Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Csak véleményekre lennek...

Csak véleményekre lennek kivancsi hogy ez csak engem zavar?

Figyelt kérdés
Bármikor kimegyek a kislányommal a játszotérre/parkba mindig azt látom hogy anyuka/apuka leul a padra es elkezdi a telefonját nyomkodni,a gyerek pedig menjen. Nyilvan mindenki a maga dolgaival törodjon de ez már felelmetes. Miert kell abban az 1-2 órában is a telefont nyomkodni. Biztos lesz olyan aki letámad ez miatt,de komolyan,szülők,figyeljünk a gyerekre,barmi történhet 1 pillanat alatt.
jún. 14. 13:24
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
39%
De ha nem tennék ezt, akkor hogy kapnál választ a Gyakoris kérdéseidre?!
jún. 14. 16:05
 12/20 anonim ***** válasza:
64%

Persze, de azért valami önállóságot is kell nekik hagyni, főleg 3-4-5 év felett, nem foghatod a kezét non-stop.

Egy óvodás gyerek már pl tudja megvédeni magát ha valaki szétrombolja a várát vagy bevág elé a csúszdán...

Amúgy meg semmi közöd hozzá ki mit csinál aegy határon belül, te nem mobilozol, más még könyvet is olvas.

jún. 14. 16:15
 13/20 anonim ***** válasza:
73%
Engem nem zavar, amíg a gyereke normálisan viselkedik, és nem nekem kell rászólnom, hogy ne szórjon homokot az enyém szemébe. Egyébként pont ma néztem, hogy a kb. 8-10 szülőből egy sem mobilozott délelőtt a játszón. Igaz, kisebb gyerekekkel voltak, és ez szerintem elég sokat számít. Én is akkor kezdtem egyszer-egyszer elővenni, amikor már 2,5-3 évesen tök jól el volt már egyedül is. Sőt, azóta könyvet is viszek, mert azt pl. otthon teljesen esélytelen elővenni, de egy nagyobb, 2-3 órás játszózásba egészen jól belefér (nem elejétől a végéig). A fél szemem természetesen mindig a gyereken van, és ha sokan vannak éppen, akkor nyilván figyelek inkább.
jún. 14. 16:43
 14/20 anonim ***** válasza:
77%
Miért? Egyfolytában a gyerek nyomában kell lenni? Persze attól is függ mennyi idős... De például az én gyerekeim simán eljátszanak, és ha akarnék, én is nyomkodhatnám addig a telefonomat. Engem nem igazán érdekel, más szülő mit csinál a játszótéren.
jún. 14. 17:24
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
A szülő vigyázzon a gyerekére, és töltsön vele minőségi időt, igen. DE! Az, hogy egyben 0-24-es játszópajtás is, az szerintem már elég túlzás. Ebbe (is) rokkannak bele annyian. Én nem gondolom, hogy a gyereket nonstop nekem kéne szórakoztatnom. És ez nem az jelenti, hogy feltétlen mobilt nyomkodok a játszótéren, de miért kéne elejétől a végéig nekem játszani vele, és a nyomában lennem? És amikor eljátszik egyedül, miért ne intézhetnék teszem azt egy átutalást, miért ne olvashatnám el a híreket? Én egyébként otthon legkésőbb vacsoránál aznapra végleg leteszem a telefont, és nulla képernyőidő van, de nem értem mi a baj azzal, ha előveszem a telefont mikor naponta órákig ácsorgok a játszón. Nem szoktam sokat, tényleg nem, főleg mert általában másik anyukákkal vagyunk, meg kávézni is szoktam, meg prímán tudok csinálni semmit is, de egyáltalán nem értem miért zavaró mások számára ha történetesen valaki mobilozik.
jún. 14. 19:11
 16/20 anonim ***** válasza:
58%
Engem is baromira zavar - kilel a hideg ezektől, akiknek a tekintetét sem látni, csak a telefonját bámulja. Mindig. Éspersze van olyan eset, hogy a beteg édesanyjával kell csetelni, vagy megbeszélni a férjjel h mit hozzon vacsira - de valljuk be, a legtöbbször nem ez a jellemző. Tudod honnan tudom igazán - és érzem igazán h másképp is lehet? Mindig amikor Németországban járok, a játszótereken _annyira_ más a hangulat. Más a vibe. Ott egy szülő sem buzul a telefonján, akkor sem , ha a kölyök másokkal játszik (mert valóban nem kell és nem is szabad folyton terelgetni őket). Mindenki a gyerekével van, vagy a játszótér széléről nézi, mit csinál, beszélget a többiekkel, de figyelik az aprónépet. Komolyan mondom annyira üdítő kint lenni, hogy nem látod ezt a sok kényszeresen telefonhoz nyúlkáló embert....
jún. 14. 20:05
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ, hány éves a gyerek, és attól is, milyen a viselkedése másokkal. Engem nem kifejezetten S telefonozás zavar, hanem az, ha a szülő nem figyel olyan gyerekre, akire kellene, mert pl még nagyon pici és simán beszaladt a hinta alá vagy kiszaladt az útra, ha valaki mellett ki tud szökni a játszótéri kapun, vagy ha agresszív másokkal, akkor is figyelni kell rá, ha nagyobbacska. De egy ügyesen játszó 4-5 éves mellett miért ne lehetne kicsit leereszteni, persze fel-felpillantva, hogy minden rendben van-e.
jún. 15. 14:14
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

1. a gyerek eljátszik magában

2. én pl telefonomra töltöm le a könyvet és azon olvasok, mert könnyebb, mint magammal vinni még a 800 oldalas regényt is :D

jún. 15. 14:26
 19/20 anonim ***** válasza:

Nekem még kicsi, de én sem vagyok folyton a nyomában. Arra figyelek, hogy ne szaladjon a hinta alá, meg ne rombolja le mások homokvárát. De amúgy másra nem igazán kell. Legtöbbször biztonságos, kicsi játszótér, túl nagy bármik nem szoktak történni. Max eltaknyol a nyuszimotorral. De akkor is eltaknyol ha mellette vagyok.

Telefonozni nem szoktam, de simán beszélgetek másokkal a padon amíg ő játszik. Nyilván figyelem közben mit csinál, de nem loholok utána, nem vagyok vadászkutya.

Ami nálunk durva, hogy a 2-3 éves gyerekeket lazán berakja egy brancs egyedül a játszóra. Ők meg a játszótéren kívül, a kicsit távolabbi padokon lazulnak. Na, ha azok a gyerekek bent vannak, akkor kell figyelni, mert az egyik vinné kifelé a játékokat, a másik full agresszív. A legfiatalabb kislány aki még totyogós, múltkor a kerítésbe kapaszkodva üvöltött, hogy anya-anya. Úgy ment ki egy apuka megkeresni az anyját, hogy ugyan jöjjön már oda a bömbölő csemetéjéhez. Akkor nagy duzzogva kivitte őket, de pár nap múlva megint bent voltak egyedül.

jún. 16. 00:04
 20/20 anonim ***** válasza:
Sejtem ”miféle” népség lehet az a brancs.
jún. 16. 11:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!