Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gyerekem 20 hónapos, szeret...

Gyerekem 20 hónapos, szeret kint lenni az udvaron, viszont nagyon nehéz vigyázni rá, mert nagy az udvar, és mindig olyat talál, amire figyelni kell. Tényleg egy pillanatra sem léphetek el tőle. Így viszont utálok udvarozni, ti nem vagytok így vele?

Figyelt kérdés
Tudom, ez nem rólam szól,hanem a gyerekről, nah de ez így katasztrófa, órákon át kísergetni. Homokozoja nem érdekli, medencében is 10 percre van el, ami mellé oda lehetne ülni egy kicsit nekem is. Nem, ő korzòzik az udvaron.
júl. 10. 22:31
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
67%

Hát nem tudom. Nálunk ez egyre "rosszabb". Egy idő után nem azért kell kísérgetni nehogy felegyen valamit, vagy olyat csináljon, amit nem kéne, hanem azért, mert "anyaaaaaaa gyereeeee", "aaaanyaaaa játszáál veleeeem". Aztán érkezett a tesó, őt is vittem magammal közben, majd őt is kísérgettem miközben fél kézzel a naggyal játszottam. :D Már azt várom, hogy egymást szórakoztassák végre, ne engem. :D

De bent nálunk sokkal rosszabb, mert az atyaúristent is szétpakolják. Felbecsülhetetlen a bugyijaimat a konyhaszekrény fiókjából kipakolni, vagy éppen a gyerekruhák közül a fakanalakat. Inkább kint kajtatok utánuk, tojok rá, ha szanaszét hagyjuk a játékokat, mint bent mondogatom egésznap, hogy "ezt nem szabad", "ezt ne pakold már ki", blabla...

Annak, aki szerint az udvar "karbantartásával" van probléma. Hát nem. :) Nem is értem az összefüggést. Kint lenni is egy tanulási folyamat. Mit lehet, mit nem. Hova lehet felmászni, hova nem, mivel lehet játszani, mivel nem. Nem nyúlkálunk a darázshoz, nem esszük fel a tiszafa, vagy a tuja termését, vagy a csigákat/gilisztákat, mert cukik, nem bújunk be a rózsabokorba és még sorolhatnám. Igen, jó darabig menni kell utánuk, de ez szerintem mindenhol így van, amit még tanulni kell. A négy fal között is vannak alap szabályok, amiket meg kell tanulni, ahogy a játszón is, az utcán is, a strandon is, mindenhol. Nincs ez máshogy az udvaron sem.

júl. 11. 09:40
 12/17 anonim ***** válasza:
36%
Én sem tudom magára hagyni, hiába van elpakolva minden. Képes megenni a füvet, a bogarakat stb… és azért ne mondja már senki, hogy ok élvezik kísérgetni állandóan a gyereket mindenhova. Mi inkább elmegyünk a városba nézelődni, igaz ott is szorosan fognom kell a kezet, különben elszalad. De legalább szépen fogja a kezemet.
júl. 11. 10:01
 13/17 anonim ***** válasza:
52%

Jobban szeretek sétálni.

Óriási udvarunk van, de alig vagyunk kint az udvaron.

Inkább megyünk ide-oda.

Max homokozni szoktunk otthon meg medencezni nyáron.

júl. 11. 10:22
 14/17 anonim ***** válasza:
79%
És ha körbekerítetek egy kisebb részt, ahol rá is látsz és biztonságos? Persze akkor is figyelni kell rá, de nem a sarkában lenni.
júl. 11. 10:27
 15/17 anonim ***** válasza:

4 éves lesz. Nekünk kisebb az udvar, de 2 évesen őt sem igazán érdekelte a homokozó. Hinta is max fél óra. Ő is ment körbe körbe, amikor meguntam akkor kézen fogtam és mentünk sétálni. Tavasztól őszig esti rutinunk lett. Kimegyünk az udvarra, kis homokazás, "leltározás" és amikor már nem kellett megsülni, akkor indultunk sétálni.

Illetve az udvarba csináltam egy kis mélyedést, geotextilt raktam bele (szamócaföld lett volna) pont esett az eső, így nem tudtam berakni a földet, de lett belőle pocsolya. Imád pocsolyázni, szóval azóta sem lett ott szamóca, de pocsolya bármikor lehet.

júl. 11. 12:08
 16/17 anonim ***** válasza:
52%
Játszótér jobb ha be van kerítve.
júl. 11. 12:16
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
Lekeríteni az udvar biztonságos részét. Ha belegfér, kaphatn még egy-két kinti játékot, pl műanyag babaház, azzal sokáig tudnak molyolni. Főleg, ha raksz be pl pici edényeket.
júl. 11. 20:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!