Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » 2 éves kisgyerek elkapott...

2 éves kisgyerek elkapott hányós vírust. Érdemes elvinni az ügyeletre?

Figyelt kérdés

Először kapott el ilyet, délután még semmi baja nem volt, bár étvágya már nem volt, most este kétszer hányt. Pici vizet tudtam utána itatni vele. Holnap reggel érdemes elvinni az ügyeletre? Vagy elég hétfőn a rendes orvoshoz menni?

Ugye nincs rá esély ennyi idős gyereknél hogy éjszaka ha esetleg hány, megfulladjon? Vele fogok most aludni persze.

Ne haragudjatok a buta kérdésekért, aggódós típus vagyok, és eddig szerencsére még nem sokat volt beteg.

tegnap 21:48
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Mit evett ma? Nem lehet gyomorrontas?
tegnap 21:50
 2/13 A kérdező kommentje:
Nem hiszem, délben evett egy kis sajtos tésztát, azóta semmit. Ráadásul bölcsis pár hónapja, és sajnos ott most pont ilyen vírus van. :(
tegnap 21:51
 3/13 anonim ***** válasza:
79%

Felesleges.

Lehet, hogy holnap már semmi baja nem lesz

tegnap 21:52
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Másfél évesen vagy egy évesen kapott el valami ilyesmit azt hiszem, másnap mentünk orvoshoz, de ha úgy lett volna hogy egy napot kellett volna várni, akkor várok (ha nem vészes).

Hipp Ors folyadékot adj neki. 4 hónapos kortól lehet neki adni. Pótolja azokat az anyagokat, amikre szüksége van, de a hányás hasmenés során kimegy belőle. Illetve itasd. Nem feltétlenül kell vízzel itatni, lehet az vizezett gyümölcslé, leves, stb. Kicsit adhatsz neki sósabb ételeket, pl krumplit, rizst. Ha sósabb akkor jobban kívánja a folyadékot. Itasd rendesen és akkor nem szárad ki. nyilván ha azt látod rajta hogy csak rosszabb lesz, vagy sehogy nem megy a folyadék, kiszáradás jeleit látod rajta akkor természetesen vidd be.

tegnap 21:54
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem a kaja a baj ilyenkor, hanem az ivás. Mit ivott ma ? Mennyit ? Benne marad, amit megiszik?

Az a folyadek, amit a kettes irt az jó lenne, mivel ugye a megfelelő ásványi anyagokat is pótolni kellene. Amit még szoktak javasolni, ilyenkor túlitatni se szabad, apránként hideg/jeges vizet, akár kanalazva, minél hidegebb annál jobb, nyugtatja egy kicsit a gyomrot, főleg ha fáj is neki. Ebbe lehet rakni egy kis citromot, ha úgy megissza.

Figyelni kell van e vizelete.

A kisgyerekek nagyon könnyen kiszáradnak.

Én akkor vinném holnap az ügyeletre, ha hajnalban többször hányna, illetve a vizet nem fogadja el/nem marad benne.

tegnap 22:05
 6/13 anonim ***** válasza:
31%
A kórházban azt mondták hogy hányás után 2 óráig nem lehet itatni mert szétveri a gyomrát és ugyanúgy visszahányja.Ha esetleg ez másnak is új infó lenne
tegnap 22:10
 7/13 anonim ***** válasza:

Ha már alszik és nem hány, akkor hagyjad pihenni!

Reggel mindenképp elvinném, és íratnék fel deadanoletta hányingercsillapító kúpot. Hűtőbe eláll és jó, ha van otthon.

A hipp ors tényleg jó, de nagyon erősen sós ízű, azaz fokozni tudja a hányingert. Inkább hasmenésre jó...

Próbáld kortyokban itatni vagy kiskanállal, úgy hátha benne marad.

tegnap 22:29
 8/13 anonim ***** válasza:

Én bevinném holnap ( vagy felhívnám, hogy mit javasolnak). Mi ilyen esetben felváltva aludtunk, valaki mindig figyelt rá.

Én felnőttként most nyeltem be, tegnap voltam ügyeleten. Kaptam hányáscsillapítót, illetve a szokásos: diéta, hideg víz/tea, sós ropi/keksz, háztartási keksz, sós főtt burgonya.

Hatos: ez érdekes, a gyerekorvos mondta 1x, nekem meg nem említették soha. Csak annyit, hogy ici-pici kortyokat, vagy, mint gyerekkoromban, max 2-3 kávéskanál egyszerre.

Jobbulást!

tegnap 22:50
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Ne aggódd túl. Ilyen betegség általában elmúlik magàtól. Rehidráló folyadékot akkor érdemes adni, ha sokszor hàny (napi 10). Van belőle finom is.
tegnap 22:51
 10/13 anonim ***** válasza:
Kíváncsiságból utána néztem a 6-osnak. Valóban úgy van ahogy írja.
tegnap 22:52
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!