Arcra esett lehet baja? Mit kell figyelni?
Etetőszékből megpróbált kimászni, sikerült is neki, arccal lefelé.
Odaugrottam hozzá, de olyan sokakban voltam hogy nem emlékszem hogy sikerült-e megfognom és úgy találkozott a földdel vagy nem. 😔
Az arcán lett egy lila folt ami egy kicsit duzzadt. Most már lejjebb ment neki a duzzanat ahogy érzem. A térdét is megütötte, az enyhén lila.
A dereka környékén is van egy csík azt inkább megsértette szrintem. Sírt kábé 5 percet, utána is a vizes ruhától. Puppilája ahogy láttam egyforma, feje nem ütötte be.
Ha eltörött neki valamilye azt észreveszem? Vagy belsővérzést? Ficam stb?😞
Én nem tudom miből gondolod, hogy itt orvosok vannak .
Belső vérzést sehogy nem veszed észre .
Vidd orvoshoz, máskor pedig kösd le a gyereket az ülésben.
Vagy ha ennyire nem biztonságos vegyél neki kis asztalt kis székkel, ahol ehet, és amiből nem fordul ki..
A 3 van lepontozva, pedig igaza van.
Ha a gyerek spekulál, kapcsolgatja az övet( már ha be volt kötve)akkor nem hagyom ott, kiveszem, nem várom meg amíg kikapcsolja magát és kiesik belőle
Ezt én sem értem, minek írtál ide.
Semmit sem kell figyelned, menj vele orvoshoz, majd ő megmondja baj-e baja az esestol a gyereknek.
Mi voltál lusta bekötni azt a szerencsétlen gyereket???
Nem vagyok paramami de ezzel simán bevinném az ügyeletre égő fejjel hogy mekkora szaranya vagyok
Arca lila, fejét nem ütötte be... Azt hogy? Az arca is a feje része, tökmindegy elöl vagy hátul üti be, koponyatrauma, ráadásul az arccsontok vékonyabbak, mint az agykoponya részek.
Minden ilyet orvosnak kell látnia, ha mázlija van akkor zúzódások, ha nincs akkor rtg nélkül te, otthon meg nem mondod, hogy a csontok sérültek-e, van-e repedés, ne adj Isten törése. Pupilláit nézegetheted, de az csak egy reflex a sokból, amit ilyenkor ellenőriznek, önmagában nem sokat ér. Az enyém egy banális balesetből szerzett homlokcsont repedést (elesett és pont a lépcső szélére fejelt szegény), mégcsak nem is magasról esett, nem is hatalmasat. Látványra sem volt borzalmas a pukli, de nem tetszett, bevittem. Bent is tartották biztos ami biztos alapon a kórházban egy éjszakát, mutatta az orvos a felvételen, hogy hol a repedés, otthon meg még napokig nem szaladgálhatott, ugrálhatott és minden olyan tilos volt, amitől újra sérülhet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!