önkormányzati lakásfenntartási tám. Kapcsán (ami a pl a tigáznak megy így kevesebb a fizetendő) jogosult vagyok rá, ha 77 ezret kapok, de gyerekkel élek?
Azt hiszem a feltétele, hogy a jövedelem nem haladhatja meg a kb 71 ezer Ft-t.
de nem tudom, ez most hogy értendő?
én egyedülállóként vagyok egy gyerekkel, de olyasmit mondtak, nem úgy számolnak, hogy osztva kettővel, tehát egy főre eső jövedelem, hanem a gyerekre elhanyagolható súlyozással, pl 0,1 % megy.
magyarán 6000-en múlik, hogy nem kapok segítséget?
jól kikalkulálgatják..
pl az egyszeri önkormányzati segélyre meg 4000 Ft eltérés miatt nem vagyok jogosult.
és éljek meg 77-ből(GYED+családi p.) vagy menjek leányanya otthonba..
ezért dolgozhatott az ember..
*Jav.: ÖK egyszeri segélyre 2000 Ft eltérés miatt nem vagyok jogosult
érdekes hova teszik a határokat..
gondolom gyes mellett kaphatnék mindent, amikor jobb esetben már tud dolgozni az ember, mert beveszik bölcsibe a kicsit.
38.500.-
az egyszeri segélynél 37.700 a határ
a lakásfenntartási Tigázosnál, meg elvileg úgy számolnak, hogy rám esik 76300 Ft a kicsire meg 700 Ft
az önkormányzatnál mondta ezt az ügyfeles, hogy a lakásfenntartásit nem kétfelé ostják, hanem súlyozzák,a babára 0,1 % jut (illetve ennyire elhanyagolható) :(
de a kettéosztással amúgy meg az egyszerire sem vagyunk jogosultak, mert ott max 37.700Ft jövedelemig adnak :(
bemegyek, megkérdezem az indokot
jelenleg méltányossági alapon érdeklődök újból, hogy mégiscsak adnának e jogosultságot
de kb 3-4 nap mire a TB ki tud állítani nekem netto jöv.igazolást, anélkül nem akarok bemenni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!