Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Bexsero oltástól tényleg...

Bexsero oltástól tényleg lebénulhat a baba?

Figyelt kérdés
Ti beadattátok?
tegnapelőtt 09:46
A kérdező szavazást indított:
Igen
Nem
28 szavazat
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
18%
Én elolvastam az oltashoz tartozó tájékoztatót (mármint a hivatalos leirast, nem amit a védőnő ad, hanem olyat amit a gyógyszerek mellé is adnak), meg rákerestem.statosztikákra. majd úgy döntöttem várok egy kicsit a beadatásaval, számomra még túl "új" oltás, fura mellékhatásokkal. A lebénulásra nem emlekszem, csak hogy annyira fájhat a helye hogy nem bírmak ráállni. Meg a Kawasaki kórra. Cserébe persze egy darabig védett az adott tipusú agyhartya gyulladás súlyos kimenetele ellen.
tegnapelőtt 10:27
 2/25 anonim ***** válasza:
91%
Beadattuk, mert ugyan lehetnek komoly mellékhatásai, de a fertőzés jóval kockázatosabb.
tegnapelőtt 10:36
 3/25 anonim ***** válasza:
90%
Bármelyik oltástól lebénulhat csak nagyon-nagyon-nagyon kicsi az esélye.
tegnapelőtt 10:48
 4/25 anonim ***** válasza:
65%

Az oltastol nem, de ha nem adatod be es elkapja ami ellen vedene, akkor igen, lebenulhat, sot meg is halhat.

Egyebkent a betegtajekoztatoba azert irnak bele mindent, hogy vedve legyenek, nem azert, mert kockazat. (mondjuk erdekes ezt egy felnott no nem tudja)

tegnapelőtt 11:00
 5/25 anonim ***** válasza:
29%
#4! Ha nulla lenne a kockázat, akkor mitől kéne védeni magukat?🤔
tegnapelőtt 11:07
 6/25 anonim ***** válasza:
100%
az igen/nem a beadatásra vagy a lebénulás lehetőségére vonatkozik?
tegnapelőtt 11:17
 7/25 A kérdező kommentje:
#7-es a beadatásra.
tegnapelőtt 11:19
 8/25 anonim ***** válasza:
23%

Utánaneztem a statisztikaknak, es nagyobb az esélye a kawasaki kórnak pl., mint mellékhatásnak, minthogy súlyos kimenetelű, vagy halálos lefolyású B-típusú agyhartyagyulladása legyen. Amúgy csak ezt nem adattam be eddig.

Jo pár tudomanyos publikáciot átolvastam a temában, mert van hozzaféresem szaklapokhoz, munkakörömből kifolyólag, es így mérlegeltem. A kesőbbi beadatást tervezem.

Termeszetesen a környezetemben senkinek semmi baja nem lett ettől az oltástól, pedig sok a kisgyerekes ismerős. De azok sem haltak meg agygartyagyulladasban az ismerőseim közül, akik nem kapták meg.

tegnapelőtt 11:19
 9/25 anonim ***** válasza:
80%

"Utánaneztem a statisztikaknak, es nagyobb az esélye a kawasaki kórnak pl., mint mellékhatásnak, minthogy súlyos kimenetelű, vagy halálos lefolyású B-típusú agyhartyagyulladása legyen"

Ha ez így lenne nem engedélyezték volna az oltást. Csak akkor engedélyeznek bármilyen gyógyszert/oltást, ha magának a gyógyszernek/oltásnak kisebb a kockázata, mint a betegségnek, ami ellen véd.

(Ez az egyik oka, hogy nem létezik férfi fogamzásgátló tabletta, mivel ott ha nem veszed be akkor 0 a kockázat, mert nem a férfi, hanem a nő lesz terhes, de nyilván nem tudnak olyan tablettát gyártani, aminek semmilyen mellékhatása ne lenne.)

tegnapelőtt 12:20
 10/25 anonim ***** válasza:
90%
Beadattam. Halt meg a környezetünkben 2 éves kislány agyhártya gyulladásban, így nem volt kérdés. Ez még a bexero bevezetése előtt volt. Ritka betegség, de ez nem nyugtatja meg azt az anyát és apát, akinek a gyereke meghalt.
tegnapelőtt 12:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!