Ki kel fel a gyerekhez? Olyan apa lett a párotok, amilyenre számítottatok?
A párom nagyon sok mindent megtesz értem, nincsen se hiszti, se feszültség ilyesmiből, hogy ügyintézzen, gyógyeszertárba menjen, bevásároljon, wifit szereljen, a takarításba is beszáll, ha szépen kérem. A hozzáállása alapján tehát úgy gondolom, hogy a gyereknevelésből is majd aktívan ki fogja venni a részét, és számíthatok rá mindenben.
Viszont van egy folyamatos vércukormérő készülékem, ami éjjelente néha csipog (így jelezi, h alacsony a cukrom, be kell vinni egy kis szénhidrátot), és mivel többször előfordult már, zokon vette, h felébred ez miatt, pedig tudja, h a kütyü azért van, h vigyázzon rám. Mondom, mi van, ha majd gyerekünk lesz, aki nem hetente 3-szor fog felébreszteni, hanem 5 éven keresztül minden nap többször...?
Ti segítőkész apának ítéltétek meg a párotokat? Milyen lett a baba érkezése után? Beigazolódtak a feltételelzéseitek, csalódtatok, esetleg pozitívan csalódtatok?
Szerintem minden ember más. Nálunk a férjem kel éjjel a gyerekekhez és hozza át az ágyunkba. Mivel, ha én kimásztok az ágyból, legalább 1 óra amire visszaalszom. Ő, amint visszateszi a fejét a párnára már alszik is.
Amúgy 80% én végzem a házimunkát, 20% amikor nincs kedvem vagy energiám, akkor szó nélkül megcsinálja.
Nem ért meglepetés.
Éjjel sosem kel a gyerekhez, de ezt nem is vártam/ várnàm.
Ha itthon van maximálisan kiveszi a részét mindenből.
Nem szokott puffogni, ha valami nincs meg, vagy megkérem, hogy menjen intézzen el valamit hazafele..
Egészen addig az én feladatom volt minden ilyen gyerekkel kapcsolatos dolog, amíg én voltam otthon vele. Aztán amióta én is dolgozok, azóta megosztjuk ezt.
Most 6 éves, teljesen egyenrangú szülők vagyunk, mindent megcsinálunk mindketten.
A párom nagyon jó apa, segít mindenben, viszont az éjjeli kelés nem megy neki. Egyszerűen nem hallja a gyereket. Én rögtön meghallom, annak meg nincs értelme, hogy én felkelek, keltem őt, ő intézi a gyereket. Szóval mindig én kelek hozzá.
4es!Menj már a hülyeségeddel! Hogy lehet egy 2 hónapos gyereket úgy szoktatni, hogy végig aludja az éjszakát??? Vagy szerencséd van egy jó alvó babával, vagy nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!