy magándoki számot(azt se tudom hívni, de gondolom fiztős is lenne)de akkor már Dévényes dokit adott voln, de nem.

de valaki meg azt mondja a Dévény az alapítvány, szociális rászorultaknak ingyenes, de akkor miért nincs a dokinkkal kapcsolata?nem értem a egész rendszert.

2014. okt. 30. 22:54
 34/44 anonim ***** válasza:
78%
Bírom az ilyen embereket mint te. Létminimum alatt élsz, arra vállaltál gyereket, bogarak vannak a lakásodban, nem tudsz telefonálni, mert nincs pénz a telefonodon, és még te háborogsz azon, hogy a körzeti orvosodnak nincs elérhetősége egy Dévényes ingyenes terapeutához, amiért mindenki fizet, de neked nyilván ingyen jár. Megkérdőjelezed az orvos kompetenciáját, meg a hozzáértését. Ez melyik bolygó, amelyiken te élsz? Neked mi a végzettséged? Milyen alapon háborogsz mindenen? Mit teszel Te a gyerekért? Miért vársz el mindent másoktól? Tényleg egy primitív, buta ember vagy.
2014. okt. 31. 06:06
 35/44 anonim ***** válasza:

5 hónapos babánál ilyen bajok vannak?

" egyik kezét ha felemelem nagyon fáj neki? Ezzel biztos nem vinném ortopédiára, ha a gyerekorvos nem lát problémát.

Gyakori fejvakarás? Nem koszmós?

Hasmenés? Anyatejes?

Orrvérzés? Na, ez viszont tényleg komoly! Milyen gyakran? Milyen mennyiség?

Melyik megye? Melyik város? Esetleg tudunk segíteni az orvosválasztásban, de lehet, hogy tényleg sok esetben eltúlzod a dolgot.

2014. okt. 31. 07:14
 36/44 anonim ***** válasza:
A Dévény torna néhány esetben ingyenes, de csak Budapesten vannak ingyenes foglalkozások. Néhány hónapja kérdeztem az alapítványt. Gondolom Budapestre úgysem tudnád vinni.
2014. okt. 31. 07:15
 37/44 A kérdező kommentje:

34

én meg bírom az olyanokat mint te..

ítélkezik, a háttérről semmit nem lát.volt munkám, párom, jól is kerestem. szerinted meg csövesen egy kuka mellett kitaláltam, hogy szülök má'??? a bogár meg úgy néz ki, csótány, hála a panelosoknak!!a körzetinek van elérhetősége, azon háborgok, hogy nem lehetünk betegek, mert nem tetszik neki, ha bemegyünk!nem az zavar, hogy nincs Dévényes elérhetősége, hanem ha INGYEN is van, mert ezért ALAPÍTVÁNY, akkor miért nem adnak beutalót, és írtam is, hogy nem is értem(nem háborgást írtam, hanem kezdő anyaként, pláne úgy hogy életemben nem jártam még gyerekorvosnál, meg a Dévény szóval sem találkoztam még ezelőtt soha, nagyon sokmindent nem értek. nem az orvos hozzáértését kérdőjeleztem meg azzal, hogy rossz a beutaló, hanem esetleg akár félre is érthette amit mondtam!!!lehet azt hiszi a gyerek nem tudja emelni a kezét, holott arról van szó, ha ÉN emelem neki, kínok kínjával jajgat és megfeszíti magát, az első valóban neurológiai eset gyanús is lehet, de az utóbbi inkább valami csigohjaelcsúszás, ferdülés, izomletapadás, csontvelőgyulladás, minden egyéb nyavaját is feltételez!és mi az hogy mindent másoktól várjak?diagnosztizáljak én, meg írjak elő én a babának terápiát?mégis hogy képzeled, hogy kijelented at, hogy ne számítsak senkire!!!!a héborgés és ideg a tehetetlenségtől van bennem!meg attól, hogy sürgős, mert ilyen korban még gyorsan nőnek, gyorsan csontosodnak, gyorsan zajlik minden folyamat és az én felelősségem, hogy életen át fogja e a súlyát cipelni ennek, vagy nem.

jelenleg várom a novemberi neu izét, majd elbattyogok vele, ehhez képest a baba fordul hasra, hátra, kúszómozdulat "kezdemények" is vannak, még hátrafelé halad :), újszülött reflexek szépen eltűnőben vannak, szóval mentálisan nem látok semmi neurológiára utaló jelet, persze én mint laikus, mert hát mást honnan tudnék mégis??

nem koszmós, korábban az volt, attól szépen megszabadultunk. a doki szerint lehet melege van és ennyi.orrvérzés kb kétnaponta látom orrszi porsziban, hogy megszéradt vércsíkos, ezt elintézte azzal lehet erős a szívó hatás.

csak tele van ezzel, az összes válasza hogy "LEHET".de én meg így inkább magamat nyugtatom, hogy nem kell egyből beaggódni.

amúgy ahol meg élek a legeslegjobb hírű orvostól jöttünk át őhozzá, amit nem is értek honnan az előző jóhíre, mivel annyi bakit csinált, hogy egy gyk-s válaszoló szerint az ilyen nem is praktizálhatna(pl megrepesztette a babakukit, szájon át nem tud oltóanyagot beadni, stb..)

2014. okt. 31. 11:03
 38/44 anonim ***** válasza:
Hol írtam, hogy ne számíts senkire?
2014. okt. 31. 11:27
 39/44 anonim ***** válasza:
Nálunk ugy van,hogy minden nap rendel a doki.hol de,hol este.heti egy vagy két alkalommal van tanácsadás,de az egyik nap reggel 8-10 között,másik nap 2-4 között ami ovis alvásidő. Reggel meg nem tudom elvinni,mert akkor már reggelire nem érünk be. Szóval a lányunkkal mindig betegrendelésen kell menni,mert neki 2 havonta kell kapnia szurit:( Tanácsadáson nálunk egyébként egyszerre 2 anyuka van bent a babával. mert van 2 öltöztető pad,ki nem küldene senkit mert a váróban hidegebb van. S ha lepisil azalatt vagy lekakil? Egyébként ha sokan vannak akkor pl szol h bocsi gyertek vissza csütürtökön vagy jövő héten nehogy beteg legyen,se ő se a kicsi. (Multkor is mentünk beutalóért és oltásért,mind 2nek. SZÓLT H JÖJJEK VISSZA JÖVŐ HÉTEN MERT TELE A RENDELŐ BETEG GYEREKKEL, helyettesit is. Beutalót kiadta és mi egy jót sétáltunk. Heti 2szer van munkaidő után a doki,amikor apukával együtt eltudjuk vinni szurira a nagyot.
2014. nov. 1. 20:27
 40/44 anonim ***** válasza:
Egyébként dévényre beutaló kell és ők egy kérvény alapján eldöntik kell vagy sem az ingyenesség.
2014. nov. 1. 20:29
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!