Miért megy olyan nehezen a reggeli felkelés szülőnek, gyereknek egyaránt?
Nekünk a kistesó miatt volt nehéz.
Hiába voltak külön szobában, felébredt ahogy felsírt, mászkáltunk otthon.
Amióta jobban alszik a kicsi is, végig alussza az éjszakát a nagy is.
Fektesd le időben este a 4-5 évest, aki már nem akarna délután aludni, de az oviban kötelezően le kell feküdni délután, így elalszik. Ezek után örülök, ha este 10-re elfárad. Amikor itthon van, és nem alszik délután, akkor semmi gond, 8-9 között kidől. A kicsivel sincs gond, 14 hós, ő alszik 8-ra.
Másrészt, én egyszerűen nem tudok aludni 11-12 előtt. Sose tudtam, mindig későn kelő, későn fekvő voltam. Mióta gyerekeim vannak, kénytelen vagyok korán kelni, de ettől még este nem bírok aludni olyan hamar. Másrészt, ha bírnék, akkor meg énidőm és házaséletem nem lenne. Nekem is mindig gond volt ez, iskolában az első 3 órát nyitott szemmel átaludtam, este az ágyban meg vergődtem éjfélig. Felnőttként is nagyon nehezemre esett a 9-17-ig munkarend, főleg, hogy nem a szomszédban volt a meló, utazás is volt mellé, így 6 előtt kelni kellett már. A nap felében olyan voltam, mint egy zombi, este persze elaludni nem tudtam. Legalább ez nincs, mióta vállalkozó vagyok, és nem kell sehova járnom időre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!