Ti odaadnátok a 100 ezer forintos babakocsitokat ingyen?
Espiro vector babakocsink van 5 éve vettük 100 ezer forintért.Anyósom adott 50 ezret keresztelőreés és mivel mondtuk,h babakocsit szeretnénk,mondta,h akkor ebből vegyünk.De mivel nagy a család és sok pénzt kapott kislányunk mi a többi rokontól kapott pénzzel kitoldottuk.
Na és itt a lényeg.Sógornőm terhes,még csak 6 hetes,de anyós tnap elő állt h akkor a babakocsit adjuk oda.Még mi is használjuk,mert a 3. gyerkőcünk még csak 15 hónapos.
Ti mit tennétek ilyen esetben?Én nem szeretném oda adni ingyen,mivel ezek a kocsik még így használtan is 40-50 ezer forintot érnek.De ha nem adom akkor meg én leszek a szar.Meg szerintem ez nagyon csúnya dolog,h ajándékot vissza kérünk.Most akkor vagy kaptunk ajándékot vagy nem?
Mit csinálnátok ilyen helyzetben?
Mondd meg az okoskodó anyósodnak, hogy egyelőre még ti is használjátok, a későbbiekben pedig ezt a témát a sógornőddel fogjátok megbeszélni, ő maradjon ki ebből.
Én egyébként odaadnám, ha mi már nem használnánk és nekik kellene, de teljesen függetlenül attól, hogy az anyós belepofázik.
Kedves 5. válaszoló!Azért vettünk ilyen drága kocsit,mert előtte használatan vettünk egy egyszerűbb típust és annak volt hibája.És igenis nagyon is van különbség egy 50 ezres és eközött a babakocsi között. 3. gyerekkel használjuk és hibátlan,a gyereknek nagyon kényelmes,és extra könnyű.Csak pozitívat tudok írni róla.
Egyébként ezzel az egésszel még az a gondom,h ezek után ha az én gyerekeim kapnak valamit,akkor ezek szerint csak ideiglenesen kapjuk,mert ha mi már nem használjuk tovább kell adni unokatesónak.Na ez így milyen ajándékozás?soha nem kérnék vissza ajándékot.
Azért nem akarom oda adni ajándékba,mert a kocsi árából a lányomnak vennék bútort.
Na mindegy majd kiderül a kocsi sorsa,de a mai világban szerintem itt magyarországon nem nagyon sokan tehetik meg,h csak úgy elajándékozzunk bármit is.Én se kaptam soha senkitől semmit.Nem élünk nagy lábon,de nekünk mindent úgy kell megvenni a ygerekeknek.Nekem se mondja senki,h tessék itt van csak úgy.
szerintem mond meg anyósodnak, hogy ezeket majd a sógornőddel ketten megbeszélitek, hogy mit tudsz és akarsz odaadni, neki meg mire van szüksége, ne legyen helikopter :)
férjem testvérével nincs jó kapcsolat, találkozni se szoktunk, így se tőlük nem kaptunk semmit, se ők tőlünk, bár várták volna, hogy mindent adjunk, de elintéztem annyival, hogy amit adtak, azt természetesen visszaadjuk :D
tesómékkal nagyon jó a kapcsolat. neki volt előbb, aztán nekünk, majd náluk lett kicsi. így ide-oda jártak a cuccok, most már nagyobbak a gyerekek, így most meg azt azért szórtírozzuk, hogy kié volt eredetileg :) de voltak olyanok amiket nem adtunk oda egymásnak és megértettük. ő pl. nem adta oda a babakocsijukat, kiságyukat, mert nagyon drágát vettek és eladták. nem volt belőle sértődés. én olcsó babakocsit vettem, nekik adtam és nem is kértem vissza... tényleg minden feszkó nélkül megbeszéljük ezeket, nem kell egy közvetítő. te is nyugodtan mond el sógornődnek ezt, lehet azt mondja, neki 50E-t megér, legalább tudja honnan van... :)
A sógornőmnek (vagyis a testvérem feleségének)igen, odaadnám.
Egyébként mi is pont így a testvéreméktől kaptuk, másfél év van az ő fiuk és a mu fiunk között, vigyázunk rá,ha már majd nem kell, akkor visszaadjuk nekik. Ha fordítva lett volna, és a milnk születik előbb, akkor én is simán odaadtam volna hogy használják.
Ezek szerint vannak olyanok, akik úgy gondolják, hogy az általuk ajándékozott dolgokról utólag ők rendelkezhetnek, mert hogy ők adták és megtehetik.
Holott nem, ha egyszer elajándékoztál valamit, akkor az ajándékozott dönt arról, hogy mit kezd vele.
Ráadásul ha jól értem, itt az anyós nem is a babakocsit vette, hanem csak az összeget (és annak is csak a felét) ajándékozta, úgyhogy pláne ne pattogjon. Majd a kérdező és a párja eldöntik, hogy mi legyen a babakocsival.
Ne haragudj, de eleg onzonek tunsz nekem, meg akkor is, ha anyosod sem korrekt. Egyreszt hat hetes terhrssegrol van szo, sajnos barmi lehet...korai ezzel foglalkozni. Masreszt nem tudhatod, hogy a sogornodnek mi a terve, ez egyelore csak a mama elkepzelese.
Nem idegennek adnad es nem csak ugy. Szamomra dobbenet ez a hozzaallas. Irod, hogy te sosem kapsz csak ugy semmit, de egyuttal leirtad, hogy a keresztelore mennyi penzt kaptatok es nem csak anyostol...bar csak mi kaptunk volna ennyit vagy legalabb a toredeket, de nem. Erthetetlen, hogy rokontol miert kell ennyire sajnalni valamit, mondjuk nem irod milyen a kapcsolatotok. Mindegyis! Mondd csak meg a mamanak, hogy sogorno vegyen amilyet akar, oldja meg, ahogy tudja, merz te butort szeretnel az arabol! Szep! Es gratulalok a hozzaallashoz! Mdrt itt fokent a te irigy hozzaallasoddal van a problema.
hogy te sem kapsz csak ugy semmit, miert adnad oda,
deazt is leirod, hogy a keresztelore mennyi penzt kaptatok es nem csak anyosodtol... akkor mirol beszelsz??? Bar csak mi kaptunk volna ennyit keresztelore, de en anyosomtol konkretan egy furdolepedot kaptam a babanak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!