Ti odaadnátok a 100 ezer forintos babakocsitokat ingyen?
Espiro vector babakocsink van 5 éve vettük 100 ezer forintért.Anyósom adott 50 ezret keresztelőreés és mivel mondtuk,h babakocsit szeretnénk,mondta,h akkor ebből vegyünk.De mivel nagy a család és sok pénzt kapott kislányunk mi a többi rokontól kapott pénzzel kitoldottuk.
Na és itt a lényeg.Sógornőm terhes,még csak 6 hetes,de anyós tnap elő állt h akkor a babakocsit adjuk oda.Még mi is használjuk,mert a 3. gyerkőcünk még csak 15 hónapos.
Ti mit tennétek ilyen esetben?Én nem szeretném oda adni ingyen,mivel ezek a kocsik még így használtan is 40-50 ezer forintot érnek.De ha nem adom akkor meg én leszek a szar.Meg szerintem ez nagyon csúnya dolog,h ajándékot vissza kérünk.Most akkor vagy kaptunk ajándékot vagy nem?
Mit csinálnátok ilyen helyzetben?
"Anyóst kéne megkérdezni, hogy értette ő ezt az ajándékozást, lehet az 50E-ből csak 10E a keresztelői ajándék, 40E meg inkább szívesség, ha úgy tetszik kölcsön."
Ezzel azért nem értek egyet. A leírás alapján az jön le, hogy így is úgyis 50-et adott volna, nem azért, mert babakocsit akartak volna venni. Én azért azt nehezen tudom elképzelni, hogy csak azért adja mondjuk a dupláját mert babakocsira kell. De mindegy is, mert annyit adott és pont, és nem kölcsönbe, meg nem "bizományi" szinten. A babakocsi az övéké, még csak nem is tisztán a tőle kapott pénzből lett véve, úgyhogy nincs joga, hogy beosztást osztogasson.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!