Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Akinek a 4-5 èves kisgyerekène...

Akinek a 4-5 èves kisgyerekènek szenzoros integrációs zavara van az miben nyilvánul meg?

Figyelt kérdés

#kisgyerek #Szenzoros integrációs zavar
máj. 30. 11:08
 1/6 anonim ***** válasza:
70%
1, hallgattál volna, bölcs maradtál volna. Az spd diagnózist 1972-ben alkották meg, lehet még csak nem is éltél. Én nem.
máj. 30. 11:34
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Az spd lehet túl- és alul érzékelés/ ingerkerülő vagy ingerkereső magatartásban nyilvanulhat meg. Fb csoportokban több infót kapsz.

Lányomnak autizmus mellé társul, 4-5 évesen még erős tünetei voltak, mára (8) már annyira nem kirívó, hogy csak az általános túltelítődés maradt tömegben, zajban.

4-5 évesen még érzékenyebb volt a hangokra, de csak arra.

A taktilis érzékenység 2-3 éves koráig volt meg (homokhoz nem ért hozzá, ha bepiszkolódott meltdownja lett, vizet, fürdést szintén nem szerette, azt mondta hogy fáj a bőrének).

máj. 30. 11:41
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

A lányom autista. Érzékeny a hangokra, fényre (lámpa, képernyő, Nap), tömegre (nagyobb embercsoport), szagokra, ételek/italok állagára,ízére. Most 8 éves, sokat javult, de még bőven megvan.

Pl egy Media Markt-ba nem jön be a villódzó képernyők miatt. Nem jön szabadtéri koncertre(tömeg és hangos zajok), nem bírja a tapsolást, mert elviselhetetlen zaj neki.

Némely illatot kifejezetten szereti és keresi is, pl fahéj, citrusok, levendula.

Általánosan érzékenyebb mindenre.

máj. 30. 11:57
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat.

És amit elfelejtettem kèrdezni ,a szenzorossàghoz szokott társulni nehézség a szobatisztasàgnàl, alvàszavar,szèkrekedès vagy emésztési zavar?

máj. 30. 12:15
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Mivel más diagnózisunk is van, amihez köze lehet, így nem tudom, hogy mennyire játszott szerepet benne, de volt székletvisszatartás, későbbi (de nem kórosan) szobatisztaság.

Alvászavar nem, csak extra kicsi alvásigény. 2 éves korától nem aludt délután.

máj. 30. 12:44
 6/6 anonim ***** válasza:

3as vagyok.

Nálunk a szobatisztaság és a beszéd nehezen jött (3-3.5 éves volt), viszont extra alvásigénye van a lányunknak. 5 éves koráig aludt 12-15ig, miután elhagyta a babakori alvást. Székletvisszatartás nem volt, székrekedés minimálisan.

máj. 30. 14:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!