Bexsero oltástól tényleg lebénulhat a baba?
Az oltastol nem, de ha nem adatod be es elkapja ami ellen vedene, akkor igen, lebenulhat, sot meg is halhat.
Egyebkent a betegtajekoztatoba azert irnak bele mindent, hogy vedve legyenek, nem azert, mert kockazat. (mondjuk erdekes ezt egy felnott no nem tudja)
Utánaneztem a statisztikaknak, es nagyobb az esélye a kawasaki kórnak pl., mint mellékhatásnak, minthogy súlyos kimenetelű, vagy halálos lefolyású B-típusú agyhartyagyulladása legyen. Amúgy csak ezt nem adattam be eddig.
Jo pár tudomanyos publikáciot átolvastam a temában, mert van hozzaféresem szaklapokhoz, munkakörömből kifolyólag, es így mérlegeltem. A kesőbbi beadatást tervezem.
Termeszetesen a környezetemben senkinek semmi baja nem lett ettől az oltástól, pedig sok a kisgyerekes ismerős. De azok sem haltak meg agygartyagyulladasban az ismerőseim közül, akik nem kapták meg.
"Utánaneztem a statisztikaknak, es nagyobb az esélye a kawasaki kórnak pl., mint mellékhatásnak, minthogy súlyos kimenetelű, vagy halálos lefolyású B-típusú agyhartyagyulladása legyen"
Ha ez így lenne nem engedélyezték volna az oltást. Csak akkor engedélyeznek bármilyen gyógyszert/oltást, ha magának a gyógyszernek/oltásnak kisebb a kockázata, mint a betegségnek, ami ellen véd.
(Ez az egyik oka, hogy nem létezik férfi fogamzásgátló tabletta, mivel ott ha nem veszed be akkor 0 a kockázat, mert nem a férfi, hanem a nő lesz terhes, de nyilván nem tudnak olyan tablettát gyártani, aminek semmilyen mellékhatása ne lenne.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!