Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babaruhák, gyermekruhák » Ha a gyermek mondjuk 90 cm,...

Ha a gyermek mondjuk 90 cm, akkor méretben melyik ruhát erdemes neki venni, a 92-est, vagy a 98-ast?

Figyelt kérdés
febr. 2. 13:32
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
88%
Márkafüggő is, meg azt is tudni kéne, hogy azonnal rá akarod-e adni, vagy mondjuk a következő évszakra veszed, de én szinte biztosan a 98-ast venném.
febr. 2. 13:44
 2/12 A kérdező kommentje:
Most hordana a gyerkőc.
febr. 2. 13:51
 3/12 A kérdező kommentje:
Sinsayes
febr. 2. 13:51
 4/12 anonim ***** válasza:
33%

Tapasztalatom szerint a Sinsayben nagyobbak a méretek.

Legalábbis én most vettem egy 92-es kabátot és úgy néz ki benne a gyerekem, mintha ráborult volna egy óriás pokróc.

Ugyanez a pulcsikkal, pedig 91 centi a gyerekem. A 92-es pulcsik a feneke aljáig érnek és ha nem tűröm fel az ujját, teljesen betakarja a kézfejét.

febr. 2. 14:00
 5/12 anonim ***** válasza:
86%

A sinsay kicsi.

Egyébként jó méretezésnél addig tudja hordani az adott ruhadarabot, amíg olyan magas nem lesz. A 92-es átlagos vastagságú gyereknek 92 centiig jó.

Mindkét gyerekem ~87 centitől hordott 92-est. 90 centivel már majdnem kinőtték.

Sinsayből viszont a 128 centis gyerekem 140-est hord és pont jó rá.

febr. 2. 14:02
 6/12 anonim ***** válasza:
88%
92-es méretet 92 cm-ig szokták ajánlani, a többi a gyerek testalkatától függ. Mondjuk az sem utolsó szempont, hogy hány fokon mosod és levegőn szárad vagy szárítógèpben. Én gyerekeimnek Sinsayből alapból 1-el nagyobb méret kell, plusz össze is mennek a szárítógèpben.
febr. 2. 14:02
 7/12 anonim ***** válasza:
74%
Én inkább 98-asat vennék. A 92-es határeset, még ha jó is lenne rá, hamar kinőné. Amúgy valóban függ a ruha márkától is. Nálunk a Sinsay-es ruhák jók mindkét gyerekre.
febr. 2. 14:03
 8/12 anonim ***** válasza:
63%

A sinsayből ősszel rendeltem 2 darabos melegítőnadrág csomagokat. 96 centi a gyerekem, 98-ast rendeltem, van, amit azóta kinőtt, van, ami most jó rá, és van, ami még mindig hosszú.

De 104-es még semmiből nem kell az enyémnek, szóval én a helyedben 92-est rendelnék. Az én gyerekem kb 95 centisen még azt hordott. Bár hozzáteszem, elég vékony gyerek.

febr. 2. 14:48
 9/12 anonim ***** válasza:
77%

Nálunk ez kiszámíthatatlan. Azonos márkából azonos méret sem mindig ugyanaz, és a papíron ugyanolyan anyag sem bírja egyformán a szárítógépet pl.

Úgyhogy én határon mindig nagyobbat veszek. Max belenő, de az én gyerekeim elég gyorsan nőnek, szóval olyan sosincs, hogy lóg rajta valami, max egy kicsit bő, de hamar azt veszem észre, hogy már "pont jó" aztán meg megint kint van boka/csukló stb.

febr. 2. 14:55
 10/12 anonim ***** válasza:
71%

A fiamnak most 98-as ruhák kellenek már, olyan 93 centi körül van.

Vannak még 92-es ruhái is, de azok már rövidek neki. Itthonra annyira nem baj, ha kicsit bokacsörgetős a nadrág, de máshova nem adom már rá.

Csak nálunk az a baj, hogy ami kell hosszra, abba derékban 2x belefér. Sinsayben vettem neki november körül egy csomó melegítőt. Ugyanaz a méret. A felét nem tudja hordani, mert hiába kötöm meg, leesik róla menet közben. Akkor is, ha alá adok egy vékony nadrágot. 😅

Így én most tavaszra inkább a H&M-ben fogok neki melegítőt venni, az derékban se olyan bő.

febr. 2. 15:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!