Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Akiknek autista gyermekük van...

Akiknek autista gyermekük van mi lesz velük ha felnőnek?

Figyelt kérdés
Mármint úgy értem hogyha a szülő egészsége már nem engedi a gondozást akkor mi lesz vele? Röviden tömören. Párom gyermeke súlyosan autista. (Nem beszél, nem szobatiszta, cumizik) Alap dolgokat megérti pl. Gyere ide, integess...de ennyi. Hiperaktív is ami gyógyszerekkel van kezelve. Sokszor elgondolkodom rajta ha felnől mi lesz vele? Páromat is kérdezem de mindig rá mondja hogy jaj hagyj békén majd lesz valami...na de mi? Most 8 éves oké fogjuk rá hogy "kicsi". De akkora erő van már benne sajnos, hogy ha rohamot kap lehetetlen lefogni. Mi lesz vele ha felnől? Én már nem is próbálkozom neki ellentmondani mert rendesen félek hogy kárt tesz bennem esetleg. Ha egy 100kgs ember alig bírja lefogni akkora düh es agresszió van a gyerekbe akkor én 50kgosan? 🥹 Nagyon emészt a gondolat hiába nem én vagyok az anyja de az apja által mégis az életem része marad örökre. De a mi pénztárcank és az egeszsegi allapotunk sem igazán engedi hogy velünk maradhasson sokáig. Tudom szörnyű. De én is szeretnék elmenni kirándulni,moziba, vacsorázni... ezekről mind lekellett mondani és a párom 39 éves én 31.

tegnapelőtt 14:48
1 2 3 4 5
 31/44 babyboom567 ***** válasza:
71%

24-es válaszoló, ha a kérdező nem az apuka felesége,ÉS nem fogadta örökbe a gyereket,és nem vérrokona a gyereknek,akkor a kutya sem fogja őt kötelezni semmire,még csak meg sem fogják kérdezni,még ha akarná sincsen döntési joga,ha apuka felfordul az autóval.Az első az anyuka lesz(ha él),aztán nagyszülők,oldalági rokonok,ha senki sincs viszik állami intézetbe.

Ha a kérdezőt a gyerek sorsa érdekelte volna, a kérdés nem így lenne feltéve.

tegnap 13:59
 32/44 A kérdező kommentje:
Bármilyen hihetetlen, valóban érdekel a sorsa. Vam egy közös gyermekünk is, és az autista kisfiút a nagyszulokkel neveljük felváltva. Anyuka látogatja mikor eszébe jut :) és igen nekem is a szívemhez nőtt hisz mikor nem dühös végtelenül aranyos :) és igen valóban érdekel hogy mi lesz vele hisz a mai árak nem engedik hogy valaki otthon maradjon vele sajnos. Neten autista otthonokat nem találtam vagy ami hasonló az méreg drága. Tudom hogy egy szülő sem adná a gyermeket otthonba. Én sem ezt kértem. De néha megőrzésre valamit ki kell találni :) és sok sérült gyermeket látok akiket visznek haza egy pár napra amíg a szülő otthon tud lenni. Azért érdekelt hogy akinek szintén súlyos autista gyermeke van esetleg már nagyobb tudna e tanácsot adni, és helyeket ajánlani. Nem itelkezesre vágytam. Én a párom elfogadtam gyerekestol. Nem árult zsákba macskát. És semmi gondom sincs a kicsivel, egyszerűen elgondolkodom hogy mi lesz vele ha mi már nem bírjuk . Ez nem olyan nagy bűn hanem valamit oldani kell.
tegnap 15:12
 33/44 A kérdező kommentje:
Nagyszülők már 70 éves korosztály ők sem sokáig bírják már. Mi meg nem tehetjuk meg anyagiak miatt hogy hozzánk kerüljön mert muszáj dolgoznunk. Sajnos a mai világban nelkulozhetetlen a pénz. És nem élünk luxus életet de mégcsak jó moduak sem vagyunk :) éppen annyink van hogy minden hónapra jön egy adott váratlan kiadás például a fogorvos. Őt elkell altatni másképp nem megy. Na azis kb. 3nap a Balatonon olyan árak vannak. Ha szednénk a gyodot és társait nem tudtuk volna neki a megfelelő kezelést adni sajnos.
tegnap 15:19
 34/44 anonim ***** válasza:

Ne haragudj, kérdező, nem akarlak elkeseríteni, de ebből a helyzetből nincs semmiféle kiút, amiben reménykedsz. Agresszív autistát, beteget nem fogad intézet, otthon, megörző.

Olyan pedig nincs, hogy az apuka nem tudja befogadni a gyerekét, ha a nagyszülők meghalnak, majd megy az utcára a gyerek vagy mit gondolsz? Aki gyereket vállal, annak sajnos számolnia kell azzal, hogy egyedül maradhat, beteg gyereke lehet vagy bármi. Nem tudom, hogy mertetek egyáltalán közös gyereket is vállalni hónapról-hónapra élve a másik mellé, akit nevelni, eltartani se tud a saját apja. Nem értem, hogy lehetnek emberek ilyen felelőtlenek, átgondolatlanok.

Ha a te gyerekedröl derül ki holnap, hogy autista és 2 év múlva már agresszív is lesz, mit csináltok? Majd őt meg nevelik a te szüleid?

Pont a HVG-n volt tavaly egy cikk arról, hogy agresszív autista gyerekeket nem fogad semmilyen intézmény, tehát ezt el is felejthetitek. Belinkelem neked.

[link]

tegnap 15:53
 35/44 babyboom567 ***** válasza:
Ha felváltva nevelitek a nagyszülőkkel, akkor hogy nem tudtok elmenni moziba vagy kirándulni?Vannak olyan családok, ahol még nagyszülői segítség sincs.Ha csak 1 ember lenne a világon akire őszintén számíthatok a mindennapokban, az égvilágon semmi baj nem lenne.
tegnap 16:53
 36/44 anonim ***** válasza:
Ahogy írták, erre egy megoldás van, ha állami gondozásba adjátok, mert befogadni semmilyen intézmény nem fogja másképp, ha agresszív.
tegnap 17:12
 37/44 anonim ***** válasza:

34!

21-es válaszom olvasd el! Fogad agresszív sérült felnőttet bentlakásos otthon, de akkor annak az az ára,hogy telenyomják gyógyszerrel. A többi lakó érdekében.

Volt szomszédom lányáról írtam. Ő is nagyon agresszív volt,mégis otthonban élt!

tegnap 17:13
 38/44 babyboom567 ***** válasza:
100%

"Nagyszülők már 70 éves korosztály ők sem sokáig bírják már. Mi meg nem tehetjuk meg anyagiak miatt hogy hozzánk kerüljön mert muszáj dolgoznunk".

De ezt én most nem értem, ha nincs is nálatok a gyerek, akkor mi van?Ezt kifejtenéd bővebben?

tegnap 17:13
 39/44 anonim ***** válasza:
78%

Mondjuk ez is irto durva, hogy a 70 eves nagyszuloknel lakik, ok nevelik az autista fiut ? Mikor tegnap meg azt iratd, hogy te sem birsz el vele, olyan eros ? A 70 evesek, hogy birnak vele ?

Kezd ugy tunni, hogy egy ordaskamu a tortenet, tegnap ota jo parszor mondtal ellent magadnak.

Azt, meg , hogy erted, ha meghalnak a nagyszulok, nem tehetitek meg, hogy befogadjatok ?? A pasidnak a GYEREKE ! Kotelessege befogadni !! Te meg megszoksz vagy megszöksz!

tegnap 17:37
 40/44 anonim ***** válasza:
100%

Akor nem én vagyok az egyetlen, aki nem érti ezt a gondolatmenetet, hogy apuka "nem tudja befogadni" a gyerekét. Ez nem kívánságműsor.

Akkor le kell mondania róla és kérvényezni az állami gondozásba vételt, de az sok idő és nyilván elég kemény dolog is, vagy apuka elkegy gyodra, aztán majd nen eszik, csak pucér kenyeret, nem fűt, eladja a házat és kisebbe költözik, te meg vagy vele tartasz ebben, vagy hazamész a szüleidhez a gyerekeddel.

De nem értem, mit vársz, ha meghalnak a nagyszülők, hova menne? Az apja felelőssege eltartani.

tegnap 18:11
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!