Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Nem ír ki több gyógyszert a...

Nem ír ki több gyógyszert a gyerekemnek az orvos? Normális ez? Hogy fog helyre jönni?

Figyelt kérdés
Lányom 1 éves, miután megkapta az oltást beteg lett nagyon mert közben tombol a felső légúti betegség és bele esett ő is. 2 hete kapott már gyógyszereket mire nagyjából most rendbe jött. Tegnap akartam időpontot kérni az orvoshoz hogy nézze meg mennyit javult illetve csak nincs még teljesen rendben a lányom és valamit adjon rá. De nem adott időpontot mondván hogy az utóbbi 2 hétben rengeteg gyógyszert adtam a lányomnak és nem ír ki most többet majd helyre jön magától. Nincs már nagy baja, de reggelente bereked még pár órára, köhög is még csak kevesebbet, és tüsszent is néhányat, fekve még szörtyög néha. Normális ez hogy nem ír ki több gyógyszert? Tisztában vagyok vele hogy nem jó a rengeteg gyógyszer egy ekkora babának. Na de hogy fog helyre jönni anélkül? Félek ha nincs kikezelve rendesen a betegség vissza fog esni.

tegnapelőtt 06:08
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
96%

Milyen gyógyszereket kapott az elmúlt két hétben?

Sem antibiotikum kúrát, sem láz- és fájdalomcsillapítókat, köptetőket (max 5-7 nap) nem szabad ennél tovább szedni, terheli a májat, gyomrot stb.

Ha antibiotikumot kapott vegyetek neki Linex baby-t, az segít a bélflórát helyreállitani, megerősíteni a kis szervezetét. D- vitamint adjad neki változatlanul.

A kis köhögés, szörcsögés elmúlik. De ne engedd most egy ideig zárt térben, játszótéren gyerekek közé. Nehogy elkapjon valami újabbat.

Vidd a szabadlevegőre, levegőzzön naponta minimum fél óra kell egy ilyen kisgyereknek.

Lakás páratartalma hogy áll? Nem túl száraz/ vagy az ellenkezője nem túl nedves, dohos.

Remélem hamar rendbejön a pici.

tegnapelőtt 06:21
 2/18 anonim ***** válasza:
85%
Nemcsak gyógyszerekkel lehet gyógyítani az ilyen semmiség légúti betegségeket. Igaza van az orvosnak
tegnapelőtt 06:22
 3/18 anonim ***** válasza:
5%
Ez így nincs helyén. Ha még vannak tünetek, mindenképpen meg kellene vizsgálnia.
tegnapelőtt 06:23
 4/18 anonim ***** válasza:
88%
Az normalis, ha nem akarja tele gyógyszerezni. Az nem, hogy rá se néz. Nálam orvos váltás lenne emiatt.
tegnapelőtt 06:48
 5/18 anonim ***** válasza:
100%

Én se tömném fölöslegesen gyógyszerrel a gyereket az se jó.

Még decemberben nekem is volt beteg 1 hétig adtam neki amit az orvos mondott utána nem adtam már neki semmit a C és D vitaminon kívül.

És elmúlt a köhögése így is.

tegnapelőtt 06:50
 6/18 anonim ***** válasza:
85%
Kérdező, leviszed a gyógyuló gyereket a rendelőbe, ami tele van beteggel. Szerinted segíteni fog?
tegnapelőtt 06:52
 7/18 anonim ***** válasza:
94%
Nem normális, hogy az orvos nem ad időpontot, rá se néz, de az se hogy 2 hétig gyógyszereket kapott a gyereked és te még többet követelsz…
tegnapelőtt 06:56
 8/18 anonim ***** válasza:
86%
Eddig se kellett volna gyogyszerezni, egy kis köhögés miatt. A miénk szerencsére nem is ír fel semmit. Meggyógyul magától.
tegnapelőtt 07:05
 9/18 anonim ***** válasza:
63%
Mi lenne ha inkább zöldséget és gyümölcsöt kapna eleget a sok gyógyszer helyett?
tegnapelőtt 07:14
 10/18 anonim ***** válasza:
100%

Én megértem az orvost.

Arra, hogy reggel rekedt a gyerek, mégis mit akarsz íratni?

Köhög... Egy felsőléguti eltarthat hetekig is, mire helyre jön teljesen, addig végig gyógyszereznéd?

És azt is megértem, hogy nem fogadja. Hisz ez már a betegség legvége. Még gyenge az immunrendszere, odaviszed, tuti összeszed még valamit.

tegnapelőtt 07:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!