Hogyan reagáltok arra, amikor anyósotok azt mondja a
mindjárt 2 éves(20 hónapos) lányotokra, hogy "buta"?
Figyelt kérdés
Csak azért, mert épp valami nyűgje van, és nem akarja, hogy anyós puszilgassa.
Én egyből rászóltam (ez előtt is volt már, akkor is mondtam szépen), hogy mama ne, ezt ne mondjuk neki. És persze azóta is emlegeti, hogy ha valami olyat mondok, pl a gyerek bizonyos testrészét SZÉPEN, hogy "ezért rám szólt az anyja, de ez nem csúnya szó? " Stb. Remélem, hogy el fogja fogadni, hogy a gyereket mi neveljük az apjával és ha megkérjük valamire, akkor kommentár nélkül tartsa be legyen szíves. Miért olyan nehéz ez nekik?
2022. okt. 12. 13:33
1/8 anonim válasza:
Anyuka, a gyerek nevelésével/ ellátásával, kommunikációs formákkal kapcsolatos döntéseit én, az anyja hozom. Köszönöm, hogy ezt meg tetszik érteni és nem felülbírálni. Pont.
2022. okt. 12. 13:36
2/8 anonim válasza:
Megfejelném.
2022. okt. 12. 13:37
3/8 anonim válasza:
Mivel ez többedik alkalommal történt valószínű nem tudnám már szépen kifejezni magam….
2022. okt. 12. 13:49
4/8 anonim válasza:
Én rosszul reagálnék 😂 Attól is a falra mászok, mikor azt mondja neki, hogy nem szabad sírni. Hogy a fenébe ne szabadna. Nem akarom, hogy magába fojtson mindent, mint ők. Meg állandóan összehasonlítják a másik hasonló korú unokával, és bár mindig ő jön ki "győztesen", akkor is igazságtalannak és gusztustalannak tartom. Na mindegy. Többedik alkalommal én már biztos, hogy nem lennék barátságos. Például elsőre én is szépen mondtam apóséknak, hogy ne adjon neki ilyen vagy olyan ételt/italt, másodszorra már azért megemeltem a hangom. Az egy időre bevált.
2022. okt. 12. 14:32
5/8 A kérdező kommentje:
4es válaszoló, igen. Meg mikor régebben azt mondta, amikor hisztizett, h le kell erről majd szoktatni. Ok😂
2022. okt. 12. 14:41
6/8 anonim válasza:
Anyósom hálistennek normális.
Anyám már kevésbé, ő egyszer mondott olyat a ~1 éves lányomra, amikor dobálta a kaját, hogy "buta vagy". Akkor kb leharaptam a fejét. Eleve nehezen viselem el anyámat, szerencsére ritkán is találkozunk, de amint beszólt egy ilyet a gyereknek, minden szépen tartogatott feszkóm kirobbant, és nagyon csúnyán kiosztottam. Azóta odafigyel, hogy ha találkozni akar velünk, legalább karácsonykor, akkor ne mondjon ilyesmit.
2022. okt. 12. 15:13
7/8 anonim válasza:
Nálunk az a baja, hogy nem mosolyog vissza rá 1 évesen. Közöltem vele, hogy mivel nem fogja meg( gyenge a keze és a gyerek 10 kiló így fél hogy leejti,ez pedig érthető) és csak fél órára ha találkozunk egy nap, ne csodálkozzon hogy nincs kötődés. Majd idővel lesz. Hiába mondom ezt neki mégis ki van akadva, egy bizonyos kor felett nem képesek változni és persze mindenki más hülye.
2022. okt. 12. 16:22
8/8 anonim válasza:
Nagyon rosszul esne, ha ezt mondaná a gyerekemre, biztos hogy nem hagynám szó nélkül én sem.
De ha szerinte ez normális szóhasználat, akkor én is mondanám az első adandó alkalommal a gyereknek a mama előtt, hogy " na látod milyen buta mama, hogy ezt csinálja..."
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!