Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » 1 éves lányomnak mandula...

1 éves lányomnak mandula gyulladásra felírt az orvos antibiotikumot. De a lányom sehogy sem akarja meginni. Mit csináljak?

Figyelt kérdés

#antibiotikum #Mandulagyulladá
2021. jún. 4. 13:35
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
40%

10!

Nézd, én még nem hallottam olyan gyerekről, aki önként és dalolva bevette volt az antibiotikumot. Ezek szerint a tiéd kivétel. A többi gyereknek nem lehet igy beadni, mert kiköpi. Márpedig ha kiköpi, akkor nem fog meggyógyulni. Nyilvan el lehet szórakoztatni vele naponta háromszor, aztán az x milibol majd megtippeled mennyit evett meg és reménykedsz, hogy használ. Vagy a gyerek érdekét nézed és simán beadod neki. Szadizas? Felénk azt nevezik így, amikor a magad örömére fájdalmat okozol valakinek. Itt nem ez a helyzet. A gyerek érdeke a gyógyszer szedés.

2021. jún. 4. 14:19
 12/29 anonim ***** válasza:
78%

Az enyém minden gyógyszert bevett. 🙈 És zárni kellett mindent magasan mert voltak kedvencei is és kérte hogy még még.

Kolléganőm fia viszont semmit sem vett be, neki injekcióban adták be az antibiotikumot egy idő után automatikusan

2021. jún. 4. 14:27
 13/29 anonim ***** válasza:
12%

12!

A tiéd egy csodagyerek. Már ha folyadekrol van szó. A tablettakat minden gyerek szereti. A folyadékot nem.

2021. jún. 4. 14:29
 14/29 anonim ***** válasza:
79%
Amit nem szeret se a torkára nyomom hanem a szájába. És nem, nem köpi ki. Az antibiotikumot meg nyeli mintha muszáj lenne mert édes. De azt is csak a fecskendőből. Biztos nekem is csoda gyerekem van
2021. jún. 4. 14:32
 15/29 anonim ***** válasza:
91%

Még tablettát nem kapott, 5 éves. Sajnos sokat volt beteg, mondtam is egyszer a férjemnek hogy meg vagyunk adva hogy legalább beveszi, ha még azzal is kell küzdeni akkor nem bírtam volna. Már kinotte szerencsére, volt mandula műtét is.

Az éremnek két oldala van, hiába csoda gyerek ha az árny az hogy sokat kellett gyógyszert szednie

2021. jún. 4. 14:32
 16/29 anonim ***** válasza:
90%

Ne csak a szájába nyomd, hanem oldalra a "pofazacskóba" . Ha a szájába nyomod, onnan simán kiköpi.

Illetve nálunk még ilyenkor nézhet YouTube-on videót. Van egy kontrasztos zenés videó amit szokott nézni abban a két percben. ( Tudom szaranya vagyok, de volt hogy visszahányta a gyógyszert annyira tiltakozott, így pedig teljesen nyugodtan bevesz mindent)

2021. jún. 4. 14:37
 17/29 anonim ***** válasza:
87%

Az én gyerekeim is mindent bevesznek 11-es

Amúgy panadol/ nurofen fecskendő

Nyelv mellé hátratenni, fejét megemelni kicsit, és benyomni.

Nyelésireflex beindul.

2021. jún. 4. 15:08
 18/29 anonim ***** válasza:
17%
Na igen, sejthettem volna, hogy itt mindenkinek csodagyereke van. Igaz, a való életben kb mindenki arról panaszkodik, hogy a gyerek kiköpi a gyógyszert, dehat nyilván nem így van....
2021. jún. 4. 15:16
 19/29 anonim ***** válasza:
76%
Hidd már el hogy ez nem csodagyerek kategória. Miért hazudnánk? Sajnálom hogy ennyire szűklátokörű vagy, nem lesz könnyű a gyermekednek majd ha az átlagtól eltér valamiben és te meg nem fogod elfogadni
2021. jún. 4. 15:19
 20/29 anonim ***** válasza:
95%

A nurofenes fecskendőt én is kincsként pakolgatom :) Ahogy írták már, vagy oldalra a pofazacsiba, vagy nyelv alá kell tolni a szirupot, és akkor nem tudja kinyomni rögtön a nyelvével. Enyém is ellenkezik, de pár másodperc az egész. Ellenkezik fogmosáskor vagy orrszíváskor is, de sajnos ez ilyen...

Én kajába kevergetni nem szeretem, mert ha annak a fele fogy el, akkor tippelgethetem a gyógyszeradagot, amit bevett, azt meg nem szeretem...

2021. jún. 4. 15:34
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!