Hogy van ez? Használtan senki nem vesz ruhát?
Sziasztok!
Elég meglepő dologgal szembesültem, és érdekelne az anyukák véleménye. Azt tapasztaltam, hogy baromi drágák a babaruhák újonnan, mégis megveszik arra a kevés időre is az anyukák. Eddig azt hittem, azért, mert használtak rossz állapotban vannak, elnyűttek, mosatlanok, de most egy ismerősöm próbál ruhákat eladni, amik szinte újak, szépek, tiszták, mégsem talál rá vevőt.
Régen az én szüleim simán eladták, amit kinőttem, ez mára megváltozott? Vagy rossz helyen hirdetnek? (Fb) Ti hol áruljátok? Vagy hol veszitek? Minden ilyen tapasztalat érdekelne. Köszönöm!
Egyszerűnek egyszerű, de én nem is ragaszkodom hozzá, hogy ilyenolyan mintásak legyenek a ruhái. A kedvencem a HM body, amin csak egy-egy felhő van. Viszont nem veszek műszálasat, és én írtam, hogy 8-900 ft egy body.
Rugdalózókról nem tudok nyilatkozni, mert fél éves korában vettem utoljára, amikor megvettem egyet és mire hazaértünk kicsi lett - kis túlzással. Utáltan, hogy a rugdalózó kb egy hétig jó rá: amíg nagy, addig folyton beleakad a lába, nem kényelmes neki, ha meg már picit szűk, akkor feszíti. Szóval hamar leszoktunk a rugdalózóvásárlásról. A C&Aban egyébként a 2-t fizet hármat kap ruhákat szoktam venni, ezek biopamutok, nagyon kényelmesek. Nincs rajtuk Donald kacsa, ez igaz. De nem is nagyon érdekel.
22: nekem szempont viszont h csinos legyen a lanyom...nem vagyunk egyformak.nnegy feher rugiban is lehet csinos de mint ahogy nekem sem csak feher poloim vannak neki is szeretek szebb darabokat megvenni...te 800-900 fter veszed az egyszeru bodykat ujonnan, en meg 300-400 ftert az extrabb mintaju Next, Benetton es tarsai bodykat...nem vagyunk egyformak....ezert lepontozni kulon szinvonalas gratulalok. de nyilvan az en valaszom nem volt hasznos...
en magamnak is megveszek olyab ruhakat hasznaltan amik ujonnan 20-30 ezer forintba kerulnek akkor is ha talalnek ujonnan az F&Fban polot 1500 ftert is.
masreszt mint irtam egyik elobbi valaszomban nalam egyeb meggyozodes (kornyezetvedelem) is all amogott, hogy ketszer felvett holmit nem engedek kukaba dobni, es nem fogom esztelenul venni az ujonnan gyartottat, tamogatva ezzel azt a szintu pocsekolast es pazarlast amit elkovetunk).
Én veszek újat és használtat is. Mi nem kaptunk használtan ruhákat.
Míg kisebb volt a nagyobbik fiam a ruhái egy nagy részét turkálóban vettem, utána kezdtem átszokni a börzékre, most, hogy már nagyobb méretet hord egyre több újat veszek, főleg hogy a kistesó is fiú :-).
Nyíregyházán lakom, itt 3 Háda van: az esőáras, a krém kilós és az egyedi áras. Az elmúlt kb. 5,5 évben nagyon megdrágult. A minőségi kilósban 2500 Ft-ról 3500 FT-ra ment fel a ruha kilója, az egyedi árasban egy rugi most kb. 2000 Ft (mintás).
A börzéket szeretem, de abban igazat adok pár hozzászólónak, hogy van, aki abszolút nem enged az árakból. Tavasszal az egyik apuka panaszkodott, hogy már szabadulnának a sok ruhától, de persze az árakat nagyon kitartja. Pólókat akartam venni nyárra a nagyobbiknak és a börzén a C&A-sat 7-800 Ft-ért árulták...Újonnan 20%-os kuponnal (gyakran vannak kuponakciók) az üzletben 930 Ft-ért vettem olyanokat, amin repcsi, traktor és egyéb fiús minták voltak.
Márka szerinti, valamint helyi csoportokban benne vagyok a fb-on. Ami tetszik, az postaköltséggel már nem éri meg, vagy már a 20. stoppoló vagyok. A helyi csopikban pedig ritkán van jó, minőségi baba- és gyerekruha. Ott inkább a tárgyi dolgokat érdemes figyelni. Itt (valamint a jófogás helyi hirdetései között)is megfigyeltem az áremelkedést. Pl: 4,5 éve mi a Pierre Cardin autóshordozót (nagyon szép állapotú)3500 Ft-ért vettük, most az agyonhasznált, noname hordozók 5000 Ft körül kezdődnek...
Bodyk: én különbséget teszek ár szempontjából, hogy ősszel, télen ruha alá adom, vagy nyáron rövid nadrággal "felülre". Vettem újonnan és használtan is bodykat. Használtan: egy 100% pamut, nem foltos, egyszerűbb bodyért max. 300 Ft, a szép, nagy mintás, márkásabb bodyért ennél többet is adok. Most a kisebbiknek vettem egy H&M bagoly mintás bodyt 700 Ft-ért (ezt a mintát direktbe kerestem és örültem, amikor találtam szép állapotút).
Ha már nem lesz szükségünk a gyerekek ruháira, első körben át fogom válogatni. A használtabbakat nem fogom árulni, azokat valamelyik segélyszervezetnél leadom. A többit helyi csoportokban és börzén tervezem árulni, max. féláron, vagy ettől olcsóbban.
23-as: én nem pontoztalak le, de roppant elegáns ez a hiszti.
A többi ízlés dolga, arról nem vitatkozom, elmondtam a véleményemet.
pl ezeket is rohannék megvenni ha nem lenne tele vele a szekrény...tescoban ennyi pénzért ilyen aranyosakat kétlem..
Tévedésben vagy utolsó előtti.
Vettem már a Tescoban 5 db-os Disney hercegnős bodycsomagot 800 Ft-ért. Tehát alapból olcsóbban jött ki, és még postaköltség sincs.
Természetesen ezt ritkán lehet kifogni, de ha van hely a tárolásra, és van pénzed rá, akkor érdemes szétnézni a nagyobb méreteknél is, vettem már így nyár közepén Minnie egeres overált 999-ért, decemberben Hello Kitty-s fürdőruhát 300 Ft-ért, és akkor nem beszéltem arról, amikor plusz kuponakció is van.
Nem a kedvencem a Tesco, a H&M, C&A jobban bejön, de sokszor ki lehet fogni jó áron dolgokat. Egyedül a cipők, csizmák azok, amit nem veszek a fent említett helyeken.
Te vagy az eladó, azért tetted ki a linkjét?
Ma 13:02-kor hirdették meg ezt a jófogáson, te meg már 13:43 előtt rá is akadtál úgy, hogy nem is keresed, hiszen tele a szekrény. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!