Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Miért "zavarom" én az orvost...

Miért "zavarom" én az orvost ha bemegyek a gyerekkel? Valamit rosszul csinálok?

Figyelt kérdés

orvost váltottunk, és ez is kezdi a szájhúzást, ha megjelenünk..

sztori:

kórházban voltam betegen amikor kiderül a babának valami "nyavajája"felhívtam, hogy nem tudok bemenni, nem e kijönne, vagy hogy működik ez. mondta ír beutalót kórházba agyereknek, valakit küldjek el érte. ez megvolt.

ezután felépültem, kórházban még nem voltunk mert távoli az időpontunk, de közben lesz majd a 6.hónapos kontrollja, de még ezelőtt elvittem, mert kb 5 új bajunk volt(orrvérzés, hasmenés, gyakori fejvakarás, stb stb)szóval bementem személyesen

ahogy meglátott meglepődött, hogy látja rendben vagyok már, hamar kihevertem a kórházat és ahogy magyarázkodok, hogy tudom nemsokára lesz a 6 hós kontroll, és nemsokára megyünk a beutalóval is, de nem bírtam ki addig, hogy ne hozzam el, mert több bajunk is van.

gyors adott tanácsokat, de egyik bajnál vetkőztetni is kellett, de a végén még pelenka nélkül kitessékelt, hogy jöttek a 9 órásiak..

kérdem én, időpontot kell kérni ha beteg a gyerek...?

vagy hogy működik ez?

az előző dokinál akkor kaptam szájhúzást, amikor "kemény" 1 nappal hamarabb vittem szurira..és 10 szer kötötték lelkemre a köv. szuri időpontját.

nem értem én ezt a rendszert..

időpontra kell betegnek lenni? fel kell hívni előtte hogy szabad e mennünk..?

2014. okt. 29. 17:28
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:

A leírásod alapján elég alapos orvosotok van, ennek akár örülhetnél is.

Nálunk is tanácsadáson vannak a státuszvizsgálatok és az oltások is, ide időpontra hívnak, egyéves korig havonta, utána csak oltásra. Mindig beírják a kiskönyvbe a következő időpontot. Beteg gyerek ide nem jöhet, nem is az orvosi rendelőben van, hanem a védőnői szobában. Lehet menni soron kívül is, de ilyenkor telefonon egyeztetünk a védőnővel vagy a gyerekorvossal, eldöntik, hogy azzal a tünettel vihetjük-e a gyereket.

A betegrendelésre minden napra van valamennyi időpont, rendelés előtt általában még lehet kérni. Meg le lehet menni csak úgy is. De itt oltást nem adnak.

Ha nagy a tömeg, akkor nálunk is előfordul, hogy kint kell ráadni a gyerekre a pelenkát. Nem értem, hogy ez miért probléma. Nekik igenis számít az a sokszor egy-két perc, míg mi pelenkázunk.

Én a múltkor véletlen elnéztem a naptárat, és egy héttel előbb vittem oltásra (már halasztva volt, megkaphatta volna), de nem adták be. Visszamentünk a rendes időpontunkra.

2014. okt. 29. 20:43
 22/44 anonim ***** válasza:

Hat, nekem meg pont az a bajom, hogy betegseg eseten nincs idopont keres, vegig kell varni a sort. 2 gyerekem van, jo esetben csak az egyik beteg, de persze cipelem a masikat is magammal es imadkozom ne 3 uj betegseggel menjunk haza (volt, hogy konkretan lehanyt egy mellettem levo varakozo kisbeteg).

Amugy, nyugodtan valtsal orvost, oda adod le a papirt, ahova szeretned, nem vagy koteles a lakohelyhez tartozo orvoshoz jarni. Nezz utana, kinek van jo hire es szamodra szimpatikus betegellatasi rendszer es hajra.

2014. okt. 29. 22:45
 23/44 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat

most gondolkodom nem is jó helyre adott beutalót

de most hogy írjam én felül az ő szavát..fel se merem hívni, de jövőhónapig nincs is miből.

amúgy én is ilyesmit gondoltam, ahogy utolsó előtti írta, van a tanácsadás az egészségeseknek oltásra az előző dokinál is beírták nekem a kiskönyvbe a napot

és van a betegrendelés ahova ha valaki akar bemegy, valaki meg id.pontot kér, aki bement az meg várjon .

csak érdekes én mindkét esetben(amikor a előzőnél véletlen egy nappal korábban mentem, ill a másiknál amikor bementem, hogy sok a baj, egyelen egy várakozó nem volt...

szóval most van egy rossz beutalóm és üljek rajta, holott sürgősen kezelendő lenne, mert minél idősebb a baba annál kevésbé lehet rajta segíteni és annál tovább is tart a gyógyulás.

de én már mondani sem merem a dokinak, hogy bocsi nem oda akarom vinni a gyereket, hanem amoda...

2014. okt. 30. 00:02
 24/44 anonim ***** válasza:
nálunk a betegrendelésre nem kel időpont csak végig kel várni a sorodatén mindig ott probálok lenni az elsők közt lenni igy nem kell órákat várnom,viszont az oltásra időpontott adnak mert az a egéséges rendelésen van.
2014. okt. 30. 06:14
 25/44 A kérdező kommentje:

én is valahogy így gondoltam volna

most meg ott tartok szinte a szájhúzása miatt(amit még mindig nemtudok hova tenni) hogy ha valami bajom van, fel sem merem hívni(pláne beutaló módosítás miatt, at sem tudom hogy kezdjem..)

meg azt sem értem, ha du van csak doki, olyankor a kórházi ügyeletet kellene hívni?

2014. okt. 30. 08:35
 26/44 anonim ***** válasza:
Milyen az a rossz beutaló?
2014. okt. 30. 08:43
 27/44 anonim ***** válasza:

21-es vagyok. Mi bármikor hívhatjuk az orvost, volt, hogy hétvégén kellett hívnom. De itt nincs is gyerekorvosi ügyelet, a kórház meg elég messze van, fölöslegesen nem szaladgálunk be.

A beutalót nem magától adta? Te kérted? Nem lehet, hogy oda (is) kéne mennetek, ahova szól?

2014. okt. 30. 09:11
 28/44 anonim ***** válasza:

Ha délután van orvos, akkor a délelőttöt átvészeled a gyerekkel, csillapítod a lázát. Nálunk is naponta csak 3 órát rendel a gyerekorvos, hol délelőtt, hol délután. 40.000 fős kisváros és nincs gyerek ügyelet külön, ha hétvégén történik valami, hétfő délutánig kúráljuk.

5 év alatt 1x szoroltunk kórházi ügyeletre, de nem lázas betegség miatt.

De mesélj már, hova akarod vinni a babádat, miért, milyen beutalód kaptál?

2014. okt. 30. 09:24
 29/44 A kérdező kommentje:
neurológiai beutaló, ortopédiai helyett(egyik kezét ha felemelem nagyon fáj neki)
2014. okt. 30. 11:03
 30/44 A kérdező kommentje:

szerintetek a neurológus nem fog tovább utalni?

nem lehetne kikerülnöm a háziorvost valahogy?

itt vagyok pénz nélkül, a gyerek beteg, az idegeim asszem most kezdik feladni a szolgálatot!

egy normális beutalóval simán eltolnám a kórházba, de így hogy időpontunk is relatíve sokára van és ráadásul tévút, a dikt nem hogy felhívni nem tudom, de szabályosan nem is merem neki mondani, bemenni hozzá!

tehetlennek, kétségbeesettnek érzem magam.

Segítség!!

2014. okt. 30. 16:38
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!