Tapasztalt anyukák! Milyen fazonú babaruhák a parktikusak?
Első gyerekem lesz (lány), télen fog születni. Nézegettem a ruhákat, de teljesen elveszettnek érzem magam. Lenne pár kérdésem tapasztalt anyukákhoz.
Leggings vagy melegítő jellegű nadrág? Vagy inkább olyan, aminek van talpa is? Egyszerűbb, mint zoknit húzni rá? Zokni vagy harisnya?
Egyáltalán mi a jobb, a külön nadrág-felső szett, vagy a body? Gondolom a body jobban védi a derekát, de ha bekakil, akkor könnyebb csak nadrágot cserélni. Melyik a fontosabb szempont újszülöttnél, mit vegyek többet?
Elég ha 56-os a legkisebb méret? 19 hetes Uh-n azt mondták magas baba, de gondolom ez még változhat.
Sapkából megkötős vagy sima?
Téli babának milyen bodykat vegyek inkább? Aminek van hosszú keze, esetleg lába is, vagy neki is inkább az kell, ami ezeket szabadon hagyja? Hátul vagy elöl gombolós?
Köszönöm ha válaszoltok, nem hittem volna, hogy ilyen sok opciót végig kell majd gondolnom.
Nekem tavasz végén született a babám, de azért leírom a tapasztalatainkat. Amikor megszületett, a body és rugdalózó kombó vált be legjobban kb 1 hónapig. Aztán bejött a kánikula, így általában egy body elég volt. Egyébként nekünk az átlapolós body nem vált be, pedig sokan azt dicsérik, a sima belebújós kényelmesebb volt. Lassan 4 hónaposan én már nem szívesen adok rá rugdalózót, maximum csak éjszakára. Úgyhogy őszre főleg talpas nadrág, body és pulcsi kombinációkat fogok venni neki. Bár nekünk nincs gond a zoknival sem. Télre szerintem jobb a talp nélküli nadrág, mert akkor úgyis kell neki harisnya.
Egyébként nem érdemes sok darabot venni egy méretből, nagyon gyorsan kinövik, mi 56-osról indultunk és már 68/74-es méret kell neki. :D
Még a 2 éves lányomra is bodyt adok felülre, szerintem az egyik legjobb ruhatípus! Egyszerű benne pelenkázni. Bodykból is a csónakos nyakú a kedvencem, azt pl pici babánál lefelé is le tudod húzni, ha tiszta kaki, nem kell a fején keresztül levenni. 😁 Átlapolt bodyk is nagyon jók.
Kb 2-3 hónapos korukig (62-es méret) többnyire én is úgy öltöztettem, hogy rugi alá body. Ha melegebb volt, akkor body+lábfejes nadrág. Zoknit nem szeretek a kicsire (5 hós) adni, mert ledörzsöli magáról, de ha megyünk valahova, és nem mozog annyit, akkor tökéletes a zokni is. Amúgy harisnyát adok rá, ha kell, de valóban, egy köldökcsonkos picire ez nem jó választás.
Nagyobb gyereknél már teljesen jó a nadrág, zokni, bár télre én mindig harisnyát adtam a nadrág alá is, így mi keveset zoknizunk. Pulóver body fölé jó.
Én nem szeretek sima pólót adni a nagyra (2 éves) sem, nem hogy a picire, mert annyit mozog, fetreng még ő is, hogy állandóan kinn lenne a dereka. Szerencsére pl a H&M-nek 104-es méretig is vannak bodyjai, így kihúzom, ameddig lehet. 😁
Ha rugit adsz rá,azalá a rövidujjú body kényelmesebb mert van amelyik ruginak szűk a kar része a body ujjahoz is.
Rugiból a legjobb a cipzáros,a 2.legjobb a középen végig patentos. Ami oldalt átlósan patentos,azt nőtte ki mindig a leghamarabb mert nem tudtam bepatentolni.Ami csak láb között azt meg utáltam ráadni mert macerás és ordított.
A zokni zoknipánttal fent marad,de éjszakára én pl a lábfejes nadrágot+hosszú bodyt szerettem,mert a nadrágot 1mp lekapni éjjel.
Felsőt max úgy adj rá,hogy télen alá egy trikos bodyt,mert felcsúszik a felső. 1-2 csinos darabot rá lehet így adni ha olyan van.
Leggingsből az ülepes laza baba fazont vedd még.
Nálunk nagy babák voltak,az elsőre egy hétig volt jó az 56-os, 2.-ra meg egyből 62 kellett,sőt a kórházban 68-as bodyt is adtak rá.
Ja és téli sapka csak megkötős:)
Overál helyett pedig a fejrésznél összehúzható bundazsák ezerszer jobb,nem kell öltöztetni,csak hordozóva/mózesbe be,cipzár fel,ha bemész valahová cipzár le.
Előző voltam
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!