Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Mennyire jellemző, hogy...

Mennyire jellemző, hogy nagyobb gyereknél is fenékben mérnek lázat?

Figyelt kérdés

2023. ápr. 28. 18:51
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
86%
10, predisolone, diazepame... Csak kettő példa a rektálisan adandó, esetlegesen életet mentő szerekből.
2023. ápr. 28. 20:16
 12/31 anonim ***** válasza:
69%

Aki ebből problémát csinál,és bármiféle szexuális zaklatás dolgot lát bele?szerintem annál a felnőttnél nincs minden rendben.

Egy lázmérésnél,kúp beadásnál ennek fel sem kellene merülnie. Teljesen természetes folyamat, a gyerek érdeke.

Nem természetes dolog beteg dolognak tartani. Szerintem.

2023. ápr. 28. 20:24
 13/31 anonim ***** válasza:
56%

Semmi szexuális zaklatás dolgot nem látok bele, egyszerűen minden betegségre amibe a 9 év alatt bele estek volt más opció, akkor miért dugdosnék bármit is a fenekükbe. Emlékszem lehettem vagy 4 éves mikor a gyerekorvos kúpot adott... utána menekültem tőle mint a tűztől és ordította bármikor megláttam. Miért tennem ki ennek a gyerekem?

9 év alatt mindenre volt szájon át beadható Gyógyszer minden gyerekemnek bármi baja volt. Tudtam nekik hónaljban/ homlokon/fülben mérni a lázat.

Nem a középkorban élünk

2023. ápr. 28. 20:40
 14/31 anonim ***** válasza:
100%
Utsó akkor nem volt kruppos gyereked.. akkor nem érdekelne, hogy kúp vagy sem csak küzdesz,hogy a gyereked kapjon levegőt...
2023. ápr. 28. 22:34
 15/31 anonim ***** válasza:
66%
Más egy életmentő rohamgyógyszer, és màs a hőmérőzés. Az utóbbira nincs elfogadható indok.
2023. ápr. 28. 23:02
 16/31 anonim ***** válasza:
71%
Mondjuk mert egy újszülött,csecsemőnek végbélben mérve sokkal biztosabb eredményt ad. Hol mérted neki 15?A hónaljában?:D Egyébként kórházban valóban nem is engedélyezik így,sőt ha behozza a szülő,hogy otthon ennyit meg annyit mért,ott meg kell mérni végbélben. Egyébként max 2 évig szokták,de már 1 év felett is engedik máshogy. Igen egy másfél éves a kúpot se fogja engedni,de attól még be kell adni,sajnos. Ott szívódik fel a leggyorsabban. Semmi bajuk nem lesz tőle... atya ég,aki ebbe is belelát valamit. Nem egy nagyobb gyerekről beszélek nyilván. De egyébként én is emlékszem,hogy kaptam kúpot nagyobbként(4-5 lehettem) ugyan is nagyon magas lázam volt és mellette mindent is kihánytam. Hogy adták volna be a lázcsillapítót? Igen,emlékszek rá,de nem lettem lelki sérült. :D Vannak végbél vizsgálatok is a kórházban,attól sem sérült még senki lelkileg. 11#-nek meg igaza van...a tizenévesnek is egy epilepsziás rohamnál végbélbe ment a Diazepam és a kruppos köhögésnél pedig a szteroid.
2023. ápr. 28. 23:23
 17/31 anonim ***** válasza:
16# Annyiban kijavítom,hogy a kruppos köhögésnél picire gondolok,nem tizenévesre.
2023. ápr. 28. 23:25
 18/31 anonim ***** válasza:
63%
15-ös vagyok, sose mèregettem a gyerekem hőmérsèkletèt. Születèskor a kòrhàzban digitàlis fülhőmèrővel nèztèk, azóta sose kellett semmihez mèrni, pedig màr nagy.
2023. ápr. 28. 23:46
 19/31 anonim ***** válasza:
48%
15-ös az mondjuk jó és szerencsés,de nagyon sok olyan eset van,amikor kell sajnos. Amikor magas láza lesz egy picinek is például(40 közeli,ez sem ritkaság).
2023. ápr. 28. 23:51
 20/31 anonim ***** válasza:
38%
Barátnőm mèg mindig ott mèri a fiának, èn nem. De ehhez kell a gyerekem is, aki már szèpen megèrti, kibìrja, mìg megmèrjük hònaljban. Direkt ilyen flexibilis, 10 mp alatt megmèrőst vettem, s bevált. 2,5 èvesek a fiúk. Anno a háromnapos láznál, kicsi korában sokat dugtuk a fenekèbe mèrni, akkor nagyon sajnáltam, már ha lekerült a pelenka is ordìtott, utálta, akkor megfogadtam, hogy többet nem mèrem a popòjában. Persze a kúp az más, sajnos nekünk is nemrèg kellett,Prednison, az ügyeleten kapta, asutmatikus lègzès miatt, höröghurutja volt. Legnagyobb meglepetèsemre meg sem rezzent tőle, teljesen ki voltam akadva rajta, szegènyem tűrte...
2023. ápr. 29. 00:07
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!