Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babaruhák, gyermekruhák » Megveszitek a drágább cipőket?...

Megveszitek a drágább cipőket? Télre most rendeltem a 2 eves gyerekemnek cipőt 5000 forintért. Tudom én, hogy sokkal jobbak az úgynevezett első lépéses cipők, de azok 15 ezer körül vannak. És ez csak cipő. Még nem evett, nem vettem pelenkát stb.

Figyelt kérdés
Amit most megveszek cipőt már jövő ilyenkorra nem lesz jó.
tegnap 09:31
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
36%

Csak egy érdekes - egy mintás - tény: én legtöbbször használtan veszek cipőt (dd step, geox, td shoes), a 21-es cipőjét vettem újonnan, de olyan kicsi a súlyuk még, hogy egy 15 kilós gyerek nem fogja széttaposni. Olyan cipőket veszek, amik nem agyon használtak, nincs féloldalasan megkopva a talpa. Ha kell talpbetétet 2000ért lehet benne cserélni, ha az nagyon ki van kopva, de amelyik jó állapotban van, arra nem jellemző.

Szóval én így veszem, 4,5 éves. Barátnője az oviban mindig újat kap.

Neki kell gyógytornára járnia, az enyémnek nem.

És akkor itt jön be, hogy az enyém amióta járni tud és az idő engedi, kint mindig mezítláb rohangászik - a murvás és mulcsos részen is. Míg a barátnője átjött, ő is levette a cipőjét, és ami fű volt semmire nem mert rálépni, és kérte, hogy azon a szakaszon vigyük át.

Ezen kívül mikor beszéltem gyógytornásszal az elején, ő azt mondta - és ezt a bölcsis és az ovis gyógytornász is megerősítette -, hogy benti cipőnek szandál, ami tartja a bokát. A sík felület nem ad semmiylen ingert a lábnak, amitől erősödhetnének a talpizmok. Így ő a kezdetek óta szandált hord bentinek.

Valamint van két kedvenc youtubon nézhető ovis tornája, amiben van papírgalacsin és kavics felszedés lábujjal. Remekül megtörnéztatja az is.

Szóval kicsit túl van tolva ez a cipő dolog. Ha nem a deformálódót veszed meg, hanem ami tartja a bokát, semmi baja nem lesz.

A mi generációnk (83as vagyok) felnőtt 20 ezeres geoxok és elephantenek nélkül. Nem ismerek olyat, akinek a gyerekkori cipőválasztás miatt "deromálódott" volna a lába, ahogy itt sokan vizionálják. De ugyanezek ráadják a sketchers meg nike cipőt, meg a vászoncipőt az éppen járni tudóra, anélkül hogy tudnák, hogy nem megfelelő.

Döntsd el magad! Nem fekete-fehér ez, hogy ha nem veszed meg a 25 ezrest, akkor deformált lesz a lába meg a gerince. Nem (csak) ezen múlik.

tegnap 14:04
 22/31 anonim ***** válasza:
62%
14es, akkor én bemutatkoznék. nekem bibonyítottan a gyerekkori cipőválasztás miatt kezdett befelé dőlni a bokám.
tegnap 14:13
 23/31 anonim ***** válasza:
78%

Igen, megveszem neki a megfelelő cipőt, mert lába csak egy van, és egész életében azon fog járni. Az első 6 évben nagyon fontos, hogy jó cipője legyen, mert addig alakul a lábboltozat. Ha hitvány cipőt adsz rá, majd később költesz sokat a gyógycipőre, talpbetétre.

Igen, nekem is mintha a fogam húznák, mikor szezononként 20-30 ezer megy el cipőre, magamnak meg évente nem veszek ennyiért, de amikor gyereket vállaltam, ezt is vállaltam, hogy lesznek magas kiadások.

Jó, mondjuk az ovis udvari cipője az enyémnek is csak egy decathlonos, de az naponta max egy órát van rajta. A benti szandija, meg az utcai cipője mindig jó minőségű, valódi bőr, lehetőleg barefoot.

tegnap 20:40
 24/31 anonim ***** válasza:
70%
#22! Erre kíváncsi vagyok, ki bizonyította és hogyan. Nekem befelé dőlnek a bokáim és Elephanten cipőt hordtam. Most akkor az se jó?
tegnap 21:24
 25/31 anonim ***** válasza:
35%
#23! Szegény!☹️Az enyémnek 2 van.
tegnap 21:25
 26/31 anonim ***** válasza:
100%

Megveszem a jó cipőket. Széles orr, hajlékony talp. Szűk divatcipőket fel se hajlandóak venni.

Most télre 20 ezerért kaptam membrános Protetika bakancsot nekik.

A nagy kicsiként szupinaltat hordott ortopédus javaslatára. Gyógytorna mellett is egyre csúfabb lett a lába. Akkor váltottunk barefootra, bár helyre nem jött, azóta nem romlott. A kicsi első perctől barefootban jár, gyönyörű a lába, igaz, neki cipő előtt se dőlt be, míg a nagy az első felállásnál is majdnem bokacsonton állt.

Szerencse is, milyen lábat örököl, nem csak a cipőn múlik. Viszont a bf-ben a nagy is szebben jár, nem darabosan.

tegnap 22:31
 27/31 anonim ***** válasza:
16%

Elátkoztam volna anyámat, ha barefoot cipőket ad rám gyerekként:D

Inkább legyen befelé dőlő bokám lúdtalppal, mint azok a borzalmak.

tegnap 23:48
 28/31 anonim ***** válasza:

27es mi bajod a barefoot cipők kinézetével?

[link]

Mi ilyet vettünk most és imádja.

ma 06:18
 29/31 anonim ***** válasza:
0%
Ízléstelen és csúnya
ma 07:30
 30/31 anonim ***** válasza:
2-3 évesek nem flancolnak rajta, milyen cipöjük van, felveszik, amit kapnak.
ma 09:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!