Miért ilyen a lába?

Figyelt kérdés

[link]

Influenzás. 9 éves lány. Az egész teste csupa nagyon apró piros kiütés.

Rázóval kenem,az látszik rajta. Ez a térdhajlata. Ma este vettem észre fürdéskor, hogy belilult neki teljesen.

Szerintem nagyon csúnya. Tegnap még nem volt ilyen.

Mi ez? Ez normális, hogy így néz ki?

Nagyon viszket neki. Mondom,az egész teste ilyen pattis.

A doki szerint biztos, hogy influenza.

tegnap 21:16
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Nem szed gyógyszert jelenleg. Tamiflut adott neki a doki, de nagyon rosszul reagált rá, 2 kapszula után abba kellett hagynunk.
tegnap 21:18
 2/11 Miss Lady ***** válasza:
100%
Szerintem viszketett neki és elvakarta, vagy ki van száradva
tegnap 21:35
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy nézem a gyógyszer mellékhatása is lehet a kiütés, én elvinném dokihoz, nagyon csúnyán néz ki.
tegnap 21:37
 4/11 A kérdező kommentje:

Hívtam a dokit tegnap,az asszisztens át se adta a dokinak a telefont,csak osztotta az észt.

Nincs kiszáradva,írtam, hogy rázókeverékkel van bekenve. Azalatt piros kiütés azalatt lila folt.

tegnap 21:40
 5/11 A kérdező kommentje:
Biztos hogy nem a gyógyszer, mert azonnal kihányta
tegnap 21:41
 6/11 A kérdező kommentje:
Ezzel vigyem ügyeletre? Ennyivel? Ki is hajítanak...
tegnap 21:42
 7/11 anonim ***** válasza:
86%
Ott van a gyógyszer mellékhatásai között a viszkető kiütés (csak el kell olvasni). Azt ugyan nem írtad, hogy a bevételt követően mennyi idővel hányta ki a gyerek a gyógyszert, mindenesetre volt a gyomrában egy ideig, tehát van esély arra, hogy ez a gyógyszer mellékhatásaként keletkező kiütés. Az orvos nyilván megfelelően járt el, amikor a számára előírt gyógyszerek közül ezt választotta, azt nem tudhatta, hogy a gyerek erre allergiás. Így legalább kiderült. A kezelést másképp kell folytatni.
tegnap 21:58
 8/11 A kérdező kommentje:

Én mondtam az első szem után, hogy 40 percen belül kihányta. De a dokit nem érdekelte. Továbbra is adnom kellett neki.

A második szemtől már egész délelőtt hányt.

tegnap 22:14
 9/11 A kérdező kommentje:

Tegnap reggel kapott utoljára Tamiflu-t.

Most lilut be a lába.

Létezik, hogy attól?

A doki kizárta,hogy attól lenne a kiütés.

Szerinte ez a vírus okozta általános kiütés.

De nem is ez zavar,hanem a csúnya lilulás.

Mert máskor is volt már vírustól kiütéses.

És nem is ez volt a kérdés.

Konkrétan ez a lilulás zavar.

tegnap 22:16
 10/11 anonim ***** válasza:
Amit kihány az a gyógyszer nem hasznosul és ezek szerint a szervezete se torelálja. Mást kéne adjon.
ma 12:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!