Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Herpeszes anyukák hogyan...

Herpeszes anyukák hogyan bírják hogy nem adhatnak puszit gyermeküknek?

Figyelt kérdés

Van egy 6 hónapos babám és 3hónapja szinte folyton előjön a herpeszem a szám rózsaszín részén és belül.

Nehezen veszem észre hogy előjött. Nem adok puszit a kisfiamnak és ha hozzáér a számhoz rohanok megmosni a kezét.

ezentúl így lesz? Soha nem adhatok puszit neki mert elkaphatja? Mivel nem mindig veszem észre hogy előjött így félek puszit adni neki akkor is ha úgy gondolom hogy nincsen.

rettegek attól hogy elkapja mert ha hozzáér a herpeszhez a kezével az egész testét megfertőzheti vele és szokott játszani a kukijával amit különösen féltek mert ugye ott is kijöhet...

2016. márc. 26. 21:44
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
Sajnos nagy herpeszes vagyok. Szülés után sokszor kijött. Nehezen bírtam ki, és mire a végére értem, már "megszoktam" h nem lehet puszit adni neki. Utána az volt furcsa, h lehet puszilni... Én is körültekintő voltam. Ha véletlenül hozzá ért, rohantam kezeit megmosni
2016. márc. 26. 21:50
 2/18 anonim ***** válasza:
61%
Ha ilyen régi, mutasd meg egy dokinak. Nekem is szokott lenni, egy évben kb egyszer, pont most múlik, már csak egy pici rózsaszin seb van, de nekem egy hèt alatt elmúlik teljesen. Amúgy addig csak az arcát és a nyakát puszilgatom.
2016. márc. 26. 21:51
 3/18 A kérdező kommentje:

Az arcát sem szabaf meg a nyakát se mert ha van egy kis seb vagy hámsérúlés akkor elkaphatja, sajnos az egész testén kijöhet.

Nekem "szerencsére" nem a szám szélén van, így nehezebben ér hozzá, de pont emiatt nem érzem ha előjön (gondolom én) csak észreveszem a tükörben hogy sebes. Szóvel emiatt ha egészséges vagyok sem merek puszit adni.

Elmúlik 2-3nap alatt aztán 1-2 nap múlva előjön megint...szoptatok meg keveset alszok szóval ez lehet az oka.

Remélem vége lesz hamarosan :(

Köszönöm a válaszokat!

Kedden megyek orvoshoz hogy adjon rá valamit egyébként.

2016. márc. 26. 22:26
 4/18 anonim ***** válasza:
54%

Van rá egy gyógyszer.

Évente egy kúrát kell csinálni, és nincs herpesz. Mondjuk szoptatni nem lehet mellette.

2016. márc. 26. 22:38
 5/18 anonim ***** válasza:
54%

[link]

Ez az

2016. márc. 26. 22:41
 6/18 anonim ***** válasza:
5, nem ér az semmit, csak a kúra ideéig.
2016. márc. 27. 08:26
 7/18 anonim ***** válasza:
Ezt mondd a tesómnak, akinek azóta nincs herpesze, mióta csinálja a kúrát évente egyszer. Előtte olyan durva herpesze volt, hogy az orvos táppénzre írta ki, körben az egész ajka herpeszes volt, bedagadt a szája, enni alig tudott.
2016. márc. 27. 10:13
 8/18 anonim ***** válasza:
Mondom, mert nekem nem használt.
2016. márc. 27. 11:40
 9/18 anonim ***** válasza:

Szerintem,ha letapasztottad vmi herpesz tappanccsal nyugodtan megpuszilhatod a babàdat.

Anyukàm is mindig herpeszes volt,puszit is kaptunk,de sosem kaptuk el. Mìg hugom most felnőttként szintén rendszeresen küzd vele.

Pàromon is rendszeresen kijön,de tőle sem kaptam el egyszer sem.

Az a baj ezzel,hogy hiàba óvod a babàt addig amìg tüneteid,sebeid vannak,mert előtte és utàna is ugyanúgy fertőzhetsz. Mivel nyilvàn nem hasznàlsz gumikesztyűt,ezàltal simàn egy pillanatnyi figyelmetlenséggel àtviheted a gyerekre a fertőzést(pl éjjeli etetésnél kómàsan) Ahogy pl én is,pedig sosem volt herpeszem. De lehet,hogy úgy adom tovàbb a gyerekeimnek,hogy nem is tudok róla.(orvos mondta)

Elviekben a szàjherpeszt és a nemi herpeszt két külön vìrus okozza, szóval azt nem tudja elkapni. De a szàjherpesz testszerte kijöhet.

Szóval maximàlis higiénia mellett, herpesztapaszt hasznàlva én biztos nem vonnàm meg a puszit a gyerektől. Nyilvàn nem kell ilyenkor körbenyalogatni,de egy-egy puszitól sem lesz baja,plàne egy olyan betegségnél amit valószìnüleg màr megkapott vagy meg fog kapni. Az hogy neki lesznek e tünetei,azt meg úgysem lehet megmondani előre.

2016. márc. 27. 12:28
 10/18 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok

Szoptatàssal az esetek 90%- ban nem lehet tovàbbadni,de trauma,vagy legyengült immunrendszerrel sajnos bekerülhet a tejbe is. Ìgy lehet,hogy màr àtadtad neki.

2016. márc. 27. 12:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!