Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Csak véleményekre lennek...

Csak véleményekre lennek kivancsi hogy ez csak engem zavar?

Figyelt kérdés
Bármikor kimegyek a kislányommal a játszotérre/parkba mindig azt látom hogy anyuka/apuka leul a padra es elkezdi a telefonját nyomkodni,a gyerek pedig menjen. Nyilvan mindenki a maga dolgaival törodjon de ez már felelmetes. Miert kell abban az 1-2 órában is a telefont nyomkodni. Biztos lesz olyan aki letámad ez miatt,de komolyan,szülők,figyeljünk a gyerekre,barmi történhet 1 pillanat alatt.
jún. 14. 13:24
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
51%

Biztos azzal jönnek, hogy csakis ott van lehetőségük/idejük telefonozni. Én a babakocsi tolás közbeni telefonozást szoktam látni, mert amúgy nálunk a játszón ez, amit írsz, érdekes módon nem jellemző.

De tudok még extrémebbet: főúton autóztunk, út mellett haladt lóháton egy lány, és telefonozott ezerrel. 😀

jún. 14. 13:28
 2/20 anonim ***** válasza:
78%
Nem tudom, hogy csak téged zavar-e, biztos nem. Engem mondjuk pont nem érdekel, hogy más anyuka/apuka mit csinál a játszón. Én van, hogy viszek könyvet. Nyilván ez is böki akkor a csőröd. A játszótér ahová járunk egy viszonylag biztonságos közeg. Még veszélytelenebb, mint a saját otthonunk, pedig az is be van biztosítva rendesen. Bújjak minden pillanatban a fenekébe a gyereknek, mikor vannak ott rajtunk kívül vagy hárman? Mi az a komoly életveszély amibe kerülhet egy ilyen helyzetben mondjuk egy 2-3 éves? Torkán akad a homok? Nagyobb gyereknél már valószínűbb a baleset. Egy 8 évesnek is a nyakába akarsz lihegni? Mert máshogy nem tudod elkapni ha épp leesik a mászókáról, és akkor sem biztos.
jún. 14. 13:42
 3/20 anonim ***** válasza:
56%
El kell fogadni, hogy ez lett a modern világ. Mindenki bele van zombulva a telefonba, akár szülő, akár nem. Az, hogy milyen hatása lesz a gyerekre, az majd akkor derül ki, ha felnő ez a generáció, akik szüleinek mar a kezébe van ragadva a telefon.
jún. 14. 13:52
 4/20 anonim ***** válasza:
75%
Az én gyerekeim nem igénylik, hogy ott legyek mellettük. Eljátszanak együtt, egyedül, a többi gyerekkel. Ha olyan van, hogy kellek, mert éppen olyan a játék vagy lökni kell a hintán vagy segíteni, akkor szólnak és megyek. Fél szemmel figyelem őket, és ha azt látom, hogy mondjuk a többi gyerek bökné a csőrét egyiküknek és már szórná a szemébe a homokot vagy bántaná vagy akármi, akkor azonnal ott vagyok és közbelépek. De amíg békésen eljátszanak és nem kérik, hogy velük legyek, addig miért baj, hogy telefonozok? Azt meg bocs, de nagyonis támogatom, hogy nélkülem is eljátszogassanak, önállóan. Itthon hiába van kert, hiába van rakás játék, nincsenek meg anélkül, hogy ott legyek velük és együtt játsszunk, és nekem is kicsit jól esik a friss levegőn kicsit viszonylagos nyugiban szusszanni egyet.
jún. 14. 14:02
 5/20 anonim ***** válasza:
82%

Most attol is fugg mekkora a gyerek. Nyilvan 1 evesen meg ott voltam a sarkaban, de mar nagyobb, nem kell, hogy allandoan kovessem.

Nem szoktam folyamat telefonozni, mert figyelek a gyerekre, de neha ranezek, sot, van hogy meg telefonalok is.

Amig nem szarom le a gyereket, addig az en dolgom hogy mit csinalok szerintem. Foleg ha vannak osszesen ketten a nagy jatszoteren, mert ha mar egy picit fuj a szel, senki nem hozza le a gyereket :DD

Na szerintem ez rosszabb, mint a telefonozas.

jún. 14. 14:16
 6/20 anonim ***** válasza:
60%

21 hónapos a fiam, itthon sokkal több kárt tud tenni magában és a lakásban is, mint a játszótéren, így nem nagyon tudok mellette sokat telefonozni, a játszi ellenben viszonylag biztonságos.

Általában csak barátnőimmel szoktam pár szót váltani írásban, nem videózok meg bulvárhíreket olvasok teljes belemélyüléssel, azért fél szemmel mindig figyelem, ha mondjuk a mászóka felé megy, akkor utánamegyek, a hinta "hatósugarába" nem hagyom berohanni stb., máshol meg nagy baj nemigen lehet remélhetőleg, főleg nem olyan, amit akár egy méterről is meg tudnék akadályozni telefonozás nélkül sem.

Ellenben az rendszeres a legnépszerűbb játszin itt felénk, hogy az anyukák annyira trécselnek egymással a mászóka mellett, hogy potyognak a 2-3 éves gyerekek, szerintem az sem jobb, de nyilván a telefonra jobb köpködni :)

(És az is jellemző, amit az 5-ös ír, ha esik 2 csepp eső délben, akkor egész délután üres a játszi, senki nincs rajtunk kívül szinte már aznap, nem is értem...)

jún. 14. 14:39
 7/20 anonim ***** válasza:
67%
Én általában egy könyvet viszek, és olvasgatok. Nem fogok a gyerekeim után rohangálni, akik tökéletesen elvannak egymással, és a többiekkel. Persze, félszemmel nézem azért őket, de nem szokott baj történni. A többi anyukát nem szoktam figyelni, amíg nem bántja a gyerekét, és a gyereke sem bánt senkit, mindenki csináljon amit akar.
jún. 14. 15:02
 8/20 anonim ***** válasza:
34%
#6! Persze, hogy nincsenek. Ki akar kockáztatni, hogy elázzon a telefon?🤣
jún. 14. 15:10
 9/20 anonim ***** válasza:
67%

Kerdezo, teged miert zavar, hogy ki mit csinal ?

Miert nem magaddal foglalkozol ?

En sem vagyok a gyerekem nyomaban, szepen eljatszik, gyorsan talal mindig jatszotarsat is. Most nem mindegy nek, hogy a padon ulve kotogetek, borsot fejtek, vagy a telefont nezem ?

jún. 14. 15:14
 10/20 anonim ***** válasza:
14%
Teljesen mindegy, hidd el. Ezek a gyerekek már nem fogják megérni a felnőttkort.
jún. 14. 15:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!