Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babaruhák, gyermekruhák » Zoknimosás? hogy csináljátok?

Zoknimosás? hogy csináljátok?

Figyelt kérdés

hogy teszed rá a vanish-t?, most azt hallottam, hogy egyenként be kell vizezni, de csak kicsit, a vanish kupakjába önteni vanish-t, fogkefével belenyúlni, de nem tunkolni, nem mártogatni, csak egyszer belemártani, aztán a zoknit egyik kézzel megfogni, odalapítani a csap széléhez, a másikkal a fogkefével átdörzsölni (ezt a részt lehet, hogy elrontottam, mert nem tudom, hogy lentről felfelé vagy fentről lefelé haladva kellene), aztán elkezdeni gyűjteni egy helyre, pl lavorba, és hozzátenni a többi ruhához a mosógépbe.

nekem ez így túl bonyolultnak tűnik és nem volt hatékony. a másik megoldás az lenne, hogy kidobni, de az meg túl drága.... köztes megoldást nem látok. tömény vanish-be áztatni szintén drága és leehet, hogy tönkre teszi a ruhát. ötlet?

2022. máj. 29. 11:32
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
82%
Én is csak simán kimosom a gépben. Mosószer 40 fokon kihoz mindent. Mondjuk nem jellemző, hogy látható piszok legyen a zokni talpán. Csak lakásban mászkálunk mezítláb, odakint nem.
2022. máj. 29. 12:32
 12/22 anonim ***** válasza:
75%

11, nincs még ovisod, igaz? 🤣

Amikor a zárt cipőbe is beledolgozzák a ovis homokot, s ettől minden zokni tiszta retek, az leírhatatlan.

Egyébként nem vacakolok vele. Kijön amennyire kell, s időnként szanálom a vállalhatatlanokat.

2022. máj. 29. 12:59
 13/22 anonim ***** válasza:
30%
Se kamasz a háznál, a lányom lazán kóvájog a kertben zokniban.
2022. máj. 29. 13:10
 14/22 A kérdező kommentje:

epeszappant nem veszek, vegán vagyok.

igen, ami nagyon koszos kidobom, de annyi pénz nincs, hogy egyszer használjak egy zoknit. és nem azért koszos, mert zokniban járkál a házban és kosz van, hanem mert iskolás és a benticipőbe egyszer belelép koszosan, onnan kezdve ha tiszta zoknival belelép az is koszos lesz. és ha szandálban van akkor simán belemegy a por. és mivel lány, nem fekete zokniban jár.

60 fokon csak törülközőt mosunk meg konyharuhát, a sima ruhát 40 fokon szoktunk. nem hiszek a márkás reklámozott mosószerben, noname saját márkást használunk.

2022. máj. 29. 13:32
 15/22 anonim ***** válasza:
66%
Kérdező, ne haragudj, de ez azért nem akkor probléma, hogy privit írogass miatta, amúgy sem szoktam őket elolvasni. Légyszi, ne zaklasd a válaszolókat, köszi
2022. máj. 29. 13:39
 16/22 anonim ***** válasza:
72%
A noname vacak gyenge típus.Vegyél mintás zoknit és letudva, akkor nem látszik a kosz. Komolyan ezért zoknikat kidobni🤦‍♀️
2022. máj. 29. 13:42
 17/22 anonim ***** válasza:
61%

Szandálhoz nem kell zokni....

Mosógépben cucc betesz, Persil Mosokapszula és minden tiszta.

2022. máj. 29. 14:19
 18/22 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem marha egyszerű, ha olyan vállalhatatlanok lesznek a fiam zoknijai később, hogy ennyit kell b@szakidnom velük ilyen anyámkínja szappanokkal (sorry), akkor veszek a pepcoban egy friss csomaggal, kb 500 Ft 6 pár🤷‍♀️
2022. máj. 29. 14:34
 19/22 anonim ***** válasza:
81%

"nem hiszek a márkás reklámozott mosószerben"

:DDDDDD

Miért a vanish szerinted mi, te nagyeszű? Márkás, agyonreklámozott, csak épp itt a folttisztítójáról van szó, de gyártanak már sima mosószert is.

Ha meg annyira vegán vagy, amivel amúgy semmi gond, az némi környezet-tudatosságot is feltételezne, nem az agyon vegyszerezést.

Áztass akkor, mosódiózz, vagy ami jól esik, de ennyire következetlenül semmi értelme "tudatoskodni", mert mint láthatod, eredménye nem sok.

Amúgy a vanish sem vegán, ugyanis az nem csak annyit tesz ki, hogy van-e benne állati eredetű összetevő, hanem magát a gyártási folyamatot, hulladékhasznosítást és a fejlesztése alatti kísérleti folyamatok tisztaságát is garantálja. Ergo ennyi erővel bátran mehetne az epeszappan is, sokkalta kevésbé káros a környezetre, mint ez a szintén agyon reklámozott porocska.

Vegánok gyöngye. Ez kész.

2022. máj. 29. 15:06
 20/22 anonim ***** válasza:
91%
Amúgy el nem hiszem, hogy a mosódió meg az ilyen öko bio ezo cuccok kiviszik a foltokat. Max nagyon durván ráérős anyukáknak való, akik abban a fél órában, amikor nyugodtan ülhetnének, akkor is szívesebben tisztítanak foltokat.
2022. máj. 29. 15:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!