Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Nem lehet tényleg semmit...

Nem lehet tényleg semmit tenni a gyerekkel?

Figyelt kérdés

Lányom bekerült a kórházba hét elején,hányással, másnapra ment a hasa. Vettek mintát, elsőből kizárták a rotát, másikból meg "majd csak" hétfőn nézik a baktériumot..

Kicserélték az infúzió helyét, mára a régi tűszúrás helye elfertőződött,észre sem vették maguktól.

Ma vacsorára natúr joghurtot vittek neki be.

2 napja lázas, ingadozik, néha lejjebb megy néha pedig közel 39 fokos, és csal nurofent adnak neki, ami egyértelműen nem használ. Kúpot nem adhatnak elvileg,mert hogy hasmenése van és nem biztos hogy sokáig bent maradna neki..na de miért nem lehet megpróbálni? Tényleg ennyire szenvedtetni kell egy 2 éves kisgyereket?

2014. júl. 4. 22:12
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Már írtál ki kérdést.

A natúr joghurt nagyon durva. Mikor én a 2 éves fiammal rota miatt voltunk bent, akkor ő csak pirítóst kapott, az utolsó nap kapott nagyon sós krumplit sült csirkével.

Én javaslom, hogy vigyél be neki pl. ropit, háztartási kekszet.

Fiam csak a kórházi teát ihatta, mást nem. Mondjuk nem értem a joghurtot. Fertőző osztályon fekszik nem? Ha esetleg nem, akkor ez lehet a probléma, hogy nincs rendelve az ő állapotának megfelelő ennivaló. Lányom is bent volt rotával, ő akkor 10 hónapos volt, tejmentes tápszert kapott.

Fiad gondolom infúziót kap folyamatosan. Amúgy elég bunkók tudnak lenni. Nálunk a fertőzőn nagyon bunkók (Fejér Megyei Szent György Oktató Kórház), fiamnak nem tudták azt a pillangószerű valamit kivenni, mert túl szorosan tették be, erre azt mondták, hogy a fiam sokat mozgott. Dehogy mozgott, hiszen csak az ágyában üldögélt és sírdogált.

Na, majd túl lesztek rajta. Nekem lassúnak tűnik az eljárás kicsit, ha már a hét elején bementetek. Mikor mi bekerültünk, akkor a 3. nap már fel is hívott engem az ANTSZ, hamarabb közölték ők a hírt, mint a kórház. Pedig ők is megkapták az eredményt gondolom, de nekem nem mondták meg, akkor tudtam meg, mikor az ANTSZ felhívott.

Ha nem megyei kórházban vagytok, vagy csak kisebben, lehet jobb lenne egy nagyobb kórház, ha ennyire nem javul a helyzet.

Ja, és tudom nagyon nehéz, mert picivel vagy otthon, de ha valahogy mégis lehet, legyél bent vele te, nagyon sokat segítene neki.

2014. júl. 4. 22:35
 2/12 anonim ***** válasza:

melyik kórház?

sajna mikor én voltam 9 hónaposommal akkor sem voltak sokkal jobbak a körülmények...

2014. júl. 4. 22:36
 3/12 A kérdező kommentje:
Békésmegye-Békéscsaba-Réthy Pál Kórház-Rendelőintézet
2014. júl. 4. 22:42
 4/12 anonim ***** válasza:

bent vagy a gyerekkel te is a kórházban állandóan?

jogod van hozzá

2014. júl. 4. 23:02
 5/12 A kérdező kommentje:
Nem vagyok bent, apukája van vele...én a picit még szoptatom.
2014. júl. 4. 23:19
 6/12 anonim ***** válasza:

Mi szalmonellával voltunk bent. Hasmenesre semmit nem adhatnak, csak joghurt es/vagy kubu a menu. A joghurt helyreállítja a belflorat, a kubu pedig enyhe hasfogo a répa tartalma miatt. Nálunk meg Smectat adtak melle. A baktériumoknak/virusoknak ugyanis távozni kell a szervezetből, igy a hasmenést megállítani nem szabad, csak csökkenteni. Kupot adni hasmenés eseten felesleges. Az infuzio a kiszáradás miatt van, mi is kaptuk ket napig. A lazcsillapitas is a megszokott módon megy.

Ez van, sajnos, az orvosok se istenek, csak mi szeretnénk, hogy azok legyenek. A kicsi hamarosan rendbejon, nyugi. Mi egy hetig voltunk bent.

2014. júl. 5. 05:40
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Le lehet pontozni, de itthon sem adunk ennél többet hányásra, hasmenésre, a dokink sem ír fel semmit. Lázat tartós 38,5 fölött csillapítok, addig hadd dolgozzon a szervezete. Ha csak ingadozik a hője, akkor jobb így. A vírus ellen nincs más.

Normaflore vagy vmi bélflóra-helyreállító és kész.

Az más, ha bakteriális, de elsősorban a rotát szűrik, merthogy az veszedelmesebb.

2014. júl. 5. 07:03
 8/12 anonim ***** válasza:
Amúgy mi akkor sem kaptunk semmi mást, amikor kiderült, hogy szalmonellas a kicsi. A kórházi orvos es a mi sajat gyerekorvosunk is azt mondta, hogy adható ugyan antibiotikum, de jobb, ha a gyerek szervezete önállóan küzdi le. Nekünk kórház utan hetente kellett szekletmintat vinni -hol pozitív volt, hol negatív, a szabály szerint pedig akkor tekinthető gyógyulnak, ha ket egymas utani minta negatív Ket honap mulva lett hivatalosan gyógyult a gyerek. Mondjuk a kórház utan mar semmi baja nem volt. Nem volt hasmenés, hányas, láz, gyengeség, semmi. A Smectat kellett hasznalni meg egy hetig, aztan semmi,
2014. júl. 5. 07:10
 9/12 A kérdező kommentje:

Szép napot nektek!

Hétfőn hazajöhetett a lányom. Még tegnap sem volt látszólag semmi baja, ma hajnalba peidg már úgy ébredt hogy hányt-ment a hasa.

Most alszik mert gyenge. reggel óta 3 pelust nyomott tele.

És legalább 4 szer hányt, és csak vizet ivott. Szerintetek?

Háziorvoshoz délután viszem.

2014. júl. 9. 09:48
 10/12 anonim ***** válasza:
En felhívnám a kórházat es beszélnék a kezelőorvosával.
2014. júl. 9. 09:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!