Gyerekem 20 hónapos, szeret kint lenni az udvaron, viszont
nagyon nehéz vigyázni rá, mert nagy az udvar, és mindig
olyat talál, amire figyelni kell. Tényleg egy pillanatra
sem léphetek el tőle. Így viszont utálok udvarozni, ti
nem vagytok így vele?
Ezért jártunk mi is inkább sétálni :))) Ha már mennem kell, legalább menjek valahova.
júl. 10. 22:39
Nálunk van két része az udvarnak, ahova nem mehet be, mert nem tartom biztonságosnak, emellett a kutyák miatt van kiskapu is, hogy szükség esetén a kert egyik részéről el lehessen őket rekeszteni. A kiskapu és a két "tiltott rész" között viszont elég nagy terület marad neki, ami viszonylag jól belátható. Erről a területről elpakoltuk a problémásabb dolgokat és én is látom, ahogy fel-alá cirkál és rá is tudok szólni. Kivittünk egy főzőlapot a teraszra, ott tudok közben főzni és fél szemmel figyelni rá. A kertben jobban kifárad, ezért ugyan macerásabb, főleg télen, de jobb szeretem, ha kint van.
júl. 10. 22:40
Es ez pontosan miert is er teged meglepeteskent? Hogy a gyerekre vigyazni kell es nem feltetlenul azt fogja csinalni, ami neked kenyelmes.
júl. 10. 23:00
Márpedig egy pár hónapig még kísérgetned kell..
Az enyém 10 hónapos kora óta jár, most 13 hónapos. Még annyira kicsi, hogy fegyelmezni ilyenkor nehéz, szóval nonstop figyelem van, mivel képes 1 másodperc alatt tönkrevágni magát.
Nagyon fárasztó, de nem lehet mit tenni… ehhez udvar sem kell
júl. 10. 23:12
Ja, hogy te csak le akartál telepedni a fa árnyékában olvasni amíg a gyerek játszik?
Így, hogy utána kell szaladni már unalmas a gyerekvigyazas?
júl. 11. 05:43
Mondjuk en azt sem ertem minek udvar annak aki nem tudja ugy rendben tartani, hogy a gyereket ki lehessen oda engedni… nyilvan ha rendben lenne eleg lenne leulni es messzirol nezni, mert max annyi tortenne hogy elesik.
júl. 11. 06:12
Menj akkor játszóterezni, ha az szerinted könnyebb! 😅
Komolyan hogy arra lusta legyen valaki, hogy otthoni göbcben, papucsban kísérgesse a gyereket az udvaron...
júl. 11. 06:26
3 evig csinaltam ezt. 4,5 eves a ksifiam, lost mar meha magara hagyom, de meg van esoviz hordo pld amibe felek h belefordul, kerites is hegyes. Meg mindig tud olyat kitalalni,h meglep. Szoval nyari szunet ugy telt,h kint ultem mellette egesz nyaron es kint bogaraszott. K.faraszto. de meg mindig jobb kint a panelban, gondolj erre. :)
júl. 11. 06:27
Ovis korban már nyugisabb lesz. Bár a 6 évesem sokszor nagyobb hülyeséget talál ki, mint a 16 hónapos. A 16 hónapos nekem se akar sehol megmaradni, mert megtanult járni. Sétál mindig. Én jobban elfáradok az udvaron, mint ő, de ez ilyen. Amúgy mindenki várja, hogy elinduljon a gyerek és utána meg jön a feketeleves sok szülőnek. Nálunk jön a harmadik, szóval én bírom még.😄
júl. 11. 09:34
És ez így 20 hónaposan merült fel benned?
Nekem 10 hónaposan kezdett el járni a kicsi, 12 hónaposan a nagy.
Kb 1-2 hónapig kísérgettem őket, míg biztonságosan nem kezdtek el járni, aztán mehettek is isten hírével.
Nálunk is 2 részre van osztva az udvar. Ott kb pont semmiben nem tud kárt tenni. Magába sem. Direkt ezért, hogy ne kelljen mellettük ácsorognom.
Én elgazolok, elsöprögetek, ültetgetek körülöttük ők meg játszanak.
júl. 11. 09:37
Kapcsolódó kérdések: