Ha egy szobában vagytok az újszülöttel, ott apukát nem zavarja az éjszakai többszöri felkelés/sírás?
Most várjuk az első babánkat és nem tudjuk, mi lenne a legjobb megoldás. A gyerekszobák a ház túlsó végében vannak, ahhoz elég messze, hogy macerás legyen folyton átmenni, talán meg sem hallanám a kicsi nyöszörgését
Na meg őszinte leszek, amúgy is jobban szeretném, ha az első pár hónapban velem lenne, nem a ház túlsó végében...
Szóval elvileg a mi szobánkban lesz a kiságy, viszont sokat gondolkosom rajta, nem fogja-e zavarni a férjemet, ha éjszaka esetleg többször felkel a baba és sír? Elég éber alvó, minden kis neszre képesy felkelni, és nem szeretném, hogy a munkahelyén állandóan hulla legyen, mert a fél èjszakán át fent van.
Nálatok ez hogy műkődik?
De "zavarta", ennek pozitív hozadékaként ő is kelt és segített a visszaaltatásban (anyatejesnél is, mert nem mindig aludt vissza a
szoptatástól). Egyébként jellemzően felváltva éjszakáztunk. Ha bármelyikünk annyira hulla volt, akkor átment a másik szobába.
Jöhet a nulla: köztünk aludt a baba. Illetve eleinte én aludtam középen.
Így nem volt sírás. Mikor mocorgott, közelebb bujt, ha akart, cicizett, nem vártam meg, amíg ordít. A végén én se mindig keltem fel arra, hogy kiszolgálja magát. 🤣 Félálomban a baba is, én is, percek alatt visszaaludtunk. Apuka semmit se észlelt ebből.
Később középre költözött a totyogós, neki apa és anya közelsége is kellett. Az anyatejes időszak után voltak hetek, mikor inkább apa. Ennek annyi lett a hozadéka, hogy apa jobban sajnálta, hogy végre saját ágyban alszik. Akkor felkelt párszor este megnézni, minden rendben van-e.
Külön szobában van a baba, ha úgy alakult volna, akkor én költöztem volna át. Szép dolog a besegítés, de hetekig óránként ment a műsor, négy műszakos munkarenddel és napi másfél óra vezetéssel nagyon nem erőltettem ezt. Én le tudok feküdni napközben, ő nem. Az pedig illúzió, hogy üvöltő gyerek mellett kialussza magát. Ha nem is tudatosul, de felriad.
Egyik barátnőm férje sebész, az első hónap éjszakázásai után majdnem visszafordíthatatlan hülyeséget csinált bekómálva, ez nem játék...
Nalunk külön szoba lett az első perctől, amiben van egy kihuzhatós kanapé.
Mivel nem tudtuk mi sem, milyenek lesznek az éjszakák, de így lett lehetőség hogy én ott aludhassak.
Végül miután hazajottunk 3,5 hós koráig mindketten vele aludtunk.
Addig 2-3x kelt a lányom.
Nem zavarta apát, volt hogy felkelt ő is, mert nekem fejem is kellett hajnalban es segített addig, tisztába rakta, visszaaltatta.
Utana visszatértünk a hálóba. 1-2re csökkent az ébredés, majd 1-re.
Általában én mentem át, de volt, hogy ő.
Összesegeben tehát nem zavarta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!