Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » A kötelező oltások között is...

A kötelező oltások között is van agyhártya gyulladás elleni oltás,és külön is van a Bexsero?

Figyelt kérdés
tegnapelőtt 02:17
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Nincs.

A MenC elleni csak ajánlott, dobozáras.

tegnapelőtt 06:25
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

A neisvaC-ra gondolsz? az nem kötelező. De pl a mi dokink úgy kezeli.

Kb 500Ft a doboza amit ki kell fizetni.

tegnapelőtt 07:15
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Nincs kötelező agyhártyagyulladás elleni védőoltás. A C típus elleni az olcsó, dobozdíjas, a Bexsero a B típus ellen van, az a drága. De nem ugyan az a két kórokozó, ami ellen védenek, ez két külön oltás.
tegnapelőtt 07:25
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Azt még hozzáteszem, hogy a C típusú elleni "olcsó" is csak 1 éves korig támogatott, és 1 éves kor után is van egy ismétlő oltása, amit már teljes áron kell fizetni és hasonló az ára, mint a Bexeronak vagy a Nimenrixnek. Sokan vannak akiknek 300 Ft még belefér, beadatják, aztán kellemetlen, hogy utólag szembesülnek vele, hogy egy 20.000-es tételt is ki kell fizetniük, ha azt akarják legyen értelme...
tegnapelőtt 08:26
 5/10 A kérdező kommentje:
Ti ezeket beadattátok? 1 éves a fiam,nekem nem mondott semmit az orvos😠
tegnapelőtt 10:07
 6/10 anonim ***** válasza:
91%

#5 Amikor 2 hónapos volt akkor elmondta a védőnő is és az orvos is milyen választható oltások vannak, az orvosnál alá is kellett írni, hogy megkaptam a tájékoztatást.

A védőnő pedig adott egy brossúrát az oltási rendről.

tegnapelőtt 10:21
 7/10 anonim ***** válasza:
80%
5 hónapos a lányom. Csak a kötelezőket kapja meg, de a gyerekorvos és a védőnő is tájékoztatott milyen választható oltások vannak. A védőnő adott róla papírt is, alá kellett írni , hogy átvettem. Szerintem ez protokoll
tegnapelőtt 11:03
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Minden választhatót beadatunk. A gyerekorvosunk az oltásokban és a megelőzésben hisz.
tegnapelőtt 13:39
 9/10 anonim ***** válasza:
57%
A pnemumococcus elleni védőoltás és a Haemophylus influenzae elleni oltás kötelező. A pnemumococcus elleni oltás Prevenar néven fut, 2, 4 és 12 hónaposan kapják. A Hib pedig a Pentaxim oltóanyag része, 2, 3, 4 és 18 hónaposan kapják a gyerekek. Mindkét kórokozó súlyos agyhártyagyulladást okozhat.
tegnapelőtt 22:34
 10/10 anonim ***** válasza:

9es válaszoló vagyok.

Úgy látom, kétszer is átírta a telefonom: helyesen pneumococcus a neve.

tegnapelőtt 22:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!