Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Más országokban szigorúan...

Más országokban szigorúan veszek bölcsi, oviban, iskolában a betegségeket?

Figyelt kérdés
Csak megélt tapasztalat érdekel, aki konkrét országgal be tud számolni,, hogy milyen tapasztalatai voltak, amikor kin éltek/élnek.

2024. aug. 7. 16:43
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%
8as persze intézményenként lehetnek eltérések,de nálunk az iskolában is csak komoly betegségekkel hiányoznak normál esetben. Én is mentem mindig náthásan köhögősen,meg a a többiek is, senkit nem zavart ez. Valami nagyon el van itt cseszve a 90es években,amikor ovis voltam, anyukám nem emlékszik erre,hogy az óvodákban 2 hetebte voltak betegek a gyerekek,mint most pedig akkor még nem volt Bronchowaxom meg semmiféle csodabogyó.
2024. aug. 8. 16:28
 12/25 anonim ***** válasza:
54%

Azért biztos genetika is van benne, nemcsak a külső körülmények számítanak.

2024. aug. 9. 15:05
 13/25 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván a genetika is közrejátszik, de a magyar rendszer nem igazán alkalmas a gyerekek immunerősítesére. Nincsenek eleget szabad levegőn,télen nem viszik ki nehogy megfázzon nyáron meg nagyon meleg van. Az intézmény főleg az óvoda bölcsőde azonnal hazaküldi őket a meleg szobába gyógyulgatni. Utána meg csodálkozik a szülő,hogy ha visszamegy a közösségbe miért beteg újra. Hát igen, a meleg szobától meg az ilyen olyan készítményektől nem lesz természetes immunitása,és ha az iskoláig nem erősödik meg az elég gáz,mivel onnan már nem lehet őaztől tavaszig hiányozni.
2024. aug. 9. 16:32
 14/25 A kérdező kommentje:

13 és egy kicsit a többieknek, én azon a párton vagyok, hogy igenis vigyük náthásan közösségbe a gyereket, illetve persze kiegészítve a levegőre, akár télen havazni is, igen náthásan kivinni.

Feltűnűen edezttebek lesznek a gyereke, mert az egy vicc, hogy valakinek folyik az orra és hát miért nem marad otthon... Ez konkréten általános 6-dikban történt velem a 90-es években. Annyi volt a bűnöm, hogy nagyon folyt az orrom, de arra is emlékszem, hogy aznap még tesiztem is. Még a matektanár kérdezte meg h csak a dogára jöttél be megírni?! WTF mindenki meg volt akkor fázva az osztályba de 1 hiányzó sem volt.

2024. aug. 9. 16:58
 15/25 A kérdező kommentje:
10 máshol azért nem betegek, mert megy pl akár suliba is úgy hogy nála a 100-as zsepi, itt ugyanezt a náthát ágyban bebugyolálva kell túlélnie...
2024. aug. 9. 17:01
 16/25 anonim ***** válasza:
100%

Nyugat Europaban bolcsodeben, ovodaban is MINDIG kint vannak a gyerekek.

Ahol en lakom rossz az ido. Hideg, szel, eso, megis minden nap, egesz nap kint vannak. A picik is. SOHA nem betegek. A magyar rendszer nagyon de nagyon elvan cseszve.

2024. aug. 9. 18:40
 17/25 anonim ***** válasza:
100%

En az 1-es valaszolotol kerdeznek!

El se tudom hinni, hogy soha nem volt egy hanyas-hasmenos betegseguk sem??

Vagy ott hanynak, fosikaznak az intezmenyben?

En egeszsegugyben dolgozom, de nem hallottam olyat foleg egy iskolaskoru gyerekrol, hivy nem volt meg ilyen baja🧐

2024. aug. 9. 22:39
 18/25 anonim ***** válasza:
54%
De varjatok nem sima takonyrol beszelek. Sorolom i fluenza 40C laz 5 napig,+sugarban hanyt (gyerekeknel jellemzo), majdnem korhaz, covid ,stinten 39 C laz, kez lab szaj betegseg- holyagok,fekete volt a szajuk belul, talyogos, fennyes+39C ,2 het tappenz, virusos kotohartya 3 nap, gennyes bakterialis kotohartya gyull.2 het tp. Folyt a szemebol a genny, fertozo. Skarlat,4 nap 40 C laz. Ez is 2 het tp mire felepul. Milyen matharol beszeltek? Sima kis taknyunk nincs is. Kozepful gyulladas,torokgyulladas, mandula gyulladasok. Nalunk nimcs sima takony. 4 eves kisfiu, falusi ovoda...
2024. aug. 10. 19:30
 19/25 anonim ***** válasza:
17-es: én a 2-es válaszoló vagyok, csak annyi, hogy nekem életemben egyszer volt fosóshányós vírusom, 14 évesen. A kisfiamnak még soha (4 múlt). Ez a genetika része.
2024. aug. 10. 19:30
 20/25 A kérdező kommentje:
18 nagyon sajnálom. De sok embernek ezek mellett a környezetben sokszor folyik az orra, szó szerint ennyi a baja semmi több, de ősztől tavaszig az egész családnak. Emiatt otthon maradni felesleges
2024. aug. 10. 19:42
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!