Normális az az orvos, aki azt mondja, hogy adjak a 14 hónapos gyerekemnek tejszínhabot, zsírosabb ételeket, hogy hízzon?
Igen, normális. A növényi zsiradékoktól nem lesz baja a kicsinek, sőt. De tudd, hoyg a zsiradékokat akkor tudjuk megemészteni, ha szénhidrátot is fogyasztunk hozzá. Tehát pl piskótaszelet tetején a tejszínhab, vagy minőségi vaj (nem agyontartósítózott margarinok!) ízléses mennyiségben adagolva, esetleg petrezselymes krumplival, pürével hozhat eredményt mindkettőtöknek.
Ha Te magad is hízni szeretnél, lassítsd le az anyagcserédet, amit úgy érhetsz el, hogy nem sokszor eszel keveset, hanem csak 2-3X sokat.
Sok sikert!
Szia!
Az én lányom egy évesen 8 kiló, két hónapja megy. Ő egyszerűen ennyi, rendesen eszik, de lemozogja.
Szerintem a fiadnál is ilyesmi lehet.
Én azért nem változtatnék az étrendjén, hogy hízzon. Ha több tápanyagra van szüksége, azt úgyis tudatja veled.
Nagyon jó evő a lányom, de ha tejszínhabos piskótával kínálgatnám, akkor szerintem hamar letenne az egészségesebb étkekről. Elhiszem (miért ne hinném?), hogy a dietetikus válaszoló a tudásának megfelelően válaszolt, de szerintem nem kevés ahhoz a fiad súlya, hogy ilyen praktikákhoz folyamodj.
Húú akkor nekem tömnöm kéne a fiam? :( 18 hónapos 9,5 kiló és 87 cm. Mi magasak vagyunk de nem kifejezett vékonyak, normál testalkatúak.
De ha a fiam eszik vmi nehezebb ételt,(mint pl egy ilyen süti dolog is lenne) akkor egész egyszerüen a következő étkezést kihagyja. Tömni nem akarom, éhesnek nem tűnik. Beteg sose volt.
És az a baj hogy nagyon hamar rákapna az ilyen édességekre és nem eszi a húst, zöldséget.
Ilyenkor is nehezebb ételekkel kellene etetni?? :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!