Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Akiknek autista gyermekük van...

Akiknek autista gyermekük van mi lesz velük ha felnőnek?

Figyelt kérdés
Mármint úgy értem hogyha a szülő egészsége már nem engedi a gondozást akkor mi lesz vele? Röviden tömören. Párom gyermeke súlyosan autista. (Nem beszél, nem szobatiszta, cumizik) Alap dolgokat megérti pl. Gyere ide, integess...de ennyi. Hiperaktív is ami gyógyszerekkel van kezelve. Sokszor elgondolkodom rajta ha felnől mi lesz vele? Páromat is kérdezem de mindig rá mondja hogy jaj hagyj békén majd lesz valami...na de mi? Most 8 éves oké fogjuk rá hogy "kicsi". De akkora erő van már benne sajnos, hogy ha rohamot kap lehetetlen lefogni. Mi lesz vele ha felnől? Én már nem is próbálkozom neki ellentmondani mert rendesen félek hogy kárt tesz bennem esetleg. Ha egy 100kgs ember alig bírja lefogni akkora düh es agresszió van a gyerekbe akkor én 50kgosan? 🥹 Nagyon emészt a gondolat hiába nem én vagyok az anyja de az apja által mégis az életem része marad örökre. De a mi pénztárcank és az egeszsegi allapotunk sem igazán engedi hogy velünk maradhasson sokáig. Tudom szörnyű. De én is szeretnék elmenni kirándulni,moziba, vacsorázni... ezekről mind lekellett mondani és a párom 39 éves én 31.

tegnapelőtt 14:48
1 2 3 4 5
 41/44 anonim ***** válasza:
78%

Csak kiderült, hogy kamu.

Az egész indítás gyanús volt. Hetek óta erre veri valaki, hogy így autista, úgy autista, nem lehet boldogulni vele, agresszív mindenhol...

tegnap 18:17
 42/44 anonim ***** válasza:
55%

Nem kamu, hagyjátok már ezt abba ezen a kicsszett oldalon, az ilyeneket ki kellene rakni!

Szerintem a kérdező az elején szépített, mert elege lett a gyerekből és úgy tett, mintha többet foglalkoznának vele, mint amennyit valójában. Gondolom az a kevés is soknak érződik:)

Totál gusztustalan amúgy, amit csináltok, most sem csak a szülei nevelik, hát írod, hogy napi 8at dolgoztok, gondolom rájön az utazás.. a nagyszülők kapják a GYODot gondolom akkor, illetve emelt csp+gyes(60 körül) meg automatikusan jár. Otthonban a helye, ahonnan heti két napot hazamehet, visszataszító szegény idős emberekre bízni, miközben ti dolgoztok napközben.. és téged, mint 30 éves felnőtt nőtt zavar, hogy erősebb nálad, de egy idős bácsira/nénire ráhagyod? Nekik hol a nyugdíjas év? Nem tudom mit kell drámázni, rengeteg gyerek lakik kollégiumban és mind szereti, ráadásul a kisfiú nagyon fel sem fogja a dolgokat, de alapvetően az ő érdeke, nem tudom máshogy leírni. A gyereknek fontos, hogy otthonba kerüljön és megszokja azt az életet. A szülő dolga felkészíteni a gyereket arra, ami egész életében rá fog várni, a párod ebből nem csinál semmit, viszont veszélyeztettek két idős embert. Magadat félted, őket nem? Milyen ember vagy te/ti? Miért nem készítitek fel fokozatosan a gyereket az otthonra?? Első évben csak legyen ott minden délelőtt, majd utána következő évben négyig, majd utána következő évben aludjon ott. Igen, drága és erőszakos gyereket nem fogadnak, ezért szokták nevelésbe adni, lemondanak róla, így az állam egyből biztosít számára otthont..

Illetve az új gyereket nem félti senki? Sosem maradhatnak kettesben.. Fú de szrul csináljátok, embertelen mindenkivel szemben. Az otthon nem rossz dolog. Az jön a súlyosan sérülteknek, ott fognak élni örökké, erre pedig fel kell készíteni őket pubertás előtt, hogy "otthonnak" érezzék.

tegnap 19:59
 43/44 anonim ***** válasza:
100%

42-es, viszont ha állami nevelésbe adjàk azért, hogy bejusson valami otthonba, akkor nincs olyan, hogy eleinte csak délelött van ott, aztán egyre többet.

Akkor eljön a gyámügy a helyzetet nem értő gyerekért, elviszik és onnantól állandóan bent lesz. Látogathatják, esetleg néhanap haza is vihetik, ha merik, de nincs ilyen beszoktatás meg társai.

tegnap 20:29
 44/44 anonim ***** válasza:

Magyarán te annak örülnél, ha a párod most azonnal lemondana a szülői felügyeleti jogáról és a gyerek intézetbe kerülne,ti pedig élnétek gondtalanul. Ugye?

Mert, hogy ez az egy lehetőség van 18 éves kor alatt!

Ja, meg EGYMI kollégium, de oda csak akkor veszik fel, ha nem agresszív!

Felnőttként pedig létezik autista lakóotthon,jó sok pénzért, amire már most el kell kezdeni gyűjtögetni (sok-sok millió ft) de oda is csak akkor mehet, ha nem agresszív!

Az agresszív autistát (gyerek vagy felnőtt), akinek súlyos dührohama van és bántalmazza magát vagy a körülötte lévőket, el lehet vitetni mentő+rendőr kihívásával a pszichiátriára, ahol megpróbálnak gyógyszert beállítani neki. Azonban ott hosszú távon nem maradhat! 1-2 hét maximum és küldik haza.

Hogy mi lesz a magukról gondoskodni nem tudó felnőtt autistàkkal? Kb a fele az utcán köt ki, hajléktalan lesz!

Illetve létezik még "területi ellátó hely", brutális rossz körülmények, leszíjjazva, halálra nyugtatózva, szeretet nélkül, fejlesztés nélkül, odafigyelés nélkül...

Egy szülő sem kívánja ezt a gyerekének! Persze vannak esetek, amikor tényleg agyba-főbe veri az autista személy a hozzátartozóit és már emberi életek vannak veszélyben, az nyílván más...

De egy 8 éves még nem tart ott!

Mindent el kell követni, hogy a csökkentsétek a dührohamok számát és súlyosságát!

-Ne érje túl sok inger(tv, telefon korlátozás!! Ne legyenek villogó fények, se túl hangos zajok!)

- Mindenről tájékoztassátok előre (vizuális megsegítés, ha nem beszél!!!)

És ami a legeslegfontosabb, hogy keressetek magatoknak olyan házat, ami 2 lakrészessé alakítható. Tehát 2 bejárata és 2 fürdőszobája van!!! Így később, ha nagyon agresszív, nem kell tőle félteni az életeteket! Mi ezt tettük! Az én nagyobbik gyerekem is autista, a kicsi nem. A nagynak olyan szobát alakítottunk ki, ahol csak matrac van, babzsák és puha játékok. Lámpa a mennyezetbe beépítve. Falra habtapit ragasztottam, puha szőnyeg van a padlón. Fizikailag nem tud kàrt tenni se magában se a berendezésben!

Saját fürdőszobája van. Mikor én, mikor a férjem van vele. Másikunk pedig a másik lakrészben van az egészséges lányunkkal. Gyönyörűen meg lehet oldani (szinte) mindent!

Kitartást! Újra kell tervezni az életet és nem feladni!

ma 17:30
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!