Akiknek gyermekük allergiás a tejre válaszolnátok?
Mi kivizsgálás előtt állunk.
Tápszeres, hasfájós baba volt. Széklete állandóan híg volt. A testvérénél tejfiétát kért az orvos, így ő is diétázott vele, a tápszert is elhagytuk már akkor. Egyszer joghurtot kért a boltban, a tesó nem volt otthon, gondoltam miért ne?
Megette a joghurtot és rá 10 percre jött a hasmenés. Pár nap múlva megismételtem, és megint 10 perc kellett a hasmenéshez. Ezután laktózmentes joghurttal próbálkoztunk, azzal nem volt semmi gondja.
Első, ha valaki huzamosabb ideig nem eszik tejterméket (laktózt), leáll a laktáz enzim termelése, és soha többet nem indul újra. Kialakul a laktózérzékenység. Lehetséges, hogy a rákényszerített "tejdiéta" miatt lett laktózérzékeny.
A kivizsgálás szinte biztosan meg fogja állapítani a laktózérzékenységet. Az orvos erről nem tájékoztatott?
Mindkét gyermekem születésétől kezdve tejfehérje-érzékeny volt. A kisfiam 3 hónapos korában, a kislányom 1 hónapos korában volt először rettenetes véres hasmenésük (szinte vér folyt a fenekükből egy kevés kakival vegyítve, ijesztő volt).
Mivel anyatejesek voltak, azonnal átálltam tejmentes nulldiétára. A tejfehérje kábé 10 nap alatt tisztul ki a szervezetből. A tíz nap letelte után megszűnt a véres hasmenésük. Ezért én addig tartottam a nulldiétát, amíg szopiztak: a kisfiam 18 hónaposan, a kislányom 13 hónaposan választotta el magát. Összesen közel 3 évet szoptattam (kis korkülönbséggel érkeztek)
Szintén 1-es vagyok. A két hét diéta előtt természetesen evett tejterméket, csak tejet és joghurtot nem. Tej helyett tápszert kapott még, de ment a tejföl, a tejszín, a sajt, a túró, a vaj. Mint írtam, folyamatosan lágy volt a széklete, pedig ezekben nem túl magas a laktóz tartalom (kivéve a tejszínt, de azt ritkán kapott). Szóval kikérem magamnak, hogy ártottam volna a gyerekemnek!
Most 1 hónapig kell diétáznia a vizsgálat előtt. Ha 1 hónap kökemény diéta nem árt, akkor két hét laza diétával nem hinném, hogy kicsináltam az emésztését!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!