Csak véleményekre lennek kivancsi hogy ez csak engem zavar?
Persze, de azért valami önállóságot is kell nekik hagyni, főleg 3-4-5 év felett, nem foghatod a kezét non-stop.
Egy óvodás gyerek már pl tudja megvédeni magát ha valaki szétrombolja a várát vagy bevág elé a csúszdán...
Amúgy meg semmi közöd hozzá ki mit csinál aegy határon belül, te nem mobilozol, más még könyvet is olvas.
1. a gyerek eljátszik magában
2. én pl telefonomra töltöm le a könyvet és azon olvasok, mert könnyebb, mint magammal vinni még a 800 oldalas regényt is :D
Nekem még kicsi, de én sem vagyok folyton a nyomában. Arra figyelek, hogy ne szaladjon a hinta alá, meg ne rombolja le mások homokvárát. De amúgy másra nem igazán kell. Legtöbbször biztonságos, kicsi játszótér, túl nagy bármik nem szoktak történni. Max eltaknyol a nyuszimotorral. De akkor is eltaknyol ha mellette vagyok.
Telefonozni nem szoktam, de simán beszélgetek másokkal a padon amíg ő játszik. Nyilván figyelem közben mit csinál, de nem loholok utána, nem vagyok vadászkutya.
Ami nálunk durva, hogy a 2-3 éves gyerekeket lazán berakja egy brancs egyedül a játszóra. Ők meg a játszótéren kívül, a kicsit távolabbi padokon lazulnak. Na, ha azok a gyerekek bent vannak, akkor kell figyelni, mert az egyik vinné kifelé a játékokat, a másik full agresszív. A legfiatalabb kislány aki még totyogós, múltkor a kerítésbe kapaszkodva üvöltött, hogy anya-anya. Úgy ment ki egy apuka megkeresni az anyját, hogy ugyan jöjjön már oda a bömbölő csemetéjéhez. Akkor nagy duzzogva kivitte őket, de pár nap múlva megint bent voltak egyedül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!