10, predisolone, diazepame... Csak kettő példa a rektálisan adandó, esetlegesen életet mentő szerekből.
2023. ápr. 28. 20:16
12/31 anonim válasza:
Aki ebből problémát csinál,és bármiféle szexuális zaklatás dolgot lát bele?szerintem annál a felnőttnél nincs minden rendben.
Egy lázmérésnél,kúp beadásnál ennek fel sem kellene merülnie. Teljesen természetes folyamat, a gyerek érdeke.
Nem természetes dolog beteg dolognak tartani. Szerintem.
2023. ápr. 28. 20:24
13/31 anonim válasza:
Semmi szexuális zaklatás dolgot nem látok bele, egyszerűen minden betegségre amibe a 9 év alatt bele estek volt más opció, akkor miért dugdosnék bármit is a fenekükbe. Emlékszem lehettem vagy 4 éves mikor a gyerekorvos kúpot adott... utána menekültem tőle mint a tűztől és ordította bármikor megláttam. Miért tennem ki ennek a gyerekem?
9 év alatt mindenre volt szájon át beadható Gyógyszer minden gyerekemnek bármi baja volt. Tudtam nekik hónaljban/ homlokon/fülben mérni a lázat.
Nem a középkorban élünk
2023. ápr. 28. 20:40
14/31 anonim válasza:
Utsó akkor nem volt kruppos gyereked.. akkor nem érdekelne, hogy kúp vagy sem csak küzdesz,hogy a gyereked kapjon levegőt...
2023. ápr. 28. 22:34
15/31 anonim válasza:
Más egy életmentő rohamgyógyszer, és màs a hőmérőzés. Az utóbbira nincs elfogadható indok.
2023. ápr. 28. 23:02
16/31 anonim válasza:
Mondjuk mert egy újszülött,csecsemőnek végbélben mérve sokkal biztosabb eredményt ad. Hol mérted neki 15?A hónaljában?:D Egyébként kórházban valóban nem is engedélyezik így,sőt ha behozza a szülő,hogy otthon ennyit meg annyit mért,ott meg kell mérni végbélben. Egyébként max 2 évig szokták,de már 1 év felett is engedik máshogy. Igen egy másfél éves a kúpot se fogja engedni,de attól még be kell adni,sajnos. Ott szívódik fel a leggyorsabban. Semmi bajuk nem lesz tőle... atya ég,aki ebbe is belelát valamit. Nem egy nagyobb gyerekről beszélek nyilván. De egyébként én is emlékszem,hogy kaptam kúpot nagyobbként(4-5 lehettem) ugyan is nagyon magas lázam volt és mellette mindent is kihánytam. Hogy adták volna be a lázcsillapítót? Igen,emlékszek rá,de nem lettem lelki sérült. :D Vannak végbél vizsgálatok is a kórházban,attól sem sérült még senki lelkileg. 11#-nek meg igaza van...a tizenévesnek is egy epilepsziás rohamnál végbélbe ment a Diazepam és a kruppos köhögésnél pedig a szteroid.
2023. ápr. 28. 23:23
17/31 anonim válasza:
16# Annyiban kijavítom,hogy a kruppos köhögésnél picire gondolok,nem tizenévesre.
2023. ápr. 28. 23:25
18/31 anonim válasza:
15-ös vagyok, sose mèregettem a gyerekem hőmérsèkletèt. Születèskor a kòrhàzban digitàlis fülhőmèrővel nèztèk, azóta sose kellett semmihez mèrni, pedig màr nagy.
2023. ápr. 28. 23:46
19/31 anonim válasza:
15-ös az mondjuk jó és szerencsés,de nagyon sok olyan eset van,amikor kell sajnos. Amikor magas láza lesz egy picinek is például(40 közeli,ez sem ritkaság).
2023. ápr. 28. 23:51
20/31 anonim válasza:
Barátnőm mèg mindig ott mèri a fiának, èn nem. De ehhez kell a gyerekem is, aki már szèpen megèrti, kibìrja, mìg megmèrjük hònaljban. Direkt ilyen flexibilis, 10 mp alatt megmèrőst vettem, s bevált. 2,5 èvesek a fiúk. Anno a háromnapos láznál, kicsi korában sokat dugtuk a fenekèbe mèrni, akkor nagyon sajnáltam, már ha lekerült a pelenka is ordìtott, utálta, akkor megfogadtam, hogy többet nem mèrem a popòjában. Persze a kúp az más, sajnos nekünk is nemrèg kellett,Prednison, az ügyeleten kapta, asutmatikus lègzès miatt, höröghurutja volt. Legnagyobb meglepetèsemre meg sem rezzent tőle, teljesen ki voltam akadva rajta, szegènyem tűrte...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!