Lakásfenntartási támogatás 36 hetes terhes egyedülálló anya vagyok. A többi lennt?
Az apuka elhagyott minket!Nem kíváncsi a fiára.36 hetes terhesen albérletben élek kilátástalan helyzetben.Dolgozni már nemsokáig tudok,így nemtudom majd fizetni a lakást.A szüleimtől támogatást nem várhatok.jópár olcsó albi utám érdeklődtem,de kikosaraztak,mert terhes vagyok!
Ez a szomorú helyzet...egyetlen esélyem ez a támogatás lenne!Szerintetek ilyen helyzetben igényelhetem???
Köszönöm a válaszokat!
Szia!
Hát az a pár ezer forint nem segít rajtad!
Nézelődj anyaotthonok után, más lehetőséget sajnos nem tudok ajánlani.
igen igényelheted, sőt minden önkormányzatnál tudsz igényelni Átmeneti Segély néven egy krízishelyzetekre szolgáló támogatást amit félévente egyszer tudsz megtenni
ez jövedelemhatártól független, de a lakásfenntartási nem
hacsak méltányosságból meg nem adják
valamit ha tartósan gyógyszert szedsz, vagy talán a baba tápszeres lesz igényelhetsz az OEP-nél Egyszeri Segély néven támogatást
én megkaptam ezek közül mindet, ha gondolod segítek
Menj el az önkormányzathoz, s ott érdeklődj!
Igazából mivel dolgozol, az egyfôre jutó jővedelmed gondolom több, mint a létminimum, ezért nem vag jogosult semmire.
Ha megszületik a baba, egyből add be a gyerektartási igényt!
Költözz haza szüleidhez, akkor legalább az albérlet díja a zsebedben marad!
Be vagy jelentve a lakásba, mert ha nem akkor szerintem nem jár, mivel jogilag nem laksz ott.
Én is az anyaotthont mondom.
2-es vagyok!
Már most kérj helyet anyaotthonban, tudom hogy időbe telik, de talán addig kihúzod, és ha megszületett a gyermeked kapsz egyszeri anyaságit ami 64.000 Ft,talán még az egyhavi bérlésre elég.
Ezek szerint gyedet fogsz kapni, ami több mint a gyes.
Gyerektartási díj iránt a szülés után, azonnal nyújtsd be a kérelmet.
Lakásfenntartási csak 3-4000 Ft, és gondolom nem is kaphatsz mivel a létminimum felett vagy.
Szülés után még kérheted a gyermekvédelmi támogatást is.
Szóval vagy hazaköltözöl, vagy olcsó albérlet vagy anyaotthon.
Időben dönts, nehogy szülés után pár nappal kelljen pakolnod és menned az újszülöttel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!