Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babaruhák, gyermekruhák » Tapasztalt anyukák! Milyen...

Tapasztalt anyukák! Milyen fazonú babaruhák a parktikusak?

Figyelt kérdés

Első gyerekem lesz (lány), télen fog születni. Nézegettem a ruhákat, de teljesen elveszettnek érzem magam. Lenne pár kérdésem tapasztalt anyukákhoz.

Leggings vagy melegítő jellegű nadrág? Vagy inkább olyan, aminek van talpa is? Egyszerűbb, mint zoknit húzni rá? Zokni vagy harisnya?

Egyáltalán mi a jobb, a külön nadrág-felső szett, vagy a body? Gondolom a body jobban védi a derekát, de ha bekakil, akkor könnyebb csak nadrágot cserélni. Melyik a fontosabb szempont újszülöttnél, mit vegyek többet?

Elég ha 56-os a legkisebb méret? 19 hetes Uh-n azt mondták magas baba, de gondolom ez még változhat.

Sapkából megkötős vagy sima?

Téli babának milyen bodykat vegyek inkább? Aminek van hosszú keze, esetleg lába is, vagy neki is inkább az kell, ami ezeket szabadon hagyja? Hátul vagy elöl gombolós?

Köszönöm ha válaszoltok, nem hittem volna, hogy ilyen sok opciót végig kell majd gondolnom.

2022. aug. 23. 11:26
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%

Én pl. nem szerettem a rugit, hason is aludt a lányom, mind elöl patentos, olyan mint egy pizsama, és mivel laza a lábrésze, a lányom lába hideg volt benne mindig, volt, hogy kibújt a lábrészből, ahogy ficánkolt, meg napközben volt, hogy melege lett, de akkor meg levenni az egészet...Nekem sose rúgta le a zoknit, nem is szorította el a lábát. Úgyhogy body+nadrág, zokni/harisnya+kis felső volt rajta általában. A felsőt meg levettem, ha melege lett napközben, mert reggel hűvösebb volt a lakás.

Csak annyit akartam kihozni belőle, hogy mindenkinek más válik be, vegyél 1-2 darabot mindenből persze, aztán majd látod, hogy mi a kényelmes. A barátnőm kislánya még fél évesen is body-rugiban volt mindig, ők azt szerették.

2022. aug. 23. 13:18
 12/25 anonim ***** válasza:
100%

Én nagyon szeretem az átlapolós bodykat, a pamut nadrágokat. (h&m)

Amíg pici volt a lányom, talpas naciat kapott, később váltottunk normál nadrág+zokni kombóra. Talpas ruháknál figyelni kell, hogy ne feszüljön a lábán, mert okozhat köröm benövést, valamint hordozáshoz sem ideális. :Előfordul, hogy leszedi a zoknit, de akkor volt igazán jellemző, mikor megtalálta a lábát.

Rugdalózót csak pizsamának használunk, nappalra valahogy nem vált be.

Sosem öltöztettem kifejezetten rétegesen, mert nálunk a panelban nagyon meleg van, egy pulcsit szokott kapni meg, ha hideg van, arra jön az overál. Nagyon szeretem a monello csillagokat, kényelmes, könnyű ráadni, és nagyon meleg. Novemberben szültetett a lányom.

2022. aug. 23. 13:45
 13/25 anonim ***** válasza:
100%
A leggingseket nem szeretem, nagyon szűk a szabásuk. Sokkal kémyelmesebb nekik a puha, lazább pamut nadrág. Azok a legjobbak, aminek a dereka visszahajtható.
2022. aug. 23. 13:46
 14/25 anonim ***** válasza:
100%
Rugdalózóból szerintem az a legpraktikusabb, amit elöl teljesen szét lehet patentolni nyaktól bokáig. Kifejezetten nem szeretem azokat, ami csak a lába közt nyílik, és ott kell beleszuszakolni az egész gyereket.
2022. aug. 23. 13:51
 15/25 anonim ***** válasza:
100%
A hátulgombolós megoldásnak sosem láttam értelmét. Pláne nem újszülöttnél, aki azon fekszik. Ha már ülni tud, jobb egy fokkal, de szerintem felesleges macera
2022. aug. 23. 13:52
 16/25 anonim ***** válasza:
100%
Sapkából praktikus a megkötős, ami a fülét is takarja.
2022. aug. 23. 13:53
 17/25 anonim ***** válasza:
73%

Kb 4 hónapig body plussz rugi. Utána már nadrág mert a rugi gátolja a mozgásban.

En hosszú ujjú body-t adtam rá csak nyáron rövidet.

Altatni body+ rugi meg hálózsák.

A cipzáras rugikat könyebb feladni.

A h&m kapható olyan nadrág aminek magas a dereka, visszaahjtható. Nem a legszebb de nagyon praktikus.

2022. aug. 23. 13:59
 18/25 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek! Akkor ahogy látom tényleg azért ki kell tapasztalni, melyik babánál mi válik be, olyan szempontokat is hoztatok, amikre álmomban nem gondoltam volna :)

Nagyon hasznos volt a videó is.

És ez a Monello csillag valami iszonyatosan aranyos! És tényleg praktikusnak is tűnik, fogok venni szerintem. Csak lehet ezzel megvárom mire ténylegesen megszületik a baba, mert ahhoz kicsit drága, hogy rossz méretet vegyek, mondjuk szerencsére nem éppen tapadós fazon.

2022. aug. 23. 14:09
 19/25 anonim ***** válasza:
100%
Használtan nagyon jó áron vannak a monello csillagok, és egy fekvő baba nyilván nem használja el. Érdemes egy mérettel nagyobbat venni, mint a baba. 68 a legkisebb téli, azzal kihúzzátok kb a telet.
2022. aug. 23. 14:48
 20/25 anonim ***** válasza:
100%

Kb.3 hetes koráig rövidujjú bodyt és rugdalózót adtam a fiamra. Aztán jött a jó idő, így maradt a body, vékony pamut nadrággal, zoknival. Néha lerúgja, de nem 5 percenként.

A talpas nadrágok nekünk nem jöttek be, valahogy a talp része nem volt jó méretű.

Én vettem neki 50-es méretet, azt olyan 3-4 hétig hordta kb. Aztán az 56-ost is, és a 62-est is. Most 3 hónapos, 68-as ruhákat hord. De pl a Reservedből már 74-es bodyt rendeltem, és ugyanakkora, mint a H&M 68-as.

Téli babánál szerintem az első hetekben a legpraktikusabb a body-rugdalózó kombó. Egyszerű, réteges, nem fog fázni, és kényelmes is neki.

2022. aug. 23. 15:45
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!