Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Akiknek autista gyermekük van...

Akiknek autista gyermekük van mi lesz velük ha felnőnek?

Figyelt kérdés
Mármint úgy értem hogyha a szülő egészsége már nem engedi a gondozást akkor mi lesz vele? Röviden tömören. Párom gyermeke súlyosan autista. (Nem beszél, nem szobatiszta, cumizik) Alap dolgokat megérti pl. Gyere ide, integess...de ennyi. Hiperaktív is ami gyógyszerekkel van kezelve. Sokszor elgondolkodom rajta ha felnől mi lesz vele? Páromat is kérdezem de mindig rá mondja hogy jaj hagyj békén majd lesz valami...na de mi? Most 8 éves oké fogjuk rá hogy "kicsi". De akkora erő van már benne sajnos, hogy ha rohamot kap lehetetlen lefogni. Mi lesz vele ha felnől? Én már nem is próbálkozom neki ellentmondani mert rendesen félek hogy kárt tesz bennem esetleg. Ha egy 100kgs ember alig bírja lefogni akkora düh es agresszió van a gyerekbe akkor én 50kgosan? 🥹 Nagyon emészt a gondolat hiába nem én vagyok az anyja de az apja által mégis az életem része marad örökre. De a mi pénztárcank és az egeszsegi allapotunk sem igazán engedi hogy velünk maradhasson sokáig. Tudom szörnyű. De én is szeretnék elmenni kirándulni,moziba, vacsorázni... ezekről mind lekellett mondani és a párom 39 éves én 31.

tegnapelőtt 14:48
1 2 3 4 5
 11/44 babyboom567 ***** válasza:
100%

Pakolj össze és lépj le és éld az életedet!!!

Ezt úgy mondom,hogy sérült gyereket nevelek!

Ne vegyél a nyakadba ekkora terhet,úgy,hogy igazából nem is akarod.Neked is csak 1 életed van,azt éld úgy ahogy elképzelted.Viszont azt sem várhatod el egy édesszülőtől, hogy intézetbe adja a gyerekét MIATTAD.

Azt meg nem értem, hogy hol élhettek,hogy nincs fejlesztés?Etiópiába,koreába,Antarktiszon?

tegnapelőtt 16:46
 12/44 anonim ***** válasza:
100%

11, Koreában (Dél) van, sokkal jobb mint itt, jóval fejlettebb ország.

Egyébként Magyarországon is van, csak nem az állami rendszertől kell várni (bár nyilván jó lenne, ha mint család több minimálbérnyi pénzt teszünk a rendszerbe).

Ha az állami fejlesztésre bízzuk, valószínűleg a mi gyerekünk is beszédképtelen nyálcsorgató pelenkás lenne a mai napig.

Az állami rendszerben már 5 hónapos korában lemondtak róla. A rehab főorvos arról akart meggyőzni, hogy adjam intézetbe.

tegnapelőtt 17:00
 13/44 anonim ***** válasza:
90%

"Akinek meg magasan funkcionáló autija van, az nem abban a cipőben jár, mint a kérdező!"

A kérdező semmilyen cipőben nem jár, más cipője szoros neki, amiből viszont bármikor kibújhat.

tegnapelőtt 17:08
 14/44 anonim ***** válasza:
57%
De ha nem magyarországon élsz akkor mire mesz az itteni válaszokkal?
tegnapelőtt 17:15
 15/44 babyboom567 ***** válasza:
100%
12-es.irónia volt, mert mindenhol létezik fejlesztés, sőt felnőttnek is.(a gyerekemmel együtt tornázok(kmt torna),és rengeteget javult a szenzorosságom),de az ezer százalék, hogyha az állami fejlesztést várjuk mi is,és nem költünk el mi is egy fél lakás árát eddig a fejlesztésekre,vitaminok,terápiákra,eszközökre,mi sem itt tartanánk.
tegnapelőtt 17:15
 16/44 anonim ***** válasza:
81%

Az itt íróknak nincs rálátása..a kérdező egy SÚLYOSAN SÉRÜLT 8 évesről beszél, aki agresszív is! Nem működik együtt semmilyen téren, nem látja el magát semmilyen téren, nem tud segítséggel sem öltözni(gondolom) Nem biztosít az iskola semmit, mert ilyen gyerekeknek nincs iskola, sem semmilyen nappali ellátó intézmény. Mit tanítson? A középsúlyosok együttműködési készségei sincsenek meg neki, fel sem fog semmit. Olyan, mint azok a gyerekek, akik kerekesszékbe vannak kötve és nyáladzanak, hang nem jön ki a torkukon, forgatják a szemüket, nem fogják fel mi van körülöttük. A gyerek néha integet és ennyi, egyébként meg összever mást, ha olyanja van. Nincs számukra iskola és a legtöbb területen nincs fejlesztés, hanem ilyen "foglalkoztató" van, amikor pl rázhatják a csörgőt és közben mindenki boldogan mosolyog, hogy de ügyes vagy. Csak otthonban lehet gondolkozni ilyen gyerekkel, és minél hamarabb, hogy oda nőjön bele, az legyen számára a megszokott, és hétvégente látogatni.

Ez egy másik szint lefelé és szerintem itt sokan fel sem fogják az egészet.

Amúgy "normális" gyerekkel simán járnak étterembe, színházba, sőt, autikkal is, akik ép értelmű autisták, de még egy-két downost is szoktunk látni zenés meg ovisoknak való darabon. Egy súlyosan sérült gyerekkel.. nem lehet semmit, és nagyon felelőtlenek a szülei, mert ha nehéz is, a gyerek érdeke, hogy otthonba kerüljön. Egyébként 8 évesen már "nagy". Nem kicsi. És nem a kamaszkorban kellene kirakni, max 10 éves koráig van időtök, kamaszkort késleltető gyógyszert kellene kapnia, mert az csak növelni fogja az agresszióját(szexuális frusztráltság) és akkor ti nem akartok ott lenni. Ahhoz meg, hogy 10 évesen otthonba kerülhessen, már most kellene indítani egy folyamatot..

tegnapelőtt 17:45
 17/44 babyboom567 ***** válasza:
65%
16-os, van sok alapja annak amit írsz, de ez NEM A KÉRDEZŐ DOLGA!
tegnapelőtt 18:09
 18/44 anonim ***** válasza:
64%

Tehat most teged kell sajnalni, hogy nem tudsz moziba menni, mert osszejottel egy csalados ferfivel.

Vagy elfogadod a gyereket betegen, es azt, hogy az apja apolja majd elete vegeig a kozos hazatokban, ugyanis neki mindig a gyereke marad az elso, te meg csak a masodik leszel orokre.

Vagy mesz es keresel egy egyedulallo ferfit.

tegnapelőtt 18:11
 19/44 anonim ***** válasza:
54%

16-os a kerdezo egy IDEGEN a tortenetben. Nehogy mar ot kelljen sajnalni, semmi koze a gyerekhez.

Gondolom azt varja, hogy a fickoja majd beadja otthonba a sajat gyereket miatta. Nonszensz.

tegnapelőtt 18:14
 20/44 anonim ***** válasza:
77%

Csak szólok kérdező, ha azt tervezed, hogy a nagy koloncot eltávolítod és akkor majd te odapottyantasz egy új gyereket:

Az autizmus nagyon gyakran férfi ágon öröklődik, családi halmozódás valószínű, azaz neked is juthat egy saját autista.

Őt már nem tudod lepasszolni, hogy mozizhass...

tegnapelőtt 18:28
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!