Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Nem ír ki több gyógyszert a...

Nem ír ki több gyógyszert a gyerekemnek az orvos? Normális ez? Hogy fog helyre jönni?

Figyelt kérdés
Lányom 1 éves, miután megkapta az oltást beteg lett nagyon mert közben tombol a felső légúti betegség és bele esett ő is. 2 hete kapott már gyógyszereket mire nagyjából most rendbe jött. Tegnap akartam időpontot kérni az orvoshoz hogy nézze meg mennyit javult illetve csak nincs még teljesen rendben a lányom és valamit adjon rá. De nem adott időpontot mondván hogy az utóbbi 2 hétben rengeteg gyógyszert adtam a lányomnak és nem ír ki most többet majd helyre jön magától. Nincs már nagy baja, de reggelente bereked még pár órára, köhög is még csak kevesebbet, és tüsszent is néhányat, fekve még szörtyög néha. Normális ez hogy nem ír ki több gyógyszert? Tisztában vagyok vele hogy nem jó a rengeteg gyógyszer egy ekkora babának. Na de hogy fog helyre jönni anélkül? Félek ha nincs kikezelve rendesen a betegség vissza fog esni.

febr. 19. 06:08
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
90%

Inhaláljon, párásíts.

Ennyivel minek akarod elvinno orvoshoz? Csak összeszed megint valamit és tényleg beteg lesz!

febr. 19. 08:34
 12/18 anonim ***** válasza:
67%
Ugyan, az én gyerekemet meg se nézi az orvos, mitől lázas 4. Napja, már másodjára próbálkoztam be nála ma reggel..természetesen csak az asszisztenssel tudtam beszélni, azt mondta, MAJD szól az orvosnak, és LEHET, ír fel antibiotikumot a felhőbe, de csak így látatlanban, azt se tudjuk, mi a baja. Január elején is hot beteg volt, akkor is többször telefonáltam, nem nézte meg. Sajnos ez a magyar valóság, a covid óta.
febr. 19. 08:34
 13/18 babyboom567 ***** válasza:
91%

Az "elvileg" nem normális,hogy rá sem néz,DE!! a járvány kellős közepe van,egy majdnem gyógyult gyereket,nem viszünk be a fertőzőek közé.

Adjál neki multivitamin szirupot,d-vitamint magas dózisba,szívjad az orrát rendszeresen és meg fog gyógyulni.

febr. 19. 08:53
 14/18 anonim ***** válasza:
88%

Milyen gyógyszert szeretnél?

S felső légúti betegségek kb. 98% vírus, arra nincs gyógyszer csak tüneti terápia.

Orrszívás, orrspray, sok langyos folyadék, inhalálás,.ha 1 éves elmúlt akár mézet is nyalogathat,köhögésre nagyon jó.

A szervezete leküzdi majd. Nyilván még kicsi, nem sokat volt beteg égy tovább tart, mint mondjuk egy 7 évesnél, aki már 10+ náthán túl van.

febr. 19. 09:08
 15/18 anonim ***** válasza:
82%
Eddig mit kapott? Remélem nem antibiotikumot a vírusra. Ne akard gyógyszerrel tömni.
febr. 19. 09:34
 16/18 anonim ***** válasza:
90%
El kell fogadni, hogy olyan gyógyszer nincs, amit beadsz a gyereknek és másnapra kutya baja. Felsőlégúti vírusoknál tüneti kezelés van, hogy elviselhetőbb legyen, a többi az immunrendszer dolga. A pici gyerekeké még edződik, tovább benne vannak egy-egy betegségben. Ha nincs nagy baj, eleve orvoshoz vinni is felesleges szerintem. Ahogy mások is írták, csak benyal a váróban még valamit... Nem hiányzik ez senkinek. Lehet túlparázod, azért pattint le a doki. Nálunk azért ha 2 hét után még úgy gondolom, hogy megérne egy "meghallgatást" a tüdeje, akkor mindig fogad minket. Pici rekedtséggel, köhögéssel már nem megyünk vissza.
febr. 19. 09:52
 17/18 anonim ***** válasza:
87%

Ha 2 hétig folyamatosan gyógyszert szedett a kicsi, akkor most tehermentesíteni kell a gyomrát, máját.

A felső légúti betegségeket gyógynövényekkel szoktam kezelni itthon. A kamilla gyulladáscsökkentő, a csalán nyákoldó, a hagyma fertőtlenít. Ezekből szoktam teát főzni. Az infralámpa is jó szolgálatot tesz, meg a mentolos inhalálás is. A kis betegre 2 nap intenzív kúra vár. Tea, inhalálás, másik tea, infralámpa, harmadik tea, inhalálás. Másnap még egyszer ugyanez. Persze ha szükséges, akkor kap lázcsillapítót a gyerek.

Ha javul a gyerek állapota, akkor rendbe fog jönni, hidd el. Ahogy előttem is írták, az orvosi rendelők most tele vannak fertőző betegekkel. Most csak akkor érdemes elmenni az orvoshoz, ha romlana a kicsi állapota.

febr. 19. 10:01
 18/18 anonim ***** válasza:
85%
Végtelenségig nem lehet gyógyszert adni. Alig szoktam gyogyszert adni a gyerekeimnek. Inhalálás jött be nekünk. Náthára és pici köhögésre felesleges a gyógyszer. 3 gyerekem van. Láznál is 38 fok fölött adok nekik gyógyszert.
febr. 19. 11:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!