Fiam 4 éves. Karácsonykor akut gennyes középfülgyulladást diagnosztizáltak nála, kapott antibiotikumot. De azóta is probléma van a fülével. A diagnózis fülkürthurut illetve most egy köhögéses-megfázásos dolog miatt újra fáj a füle és heveny savós középfülgyulladást állapítottak meg. A kezelés mindig ugyanaz, szteroidos orrspray és antihisztamin. De úgy látom ez nem nagyon akar használni mert már két kúrán vagyunk túl és még mindig fennáll a probléma.
Az lenne a kérdésem hogy ugyanezen problémára kaptatok más féle kezelést, létezik-e egyáltalán? Illetve érdemes kikérnem még egy doki véleményét?
tegnap 11:47
1/9 anonim válasza:
Nekünk tavaly szinte egész télen fennállt a savós fülgyulladás. Hol jobb, hol rosszabb volt, de csak a jóidő beálltával tisztult ki teljesen.
Akkor előjegyezték orrmandula-műtétre. Augusztusban megcsinálták. És ebben a szezonban kétszer volt picit taknyos.
tegnap 12:04
2/9 anonim válasza:
Kozepful.gyull.nalunk mindig antibiotikum volt a terapia. Az mastol nem mult el. Volt hogy 6 honap alatt 6x volt,minden honapban kapott akkor 6x egymas utan. Nem lehet mit tenni. Utana bolcsibol elballagott es nem jott elo tobbet. Azert az durva volt.
tegnap 12:09
3/9 anonim válasza:
Amíg antibiotikummal tömtem (engedtem tömni), nekünk is állandóan fülgyulladás volt. Azóta semmi.
tegnap 14:15
4/9 anonim válasza:
3: 1-es vagyok, egyszer nem kapott antibiotikumot, mégis állandóan gyulladt volt a füle - nem ezen múlik, de jó azt gondolni, hogy az antibiotikum rossz. Kár hogy rengetegen nem élnének már antibiotikum nélkül...
tegnap 14:17
5/9 anonim válasza:
Nem gondolom, hogy rossz, de pont nem fülgyulladásra való. Én is voltam a te helyzetedben, de felvilágosítottak.
Kérdeztem én is. Ezek után álltam le és mentem tovább.
tegnap 14:24
7/9 anonim válasza:
Fülgyulladásra nem kell antibiotikum.
tegnap 16:18
8/9 anonim válasza:
Középfülre de,kell.
ma 08:30
9/9 anonim válasza:
Szerintem itt mindenki középfülről beszél... még egy jelentkező, aki ha az orvos azt mondja, az tuti úgy is van... Én pl a sokadik antibiotikumozás után szembementem az orvossal. Persze, könnyen voltam bátor, mert tudtam, hogy normális az orvos. Mondtam neki, hogy érzéseim szerint nem normális ennyit antibiotikumozni, itt valami nem stimmel, egyik antibiotikum kúrából jön a másik fülgyulladás, holott az antibiotikumozás előtt nem volt ez. Plusz a betegségeket is könnyebben elkapta. Nyilván, legyengült az immunrendszere. Nem akadékoskodott az orvos, csak a régi protokollt követte... Innentől nem írt fel antibiotikumot.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!