Van akinek nagyon pici a gyerekszoba?
Két gyermekünk van, viszonylag nagy korkülönbséggel.
A nagynak van külön szobája, és nekünk egy nagyobb hálónk. Plusz a nappali. A kicsi egyenlőre a mi szobánkban alszik, de szeretnénk neki is külön szobát, ahova később el tud vonulni.
A nappaliba nem szeretnénk kiköltözni. Arra gondoltam, hogy mi átköltözünk a kisebb szobába. A jelenlegi hálónk, ami a nagyobbik szoba, pedig kettéválasztanánk.
Van rajta 2 ablak egymás mellett, így mindkét gyereknek lenne ablakos szobája.
Viszont nagyon keskeny lenne így, mert eleve az ablakok felőli rész volt a rövidebbik oldala a szobának.
Akinek kicsi, vagy keskeny a gyerekszobája leírná, hogy mennyire kicsi, és, hogy mennyire élhető így?
A gardrób kikerülne a nappaliba mindannyiunknak.
Így a szobákba csak ágy és játékos polcok kerülnének. A nagynak íróasztal.
Szakmai szemmel szólok hozzá.
A minimum félszoba méret régen 6nm volt, de ez élhetetlenül kicsi így az új szabályozás szerint 8nm-től lehet félszobáról beszélni. De itt az alapvető gond nem is a nm-ekkel van, hanem a szoba alakjáról! 1,5 nagyon nagyon szűk!! ÉLHETETLEN! Véletlenül se csináljátok meg! Környezetpszichológiai szempontból is rettentő rossz! Depressziós lesz az ember (mindkét gyerek) akkora kis lyukban. Mert a 2mx3,5 is kevés. Nem lehetne a nappaliban megoldani nektek egy hálósarkot leválasztani? Vagy elfogadni a tv-nézést, hogy mást néz a párod?
Légyszi skicceld le az egész lakás alaprajzát kb méretekkel, küldd át és megnézem mit lehetne kihozni belőle!
Mondjuk számomra rejtély, hogy egy 80 nm-es lakásban hogyan lehet probléma két gyerek elhelyezése.
A panellakások többsége 50 és 66 nm közötti, és átlag két gyerek lakik bennük...
A 80 nm elég lenne, de az elosztása miatt a nappalin kívül 2 háló van.
Mikor vettük nem terveztünk 2 gyereket, csak közbe meggondoltuk magunkat.
Minden helység tágas. Nagy konyha, külön étkező, nagy sarokkádas fürdőszoba. Külön wc, speiz. Így túl sok lehetőség nincs honnan leválasztani másik szobát.
A nappalit nem szeretném ketté osztani, mert akkor négyünknek nagyon pici nappali maradna a játszásra. Illetve nagyon sötét lenne.
Nappaliba kiköltöznénk, de ha visszamegyek dolgozni 5-kor kelek (6-15-ig dolgozom). A férjem viszi reggel majd a gyerekeket, én pedig korán tudok értük menni.
Emiatt legkésőbb 10-kor le kell feküdnöm. Nem várhatom a férjemtől, hogy sose TV-zen sokáig.
Az is jó lenne ha mi költöznénk be a keskeny szobába. De a 160 cm-es ágyunk nem fér be. Ha kisebb ágyat vennénk, nem tudom mennyire kényelmes 2 felnőtt embernek faltól falig aludni ekkora helyen. Erre is várok tapasztalatokat ha van valakinek :-)
Közbe lemértem. 4 méter hosszú a szoba.
A nagyobb gyereknek 2x4 méter lenne. A kicsinek 1,5x4 méter.
1,5 X 4 Méter gardróbnak jó vagy kamrának. Nagyon hülye ötlet lenne ezt megcsinálni. Hát összenyomnák a falak.
A férjed tud fejhallgatóval tvzni, te meg füldugóval aludni. Emiatt nem nyomnám be a gyerelet egy szekrénybe. Aludni sem.
"Nem várhatom a férjemtől, hogy sose TV-zen sokáig."
A gyerekedtől elvárnád, hogy egy szűk cellaszerű lyuk legyen a privátszférája? Akkor minek egyáltalán a különszoba???
Ha a férjed tvzése a prioritás, válasszátok le a szobát és a lyukrészbe menjen tévézni a férjed. A nagyobbik leválasztott részbe a kisebbik gyerek, a mostani hálóba a nagyobbik, te meg alszol a nappaliban.
Szívesen.
Szerintem keresd meg privátban azt a szakembert, aki itt korábban hozzászólt és felajánlotta a segítségét.
Nem tudom, hogy az ajtóknál mekkora hely lesz a későbbiekben, de talán megoldás lehetne ha nem egyenes vonalon választjátok el a szobát. Hanem töréssel. Kezdődne az ablaknál és a hossz harmadánál/felénél derékszögű töréssel áttértek a másik szoba felé és onnan egyenesen tovább az ajtó felé. Az alapterület mondjuk így is elég kevés lesz. Csak egy kicsit mégis tágasabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!