Velem van a baj, ha zavar?

Figyelt kérdés

Többször voltunk idén strandon, és őszintén nagyon zavar mikor látom, hogy a kislányokra olyan fürdőruhát adnak, aminek a bugyi részén a gumi brutálisan ki van nyúlva. Simán kivan mindene, ha leül, csúszdázik vagy bármi. És nem szabadstrandokon voltunk, hogy a pénzhiány miatt legyen használt, kinyúlt fürdőruhája, mert az egy másik kategória, nem bántanám soha miatta. Drágább aquaparkokban látom ezt sorra.

Kislányom van, mindig odafigyelek, vásárlás előtt próbálunk, hogy megfelelő legyen minden ruha mindenhol... Még ruha/szoknya alá is adok rá mindig biciklis sortot, ne legyen kint a bugyija pl sehol.

A másik, mikor csak fürdőbugyit adnak egy nagyobb lányra. Csecsemőként oké, de ha már kezd csajosodni, adjunk már rá fürdőruha felsőt vagy egyberészest. Annyi beteg ember van a vilagon... Pár napja az Annagora aquaparkban voltunk, ott is egy 7 év körüli kislány csak bugyiban... Szerintem kb 3 éves kortól illik takarni az intim területeket.

Vagy én gondolom rosszul?

2024. júl. 22. 01:04
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
9-es köszönöm, végre valaki. Plusz a higiénia.
2024. júl. 22. 09:51
 12/17 anonim ***** válasza:
55%

Nem veled van a baj, rengetegen letojják a gyerekük magánszféráját. Ez kb ugyanaz, mint amikor a facebookra rakja ki a meztelen/félmeztelen gyereket.

Mi nem rég egy olyanba futottunk bele, hogy a kisiskolás lányok teljesen meztelenül jöttek velem szembe a strandon… és nem a női öltözőben, hanem simán a folyosón.

Nekem 2 fiam van, úgyhogy minket nem érint a felsőrész kérdés, de még az egy évesemet se mutogatnám meztelenül. Más simán pelenkázza mindenki szeme láttára a gyerekét, én inkább elvonulok vele, mert úgy gondolom hiába kicsi még, megérdemli, hogy megvédjem az intim szféráját, ne nézegessék mindenféle idegenek.

2024. júl. 22. 10:15
 13/17 anonim ***** válasza:
51%
Én most varrattam meg a lányom fürdőruháját, mert olyan magas volt a bugyirész kivágása, hogy mindene kilógott...de tényleg. Igaz, mi használunk még úszópelust de nagyon égett a fejem a strandon ez miatt. Hiába a mérete hosszra, ő vékony kislány és úgy már nem passzol. Annyit tudtam tenni, hogy szűkebbre varrattam és így már jó lett. Nem is értettem egyébként, hogy egy 3 évesre miért csinálnak ilyen magasan szabott fürdőruhát.
2024. júl. 22. 11:36
 14/17 anonim ***** válasza:
35%

Hát nem tudom... Nekem eddig egyetlen szitu érte el az ingerküszöbömet, amikor egy kb. 2-4 éves testvérpár a sárban ülve homokozott a víz partján, meztelenül. Akkor még gyerekem sem volt, de akaratlanul és félrehúztam a számat, hogy úú... Nemár.

Most két lányom van, még bugyiznak. Arra, hogy jó méretű fürdőruha (bugyi) legyen rajtuk, nem azért figyelek, hogy ne látszódjon ki semmilyük, hanem hogy kényelmes legyen nekik. Az udvarban (amibe nálunk max a szomszéd lát be az egyik tetőtéri szobájából) pedig miért ne mászkálhatna két totyogós csupaszon? Ez nekem már a túl sok kategória...

Ugyanígy, majd ahogy nőnek a gyerekeim, eldöntik mikor szeretnének felső részt venni, vagy egyberészes fürdőruhát a strandra. Szerintem ez előbb eljön a gyerekeknél, mint ahogy én majd arra esetleg 6-7 éves korukban elkezdenék gondolni, szóval ezen nem aggódom. Én is irtó menőnek éreztem magam, amikor megkaptam az első bikinimet. :D Ha azt kér, én nem fogom leparancsolni róla a felső részt, viszont rá sem fogom, ha még semmilyen csajos formája nincsen és neki éppen nem kényelmes. Szóval passz.

2024. júl. 22. 12:42
 15/17 anonim ***** válasza:
41%
Eleve miért jó egy kicsire is csak bugyit adni? Miért nem jó az egyrészes?
2024. júl. 22. 15:21
 16/17 anonim ***** válasza:
63%

Hát, én is biciklis nadrágot adok az állandóan ruhában/szoknyában lévő 3 éves gyermekemre, pontosan higiéniai okokból. Szobatiszta, egy kis fehérnemű nem védi semmitől. Kilószámra moshatnám a homokot a lábai közül egy homokozó után, akkor egy busz ülés vagy bármi?

Szerintem aki ezen fennakad, annak vagy nincs lánya vagy vitrinben tartja.

A bikini felsőhöz annyit fűznék hozzá, hogy domborodó mellek nélkül az egy kínszenvedés. Nekem elég sokáig nem nőttek meg, utáltam az össze-vissza csúszkáló felsőrészeket.

A másik az, hogy az emiatt a kamaszkor előtt végtelenül unpraktikus kétrészesek létét én nem is értem. Ezek női modellek, szükségtelen egy kislányt olyan modellbe öltöztetni, ami a női kicsinyített mása, pont arra terelve a fókuszt, hogy a kislány is “nő”.

aug. 5. 22:07
 17/17 anonim ***** válasza:
#15 egy szezon van mögöttünk még csak, de tapasztalatom, hogy sokkal nehezebb jó egyrészest találni, mint bármi mást. Ami kényelmes, pont jó és a fazonja is passzol a gyerekre. Olyat nagyon könnyű találni, amelyik bevág, félrecsúszik, leesik róla stb., arról a H&M fürdőruháról nem is szólva, ami tökéletesen átlátszóvá válik, ha víz éri… Szóval ebből max az az egyrészes jó, aminek lábszárai és hosszabb ujjai is vannak (UV szűrős általában).
aug. 5. 22:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!