Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Tüdőgyulladásnál meddig...

Tüdőgyulladásnál meddig normális a láz?

Figyelt kérdés

Múlthét csütörtökön derült ki hogy 3éves kisfiamnak tüdőgyulladása van. Aznap este el is kezdtem neki az antibiotikumot, amit felírtak neki (Klacid 125mg/5ml) de most ebben a pillanatban is még van neki hőemelkedése 37-37.5

Normális ez? Vagy kellene aggódnom hogy nem hat a gyógyszer? Esetleg valami nagyobb probléma lehet?

Ezen kívül jól van, sok folyadékot iszik enni csak csipeget..játszik nem hagyja el magát.

Nagyon aggódom, holnap hívom az orvosunkat.

Addig is a válaszokat köszönöm szépen.

tegnap 16:25
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
42%
Ez hőemelkedés, nem láz...
tegnap 16:46
 2/11 A kérdező kommentje:

Igen tudom, írtam is..

De attól még aggódom hogy ennyi napra is van még HŐEMELKEDÉSE.

tegnap 16:49
 3/11 anonim ***** válasza:
86%

Jaj...

Gondolom,első tüdőgyulladás,ugye?

4 napja van hőemelkedése,és aggódsz? Majd ha folyamatosan 40-41 fokos láza lesz,aggódhatsz.

Ez semmi. Ismétlem, semmi!

A tüdőgyulladás gyógyulási ideje 10 nap is lehet. Légy türelmes!

tegnap 16:50
 4/11 anonim ***** válasza:
54%
Hogy derült ki hogy tüdőgyulladása van?
tegnap 17:22
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Múlt hét csütörtök? Tehát 16.a?

Nekem szintén 16.án lett lázam, nem hatott az antibio, hétfőn a röntgen alapján küldtek a tüdőgondozóba. Kedden mentem,akkor már 2 napja hőemelkedésem volt, előtte 4 napig láz, de ez se volt jó,kevés volt az sntibiotikum, írtak fel valami nagyon erőset amit csak pulmonológus írhat ki, nekem attól rögtön elmúlt a hőemelkedés.

Beszélj a dokival mindenképp mert ha 16.a, az már több mint 10 napos hőemelkedés...

tegnap 17:31
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Utolso vagyok,az kimaradt, hogy nekek is tüdő és légcsőgyulladás.
tegnap 17:32
 7/11 anonim ***** válasza:
43%
Teljesen normális. Gondolkodj logikusan, amikor te egy szimpla megfázásban vagy az is, 3-5 nap, embere válogatja, mire kijövünk belőle. Láz, hőemelkedés nélkül. Neki tüdőgyulladása van, ami szervezet válogatja, de alapvetően egy többnapos lázas betegség, ami még egyéb tünetekkel jár.
tegnap 17:36
 8/11 A kérdező kommentje:

3# igen, első tüdőgyulladás pedig nagyon vigyáztam rá mindíg is. 😔

4# Bevittem az ügyeletre, mert nagyon köhögött és lázas volt (39.2)

Ott azt javasolta az ügyeletes, hogy csillapítsam a lázat és adjak neki köhögés csillapító szirupot.. Ezt én nem fogadtam el, és kértem hogy küldjenek fel a kórházba, gyermek osztályra.

Már már veszekednem kellett, mert nem akartak semmi képp felküldeni, mondván nincs nagyobb baja mint egy megfázás.

Nagy nehezen mégis feljutottunk, ahol állapotát látva azonnal vért vettek tőle, és mellkasi röntgent néztek. Így derült ki a tüdőgyulladás.

5# nem 16.a hanem 23.a csütörtök.

tegnap 17:47
 9/11 anonim ***** válasza:
Jó,hogy nem hagytad magad,végre valami értelmeset is lehet olvasni,hogy nem hasraütésszerűen diagnosztizálnak. Jobbulást a kisfiadnak.
tegnap 17:55
 10/11 anonim ***** válasza:

Akkor csak 3 napja? Mert múlt hét csütörtök 10 napja volt.

Ha 3 napja kezdődött, és már csak ennyi baja van, akkor nagyon is gyorsan gyógyul. Ha 10 napja, akkor lehet, hogy erősebb gyógyszer kell.

tegnap 18:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!