Bexsero oltástól tényleg lebénulhat a baba?
Beadattam.
Nem foglalkozom az esetleges mellékhatásokkal. Mert ha ezen pörgök, soha semmilyen oltást, gyógyszert nem adatnék/adnék be sem neki, sem magamnak.
Egy antibiotikumnak is van mellékhatása. 100 éve meg antibiotikum nélkül - mai szemmel nézve - bagatell betegségekbe belehaltak az emberek.
Ez már a jódolgában nem tudja, mit akar elgondolás. Beadatnál te bármit, ha olyan helyzetbe lennél, hogy a gyereked élete a tét. Csak elkényelmesedett meg fotelszakértő lett a társadalom, hogy most már nem csak a covid vakcina, lassan minden káros szerintük.
Az ilyen emberek miatt jönnek vissza majd azok a járványok, amiket már sikeresen megszüntettek anno a "csúnya" vakcinákkal.
Én azt vetettem össze, hogy hány % az esélye az oltás mellékhatásaként Kawasaki kór jelentkezik, azzal, hogy a gyerekek hány százaléka hal meg, vagy szenved maradandó károsodást meningococcus B által okozott agyhártyagyulladástól. Ezek számok, hozzáférhető bárki számára. Már nem emlékszem a pontos adatokra, mert kb. 2 éve néztem, de lehet megint kikeresem. Ettől még lehet azt mondani, hogy a kawasaki kór a kisebbik rossz, természetesen.
Az hogy lehet, hogy a hozzaszólásokbam az derül ki, hogy mindenki hülye és felelőtlen aki nem adatja be, de a szavazás meg úgy áll, hogy sokkal többen nem adatták be?
Pénz miatt, vagy mert csak nemrég jött forgalomba?
Értem, de azért ebben az esetben nem egészen, mivel konkrétan a bexero-ról beszélünk, ami egy elég új oltás. Ha csak kicsit régebbi a statisztika, máris helyes az összehasonlítás. És igazából, érdekes módon, nincs is túl nagy különbség az oltás előtti, és az azutáni időkben lévő megbetegedés számok között, bár ez betudható annak is, amit itt látunk a szavazatokban, hogy ezek szerint annyira sokan még nem oltatnak.
Ja, én a fő kérdésre válaszolva nyomtam nemet. Nem arra, beadattam-e. De akkor módosítom.
Szerintem 99 % aszerint szavazott.
Nemre nyomtam, mert nem okoz és beadattam mindkét gyereknek.
15: A kérdés az oltás kockázatairól szól, ez igaz, de te a betegség okozta egészségkárosodás esetszámához hasonlítottad, erre írtam az almát és a körtét. Itthon szerencsére alapból viszonylag alacsony az esetszám és nem tudom, mekkora az átoltottság. Bár, ha abból indulok ki, hogy mennyibe kerül az oltás (3*28+ ezer), még a kisgyerekek között is fényévekre lehetünk a 100%-tól. Erre statisztikát csinálni, hát... Olyan országot kellene nézni, ahol gyakoribb a fertőzés és szélesebb körben kezdtek el oltani pl. Nagy-Britannia, de ehhez most nem érzek magamban erőt, na meg a COVID elég szépen belekavart a járványügyi és oltással kapcsolatos dolgokba.
Megjegyzem, mi a Rotarix oltáson gondolkodtunk erősen és pont egy ok-okozatilag nem bizonyított korreláció miatt (I-es típusú diabétesz) döntöttünk úgy, hogy beadatjuk. Szóval nem tartom ördögtől valónak, ha egy szülő alaposan utánaolvas és ennek tudatában mérlegel.
Beadattam mindkét gyereknek hezitálás nélkül. Javarészt Amerikából terjedt el a 2bites laposföldhívők közül, hogy az oltás autizmust okoz, illetve a covid idején gyorsan összerakott vakcinák negatív marketingje hozta divatba, hogy a védőoltásokat azért kapjuk, hogy dögöljünk meg. Igaz, hogy többszázmillió ( ha nem milliárd) embernek az égvilágon semmi baja, meg extra halálos járványokat sikerült megfékezni a múltban, de mostanában divat lett szembefosni a tudományt.
Érdekes, amikor valaki beleszalad egy húsevő baktérium okozta fertőzésbe, akkor nem szokott olvasgatni, hogy milyen készítményeket kap, csak nem akar meghalni és bárminek aláveti magát, hogy győzzön az idővel szemben. Na kisarkítva ennyi a különbség szerintem. Ha maholnap közölnék veled, hogy akkor oltás vagy 48 órán belül rendelheted a koporsót a gyereknek, egy percig nem néznél utána, esetleg fog e fájni a lába 3 napig, hanem te nyomod oda, hogy hadd menjen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!