Anyukàk ti hogy oldjàtok meg hogy valahogy kinézzen a gyerekszoba?
Egyrészt próbálom bevonni a pakolásba, másrészt kevesebb játékot hagyok kint neki...
De igazából csak este alvás előtt tudok olyan rendet csinálni ami számomra is megnyugtató 😁
Eleinte próbáltam napközben is fenntartani valami rend félét, de rájöttem lehetetlen....
1,5 éves a kicsi és óránként 1x összerámolok 2 perc alatt. Dobozok vannak amibe pillanatok alatt be lehet dobálni a belevalót, max. a könyveket kell a polcra feltenni.
Igyekszem a gyereket bevonni, néha sikerül, néha nem.
Jaaa, és igyekszem nem felhúzni magam!:)))
Este együtt rámoltunk el. A félben hagyott várat, legot nem kellett elpakolni, másnap folytathatták.
Miután sok játékunk gyűlt fel (3 gyerek), félévente egy csomót összepakoltam, felvittem a padlásra, majd csere fél év múlva. Így nem unták meg, mindig örültek neki.
Amikor nagyobbak lettek, a "kinőtt" játékokat (és ruhát, cipőt is) együtt válogattuk ki és ajándékoztuk el a rászorulóknak.
Délben (ha itthon vagyunk) és este összepakolunk, hogy alvás előtt ne a játékok között lépkedjünk. Egyébként hagyom, ha a szobájában eljátszik. Ha pl a nappaliba kihoz valamiket, de már nem játszik vele, akkor megkérem, hogy tegye el. (Vagy nem, és elrakom én, ilyen is van azért.) Engem annyira nem zavar a játékok okozta kupi, max 5 perc alatt el lehet rakni.
Egyébként régen nagyon szépen rakodott velem (kb két évesen), most (3 éves) néha nem akar, de azt szoktam mondani, hogy akkor megy a szemétbe. Ez hatni szokott, legkésőbb akkor, ha zacskóval közelítek.
5 és 2 éves lányok,nálunk is elkell pakolni,vagy ami kint marad megy,a,szemétbe este.
Igyekeznek nagyon,ha nincs kedvük vagy folytatni akarják másnap akkor szólnak.
Hatalmas játéktárolók vannak,illetve a galériaágy alatt tartják azon meg van egy függöny is.
Régebben nálunk is mindenhol játszottak,de rájöttem,hogy nem szeretem,hogy nincs semmi felnőtt terünk.így a nappaliba,van egy szép babaházuk meg ott lehet rajzolni,mesét nézni de az ilyen apro cseprö játékos dolgokat a szobájukban kell tartani vagy legalább bevinni ha nem játszanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!